روزنامه اعتماد در گزارشی درباره مصرف مواد مخدر در ایران به نقل از حمیدرضا صرامی، مدیركل پیشین تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر، نوشت که کانابیس به اولین ماده مصرفی در جمعیت دانشآموزی دوره دوم متوسطه و هنرستانهای كشور و جمعیت دانشجویی دانشگاههای دولتی كشور تبدیل شده است.
اعتماد نوشت صرامی که طی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ مدیركل تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده به تازگی مقالهای رادر فصلنامه اعتیادپژوهی منتشر کرده است.
در این مقاله با استناد به نتایج شیوعشناسیهای كشوری آمده است: «مصرف كانابیس (ماریجوانا، علف، گُل و گراس) اولین ماده مصرفی در جمعیت دانشآموزی دوره دوم متوسطه و هنرستانهای كشور و جمعیت دانشجویی دانشگاههای دولتی كشور، دومین ماده مصرفی در جمعیت مصرفكنندگان مستمر مواد (معتادان)، و سومین ماده مصرفی در جمعیت كارگری محیطهای صنعتی كشور ارزیابی شده است.»
بر اساس این مقاله، در ۹ ماه ابتدای سال ۱۳۹۹، كانابیس با حدود ۸۳ تن، دومین ماده مكشوفه در كشور بوده كه دلالت بر تقاضای مصرف این ماده در سطح جامعه دارد.
در همین مدت، میانگین كشوری قیمت كانابیس، ارزانترین در بین انواع مواد اعم از شیشه، هرویین، مرفین و تریاک بوده كه شاخصهای ارزان بودن و دسترسی نسبی، زمینه را برای مصرف این ماده در كشور فراهم کرده است.
بر اساس گزارشها، در اوایل دهه ۱۳۹۰ اولین كشفیات گل در ایران صورت گرفت و مصرف این ماده تا امروز، روند رو به رشد داشته است.
اعتماد نوشت که طبق آمارهای سال ۱۳۹۵، حدود ۱۵ درصد از مصرفكنندگان گل، دانشجویان و ۳.۷ درصد، دانشآموزان هستند.
بر اساس این آمار، ۳۳.۳ درصد مصرفكنندگان گل، بیكار و ۵۱.۹ درصد مصرفكنندگان گل در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال هستند.
مدیركل پیشین تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر هشدار داد که نوسانات سهم مصرف مواد سهگانه تریاک، شیشه و كانابیس در ایران تا سال ۱۴۰۴، دلالت بر «رشد قابل توجه مصرف كانابیس و مشتقات آن در سطح كشور» خواهد داشت.
در گزارش روزنامه اعتماد به نقل از تهمینه باهری، مدیركل فعلی دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیز آمده که ماده مخدر گُل ۴ الی ۵ برابر غلیظتر از ماریجواناست و برخلاف باور عمومی، علاوه بر اینكه ۱۰۰ درصد اعتیادآور است، در هر نوبت مصرف هم، تاثیرات مخرب روانی و جسمی بیشتری در مقایسه با ماریجوانا دارد.