روز چهارشنبه ۱۰ مهر گزارشی درباره حمله شیمیایی به یک دبستان دخترانه در ایرانشهر واقع در استان سیستان و بلوچستان منتشر شد.
سایت حالوش که اخبار استان سیستان و بلوچستان را گزارش میکند، بعدازظهر چهارشنبه خبر داد شماری از دانشآموزان این دبستان در روستای رسولآباد دچار مسمومیت و به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
این سایت به نقل از یک منبع آگاه نوشت نیروهای نظامی از نزدیک شدن اهالی و اولیای دانشآموزان به این مدرسه جلوگیری کردند.
موج جدید حملههای شیمیایی به مدارس در ایران به تازگی آغاز شده است.
روز یکشنبه هفت آبان ۶۷ نفر در هنرستان دخترانه کوثر شهر زنجان مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدند.
خبرگزاری ایسنا که حمله شیمیایی به این مدرسه را گزارش داده بود اندکی بعد تعداد دانشآموزان مسموم شده را از خبر خود حذف کرد.
حسن اسمخانی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان به این خبرگزاری گفته بود ۶۲ تن از مسمومشدگان ترخیص و پنج دانشآموزان دیگر هنوز بستری هستند.
این حملات شیمیایی از نهم آذر سال گذشته آغاز شد و صدها مدرسه و هزاران دانشآموز را درگیر کرد.
جمهوری اسلامی در ماههای آغازین، حملات شیمیایی به مدارس را انکار کرد و سپس با تقلیل ماجرا، دانشآموزان را مقصر این مسمومسازیها خواند. از سوی دیگر هم فشار بر رسانهها و فعالان مدنی را برای جلوگیری از اطلاعرسانی در این زمینه افزایش داد.
تشکلها و نهادهای صنفی فرهنگیان در یک سال گذشته بارها جمهوری اسلامی را مقصر این مسمومسازیها با هدف انتقامگیری از دانشآموزان معترض در خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی معرفی کردند.
روز دوشنبه هشت آبان، کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در بیانیهای از این ماجرا با نام «حملات سازمانیافته شیمیایی» یاد کرد که با گذشت حدود یک سال هیچ گزارش قابل قبولی درباره آنها ارائه نشده است.
بسیاری از مردم و والدین، جمهوری اسلامی را مقصر حمله به فرزندانشان دانسته و طی یک سال اخیر و در تجمعاتشان، نظام حاکم را «حکومت بچهکُش» خطاب کردهاند.