گزارش‌هایی به دست ایران اینترنشنال رسیده که حاکی از «امکانات صفر» و وضعیت وخیم و نامساعد زندانیان سیاسی بند ۱۵ندامتگاه مرکزی کرج است. زندانیان سیاسی محبوس در این بند از حداقل حقوق قانونی یک زندانی محروم بوده و دو هفته است که امکان تماس با خانواده‌های خود را ندارند.

اطلاعات اختصاصی رسیده به ایران اینترنشنال حاکی از آن است که در بند ۱۵ تخت برای خوابیدن زندانیان و جایی برای گرم کردن غذا وجود ندارد.

چند منبع آگاه به ایران اینترنشنال گفتند در این بند: «یک خط تلفن دارند که مدام سرش دعواست و زندانیان نمی‌توانند با خانواده‌هایشان تماس بگیرند.»

آنها اضافه کردند: «زندانیان سیاسی محبوس در این بند حتی یک دکه ندارند که کیک یا بیسکوییت بخرند، بماند چیزهای دیگر که کلا از آنها محرومند.»

این منابع آگاه همچنین بر «کیفیت صفر» غذاهای زندان تاکید کرده و گفتند که بر اثر خوردن این غذاها، زندانیان «دچار معده درد و مشکلات متعدد جسمی دیگر» شده‌اند.

نبود کلاس‌های آموزشی و سالن ورزش، از دیگر مشکلات این بند است. طبق اطلاعات ایران اینترنشنال، در این سالن به دلیل فشار به زندانیان و نبود امکانات «همه قرص اعصاب می‌خورند که فقط بخوابند».

گزارش‌هایی که به دست ایران اینترنشنال رسیده همچنین نشان می‌دهد دو هفته است که کارت‌های تلفن زندانیان سیاسی بند ۱۵ ندامتگاه مرکزی کرج شارژ نمی‌شود و امکان ارتباط با خانواده‌ها فراهم نیست.

چند منبع در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال تایید کردند به بهانه‌ اینکه قرار است تلفن‌ها را عوض کنند، دستگاه شارژ کارت زندانیان را برداشته‌اند اما تلفن‌ها را عوض نکرده و کارت زندانیان را هم شارژ نمی‌کنند. زندانیان سیاسی تهدید شده‎‌اند که در صورت اعتراض در بندهای دیگر که زندانیان جرايم مرتبط با مواد مخدر، سرقت یا قتل هستند، پخششان می‌کنند. شنود مکالمات زندانیان از دیگر فشارها به زندانیان در این بند عنوان شده است.

به گفته منابع آگاه، مسئولان زندان از تامین دارو و امکانات درمانی مناسب برای زندانیان سیاسی این بند خودداری می‌کنند و با ایجاد فشار روانی به دنبال سخت‌تر کردن شرایط برای این زندانیان هستند.

آنها همچنین در دادن ملاقات حضوری به زندانیان سیاسی بند ۱۵ ندامتگاه مرکزی کرج اذیت می‌کنند و زندانیان مجبورند برای ملاقات حضوری تلاش بسیاری بکنند «تا هر دو سه ماه یک بار اجازه ملاقات حضوری با خانواده‌شان پیدا کنند».

تعدادی از زندانیان این سالن از معترضان بازداشتی در پرونده بسیجی کشته‌شده روح‌الله عجمیان هستند.

پیشتر و در فروردین ماه احکام ۱۴ متهم پرونده کشته شدن عجمیان در کرج صادر و پنج تن از آنان به زندان‌های طولانی‌مدت ۱۵ و ۱۰ ساله محکوم شدند. دادگستری استان البرز مدعی شد اتهاماتی که منتهی به صدور حکم شده نه «قتل عمد» بلکه حسب مورد «افساد فی‌ الارض» و «محاربه» بوده است.

حسین فاضلی هریکندی، رییس کل دادگستری استان البرز در رابطه با جزییات اتهامات ادعایی متهمان این پرونده گفت: «دادگاه ۱۶ متهم پرونده "شهادت شهید عجمیان" در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار و حکم صادر شد که دیوان عالی کشور احکام اعدام دو نفر از متهمان به نام‌های محمد حسینی و محمدمهدی کرمی را تایید و نسبت به بقیه متهمان پرونده را جهت رسیدگی و صدور حکم مجدد به همان شعبه اعاده کرد.»

حمید قره‌حسنلو که پیش از این به اعدام محکوم شده بود در این دادگاه بیشترین مدت حبس را گرفته و به ۱۵ سال زندان و «نفی بلد» محکوم شده است. او باید دوره حبس خود را در زندان شهر یزد سپری کند.

بر اساس رای صادره، رضا آریا، حسین محمدی، مهدی محمدی و آرین فرزام‌نیا نیز هر کدام به ۱۰ سال حبس محکوم شده‌اند.

محمدامین اخلاقی ساوجبلاغی، امین مهدی شکراللهی و فرزانه قره‌حسنلو هر کدام به حبس‌های پنج ساله محکوم شده‌اند.

فرزانه قره‌حسنلو همچون همسرش حمید قره‌حسنلو علاوه بر زندان به «تبعید» هم محکوم شده و بر اساس حکم دادگاه باید دوران حبس خود را در زندان مشهد سپری کند.

از سوی دیگر شایان چارانی، امیرمحمد جعفری و علی معظمی گودرزی در این دادگاه هر کدام به سه سال حبس محکوم شدند.

رضا آریا، حسین محمدی، آرین فرزام‌نیا و مهدی محمدی به نفی بلد در زندان کرمان، فرزانه قره‌حسنلو، محمدامین اخلاقی و امین مهدی شکراللهی به پنج سال نفی بلد در زندان مشهد و علی معظمی و شایان چارانی و جعفری هم سه سال نفی بلد در زندان قم محکوم‌اند.


خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
شاهد تاریخ - فصل سوم
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها