حکم اعدام شش زندانی روز چهاشنبه ١٠ آبان در زندانهای قزلحصار کرج و یاسوج اجرا شد. در زندان یاسوج یک زن را اعدام کردند. بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، در ماه میلادی اخیر بهطور متوسط هر دو روز، پنج زندانی در ایران اعدام شدهاند.
بر اساس گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه حکم مریم فروغ منش، شهروند اهل دهدشت که پیشتر بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود در زندان یاسوج به اجرا درآمد.
هرانا پیشتر خبر داده بود در سال ۲۰۲۳ دستکم ۱۷ زن زندانی در ایران اعدام شدهاند.
روز چهارشنبه همچنین حکم شش زندانی که پیشتر بابت «اتهامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر»، «قتل عمد» و «تجاوز» به اعدام محکوم شده بودند، در زندان قزلحصار کرج اجرا شد.
احسان حداد، عباس انارکی، فردی به نام بهروز با نامخانوادگی نامشخص، صادق تاجیک تبعه کشور افغانستان و یدالله فروخی، اهل کوهدشت استان لرستان از جمله افراد اعدام شده هستند.
بامداد ۲۶ مهر در همین زندان ۱۰ مرد به شکل گروهی اعدام شده بودند.
بر اساس گزارش ههنگاو، در ماه اکتبر برابر با ۹ مهر تا ۹ آبان، ۷۸ نفر در ایران به دار آویخته شدند.
این آمار نسبت به ماه میلادی پیش از آن (سپتامبر) ۵۱ مورد برابر با ۶۵ درصد افزایش داشته است.
بیشترین اعدامهای ماه اخیر با ۳۵ مورد مربوط به زندانیان متهم به جرایم مرتبط با مواد مخدر بود.
اعدام متهمان مواد مخدر در ایران از ۱۱ دی ۱۴۰۱ تا ۱۸ مهر امسال سیری صعودی داشته و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود دو برابر شده است.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران، بهدنبال اصلاحیه سال ۲۰۱۷ قانون مبارزه با مواد مخدر در پی فشارهای بینالمللی، تعداد اعدامهای مرتبط با مواد مخدر در ایران بهطور متوسط به ۲۶ مورد در سال کاهش یافت اما در سال ۲۰۲۱ این روند در عمل معکوس شد و افزایش آن ادامه پیدا کرد.
سازمان حقوق بشر ایران هجدهم مهر امسال اعلام کرد طی سال جاری میلادی، دستکم ۵۳۴ نفر در ایران اعدام شدهاند.
علاوه بر مواد مخدر، جرایم مرتبط با «قتل» نیز هر سال بزرگترین جامعه آماری اعدامشدگان ایران را به خود اختصاص میدهد.
پیش از این آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، افزایش اعدامها را نگرانکننده و هشداردهنده خوانده بود.