بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، نرگس محمدی، زندانی سیاسی و برنده جایزه نوبل صلح و برخی همبندیهایش در اعتراض به اعزام نشدن او به بیمارستان قلب دست به تحصن زدهاند. همزمان محمدی در نامهای از زندان، خواستار پایان دادن به جنگ اسرائیل و حماس و برقراری فوری آتشبس شد.
او در نامهای کوتاه از زندان اوین که روز ۱۰ آبان در اینستاگرامش منتشر شد، نوشت: «حمله به مردم بیپناه، کشتار کودکان، زنان و غیرنظامیان، گروگان گرفتن آنان، بمباران بیمارستانها و مدارس و موشکباران مناطق مسکونی، جهان را به حیرت، وحشت و حتی استیصال کشانده است.»
این برنده جایزه نوبل صلح با ابراز ناراحتی از «استبداد دینی»، جنگ و استبداد را دو روی یک سکه دانست و افزود که این هر دو، ویرانگر انسانیت هستند.
او بر ضرورت «کوتاه کردن دست جنگافروزان از سر مردم بیگناه، احترام به حقوق انسانها و ایجاد امکان زندگی مسالمتآمیز مردمان در کنار یکدیگر» تاکید کرد.
نرگس محمدی ابراز امیدواری کرد با همکاری افکار عمومی، نهادهای بینالمللی و حامیان حقوق بشر، صلح پایدار در جهان محقق شود.
درگیریهای مرگبار میان اسرائیل و حماس تاکنون منجر به کشته و زخمی شدن هزاران نفر شده است. با حملات گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی مانند حزبالله لبنان و حوثیهای یمن به منافع آمریکا و اسرائیل در منطقه، بیم آن میرود تنشها در خاورمیانه افزایش یابد و جبهههای جدیدی از جنگ گشوده شود.
تحصن تعدادی از زندانیان اوین در اعتراض به اعزام نشدن نرگس محمدی به بیمارستان
به گزارش ایراناینترنشنال، شماری از زندانیان زن زندان اوین در روزهای هشتم و نهم آبان در حیاط زندان تحصن کردند. اعتراض آنان به اعزام نشدن نرگس محمدی به بیمارستان قلب بوده است.
مسوولان زندان دلیل اعزام نکردن محمدی به بیمارستان را تن ندادن او به حجاب اجباری اعلام کردند و گفتند مطابق دستورات مقامهای مافوق، اعزام به بیمارستان بدون حجاب اجباری ممنوع است.
این زندانی سیاسی دلیل مقاومت خود در برابر حجاب اجباری را پایبندی به آرمانهای جنبش «زن، زندگی، آزادی» عنوان کرده است.
نرگس محمدی پیش از این در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان کنار گذاشتن جمهوری اسلامی از ریاست مجمع اجتماعی این سازمان شد. او در این نامه تاکید کرد جمهوری اسلامی زنان ایران را در موقعیت هولناک «یا مرگ یا حجاب اجباری» قرار داده است.
محمدی افزود ریاست چنین رژیمی بر مجمع اجتماعی سازمان ملل متحد به عنوان نهاد پشتوانه حقوق بشر، «ابهامآفرین و ناامیدکننده» است.
پس از تحصن دو روزه زندانیان، رییس بهداشت و درمان سازمان زندانها، رییس بهداری زندان اوین، معاون سلامت زندان اوین و یک پزشک متخصص قلب از بیمارستان رجایی، روز نهم آبان برای معاینه نرگس محمدی و انجام تست اکوکاردیوگرافی در بند زنان زندان اوین حضور یافتند.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، مسوولان زندان به دلیل تن ندادن نرگس محمدی به حجاب اجباری حتی به او اجازه ندادند برای انجام تست اکو به بهداری زندان مراجعه کند و دستگاه اکو به ناچار به داخل بند زنان اوین منتقل شد.
بر اساس معاینات انجام شده، دو رگ قلب محمدی در وضعیت نامناسبی قرار دارند و فشار در ریه این زندانی سیاسی بالاست. نتایج آزمایشها نشان دادهاند سی تی آنژیوگرافی قلب و سی تی اسکن ریه باید به صورت اورژانسی برای محمدی انجام شود.
پیش از این نتایج آزمایشهای پزشکی محمدی در سال ۱۴۰۰ نشان داد دو رگ قلب او دچار گرفتگی ۵۰ و ۷۵ درصد شدهاند.
نرگس محمدی روز ۱۴ مهر برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۳ شد. بر اساس اعلام کمیته نوبل، او به دلیل مبارزهاش با ظلم علیه زنان ایرانی و تلاش برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه، شایسته دریافت این جایزه شناخته شد.