صولت مرتضوی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از افزایش گستره دهکهای مشمول کالابرگ الکترونیک خبر داد.
به گفته مرتضوی، به زودی دهکهای هشتم و نهم نیز مشمول دریافت کمک هزینه کالابرگ الکترونیکی خواهند شد.
او حدود دو هفته قبل گفته بود دهکهای ۶ و ۷ به دستور ابراهیم رئیسی مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی قرار گرفتهاند.
وزیر کار دولت سیزدهم بدون ارائه آمار و بیان جزییات گفت: «بیشترین استقبال از کالابرگ الکترونیک در بین دهکهای دوم، سوم و پنجم بوده است.»
با این حساب خانوارهایی که در محدوده پایینترین دهک درآمدی قرار دارند، ترجیح دادهاند یارانههای نقدی خود را در محلی به جز خرید کالاها و اقلام سبد کالابرگ هزینه کنند.
صولت مرتضوی همچنین از امکان جابهجایی دهکهای کم درآمد نیز خبر داده است. پیشتر معاون او و همچنین علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت از تغییر شیوه دهکبندی خانوارها خبر داده بودند.
بر اساس طرح جدید دولت، خانوارها به لحاظ درآمدی در صدکهای صدگانه قرار میگیرند که به معنای جزییتر شدن شناسایی خانوارهاست.
در حالی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از گسترش دهکهای مشمول طرح کالابرگ الکترونیک به ۹ دهک خبر داده است که علیرضا عسگریان، معاون وزیر رفاه ماه گذشته گفته بود: «معتقدیم که همه نباید یارانه بگیرند و سه دهک بالا نیازمند یارانه نیستند.»
معاون وزیر رفاه همچنین از بررسی داراییهای مردم از جمله خودرو، حساب بانکی و فعالیت در بورس به وسیله هوش مصنوعی خبر داده بود.
در همین حال خبرگزاری تسنیم، نامهای از وزیر صمت به دو معاون خود منتشر کرده که بر اساس آن عباس علیآبادی، از گلایههای مکرر اعضای دولت از رها بودن بازار خبر داده است.
عباس علی آبادی در این نامه همچنین به اعتراض اعضای دولت به اجحاف در حق مردم اشاره کرده و نوشته است: «همه انتظار دارند ما کاری انجام دهیم.»
در این نامه تاکید شده است که تحلیل درست و کاملی از وضعیت نظارت بر بازار ارائه شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نامه از معاونان خود پرسیده است که نقش اصناف، اتحادیهها، انجمنها، تعزیرات، سازمان حمایت و بازرسان ما چیست.
با اینکه دولت مدعی است در تورم کنترل موفق بوده اما همچنان افزایش قیمت اقلام خوراکی با انتقادهایی همراه است، تا آنجا که روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت در گزارشی از گرانفروشی نان در پلتفرمهای فروش آنلاین و سرویسهای اینترنتی خبرداد و نوشت: «هر عدد بربری و سنگک سنتی ساده از ۵ تا ۷ هزار تومان شروع و تا ۲۰ هزار تومان فروخته میشود.»
در این گزارش که در آن ترجیح داده شده به جای واژه تورم از مفاهیم گرانفروشی و گرانی استفاده شود، آمده است: «نان تافتون ۴ هزار تومان و لواش ۲ هزار تومان در واحدهای بستهبندی و سوپرمارکتها به فروش میرسد.»
روزنامه ایران مدعی شده است «برخی نانوایان ضمن کاهش وزن نان، همچنان نان را با قیمتهای ۲ تا ۳ برابری نرخ مصوب به فروش میرسانند.»
نرخ تورم نقطه به نقطه خوراکیها و آشامیدنیها در آخرین گزارش مرکز آمار از تورم شهریورماه، ۳۷.۷ درصد اعلام شد.