تصویب طرح تشدید تحریم‌های نفتی علیه جمهوری اسلامی در مجلس نمایندگان آمریکا

شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۱۳

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا از هر دو حزب اصلی این کشور طرحی را برای تقویت تحریم‌های نفتی علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساندند.

طرح «توقف پناه دادن به نفت ایران» (The Stop Harboring Iranian Petroleum) روز جمعه با ۳۴۲ رای مثبت در برابر ۶۹ رای منفی به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید.

این طرح، تدابیری علیه بنادر و پالایشگاه‌های خارجی در نظر گرفته که نفت صادر شده از ایران را می‌پذیرند.

از زمان حملات بی‌سابقه و گسترده حماس به اسرائیل در روز هفتم اکتبر که منجر به کشته شدن حداقل هزار و ۴۰۰ نفر و عمدتا غیرنظامیان اسرائیلی شد، قانونگذاران آمریکایی در حال بحث در مورد چندین طرح به منظور تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی هستند.

ارتش اسرائیل با حمله گسترده به نوار غزه در تلاش است تا گروه حماس را که حاکم بر این منطقه است، از بین ببرد.

تهران یکی از حامیان اصلی حماس است و به ویژه کمک‌های مالی هنگفتی به این گروه شبه‌نظامی می‌کند.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا یک گروه تروریستی شناخته شده است. این گروه مدت‌هاست مورد حمایت جمهوری اسلامی است اما تهران هر گونه دست داشتن در حملات اخیر به اسرائیل را رد کرده است.

مایک لاولر، نماینده جمهوری‌خواه و جرد مسکوویت، نماینده دموکرات، در بیانیه‌ای نوشتند که این طرح «پیامی روشن و قوی به عوامل بدی مانند چین، روسیه و دیگران می‌فرستد که: به ایران کمک نکنید، از تحریم‌ها دوری کنید و به آن‌ها در تامین مالی تروریسم کمک نکنید؛ یا با عواقب آن روبه‌رو شوید.»

این طرح پیش از تبدیل شدن به قانون باید در سنای آمریکا نیز به تصویب برسد و سپس جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا آن را امضا کند.

در واکنشی به تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا، خبرگزاری رویترز نوشت مشخص نیست این طرح در صورت تبدیل شدن به قانون چقدر موثر خواهد بود.

در حالی که کنگره می‌تواند قوانین تحریمی تصویب کند، چنین اقداماتی اغلب با معافیت‌های مربوط به امنیت ملی آمریکا همراه می‌شوند که به روسای‌جمهوری اجازه می‌دهند در اعمال قانون اختیار داشته باشند.

با وجود اعمال تحریم‌های ایالات متحده بر نفت ایران به دلیل برنامه هسته‌ای تهران، صادرات نفت خام ایران در حال افزایش است.

از سال ۲۰۲۱ تاکنون، ایران درآمد نفتی خود را ۸۰ میلیارد دلار بیشتر کرده است.

داده‌های موجود حاکی از آن است که صادرات نفت خام ایران در ماه سپتامبر حدود یک‌ونیم میلیون بشکه در روز بوده و به بالاترین حد خود در بیش از چهار سال گذشته رسیده است.

بیش از ۸۰ درصد نفت صادراتی ایران به چین ارسال شده است.

منتقدان بایدن می‌گویند این پول به وسیله سپاه پاسداران برای تامین مالی حماس، حزب‌الله و سایر گروه‌های شبه نظامی در منطقه استفاده شده است.

برخی بر این باورند کنار گذاشتن سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی، برای آمریکا گران تمام شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها