یک کارشناس داوری: مردم را گول نزنید، VAR به سال ۱۴۰۳ هم نمی‌رسد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۱

با وجود اینکه مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال وعده ورود کمک داور ویدئویی به ایران داده، اما مرتضی کریمی، کارشناس داوری چنین وعده‌هایی را گول زدن مردم می‌داند: «چرا مردم و باشگاه‌ها را گول می‌زنیم، ما حالاحالاها در ایران VAR نخواهیم داشت. چه کسی می‌خواهد آن را کنترل کند؟»

او به ایسنا گفت: «دوستان می‌گویند که تا سال بعد اما تا ۱۴۰۳ هم VAR به ایران نخواهد آمد. الآن هم من می‌دانم که با آن شرکت مربوطه به مشکل خوردیم و تنها حالتی که امکان دارد این اتفاق رخ دهد، این است که فیفا و AFC هر طور که شده کشور را تحت فشار بگذارند. به هیچ عنوان این اتفاق تا سال آینده عملی نخواهد شد زیرا هم هزینه زیادی دارد و هم آموزش‌های لازمه برای استفاده از این تکنولوژی به داوران تدریس نشده است.»

کریمی درباره اشتباهات عجیب و غریب داوری‌ها در فصل گذشته فوتبال ایران به کنایه گفته است: «بزرگ‌ترین مشکل داوری ما بینایی داوران است. داوری که از یک متری صحنه‌ای را اشتباه می‌کند، قطعا در نزدیک‌بینی و دوربینی‌اش مشکل دارد. شاید یک داور آمادگی جسمانی خوبی داشته باشد اما چرا یک داور از نزدیک صحنه‌ها اشتباه سوت می‌زند؟ به خاطر مشکلات بینایی است.»

او گفت: «دومین مشکل داوران ما، گزینش داوران است. داوری که فوتبال بازی نکرده و حتی نمی‌تواند یک ضربه پنالتی دروازه خالی را وارد دروازه کند، به درد داوری نمی خورد. مشکل سوم، ضعف ناظران ما است. ناظرهای ما از داوران ما عقب‌تر هستند. کتاب داوری ۱۷ قانون دارد اما قانون نانوشته‌ای به نام عقل سلیم داریم. داوران ما باید با عقل سلیم خود قضاوت کنند و ما این را در ایران نداریم و دانش داوری ضعیف است.»

کریمی همچنین گفت: داوری فوتبال مثل سهمیه قند و شکر شده‌ و به هر فردی می‌خواهیم این سهمیه را بدهیم. استانی که تیم دسته دویی هم ندارد، داور دارد. این داور در سطح کشور، شاید در سال ۱۰ تا ۱۵ داوری داشته باشد اما در استانش نمی تواند داوری کند. این که در گذشته داوری ما خوب بوده است، به خاطر این بوده که داوران از استان‌های صاحب فوتبال بوده‌اند.

کریمی درباره حق الزحمه داوران و تاثیر آن روی عملکرد آن‌ها بیان کرد: اصلا حق‌الزحمه داوری را بکنند ۱۰۰ میلیون تومان؛ داوری ما هیچ فرقی نخواهد کرد چون ما حرفه‌ای نیستیم. داور باید فوتبالیست بوده باشد یا با این رشته آشنایی کامل داشته باشد که موفق شود. مگر داوری که می‌رود جام جهانی و پول خوب می‌گیرد، اشتباه نمی‌کند؟ پس پول معیار خوبی برای توجیه اشتباهات داوران نیست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها
از خاکستر

شنیداری

پادکست‌ها