کمبود دارو در ایران به بیماران پیوندی‌ رسید؛ تجمع اعتراضی داروسازان در مشهد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۱۸

با ادامه روند کمبود دارو و نایاب شدن مقطعی یا دائمی اقلامی ضروری مانند شیرخشک، برخی پزشکان داروساز در خراسان رضوی، پنج‌شنبه ۱۸ آبان در مشهد تجمع و تحصن کردند. هم‌زمان علیرضا خسروپناه، رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول از کمبود دارو در این منطقه به ویژه برای بیماران پیوندی خبر داد.

روز پنج‌شنبه بیش از ۴۰۰ دکتر داروساز از داروخانه‌های خراسان رضوی، مقابل ساختمان استانداری در مشهد تجمع کردند. آن‌ها خواهان رسیدگی به «بزرگ‌ترین کمبود دارویی کشور در ۴۰ سال اخیر»، «کمبود شدید شیرخشک نوزادان» و نایاب شدن سایر اقلام ضروری و دارویی شدند.

روزنامه «پیام ما» اخیرا در گزارشی نوشت کمبود شیرخشک در بازار، پدر و مادرهای نوزادان را بین داروخانه‌های شهرهای کوچک و بزرگ ایران سرگردان کرده است.

هانی تحویل‌زاده، رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک به این روزنامه گفت کمبود شیرخشک در بازار ناشی از تصمیمات سازمان غذا و دارو است.

تجمع‌کنندگان در مشهد همچنین به اجرای طرح دارویار اعتراض کرده و گفتند بدهی سازمان‌های بیمه به داروخانه‌ها منجر به ورشکستگی بیش از ۷۰ درصد آنان شده است.

طرح دارویار از تیر ماه سال گذشته و با شعار «اصلاح یارانه دارو» از سوی دولت ابراهیم رئیسی اجرا شد اما این طرح از همان ابتدا با مشکلاتی جدی مواجه بود.

کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همان زمان درباره اجرای نادرست این طرح هشدار داد و گفت که تبعاتی همچون افزایش چند برابری قیمت دارو در ایران و همچنین نایاب شدن برخی داروها از جمله انواع آنتی‌بیوتیک و حتی سرم را در پی داشته است.

کمبودها و تبعات دیگری مانند گرانی دارو از سال گذشته تاکنون همچنان ادامه دارد.

به تازگی محمود فاضل، رییس شورای عالی نظام پزشکی ایران گفت طرح دارویار مردم و داروخانه‌ها را روبه‌روی هم قرار داده است.

او گفت: «سازمان‌های بیمه از اجرای طرح دارویار پا پس کشیده‌اند و در نتیجه با انبوهی از مطالبات پرداخت‌ نشده مواجه‌ایم که به معضل تبدیل شده‌اند.»

هادی احمدی، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان نیز از تاخیر در پرداخت یارانه دارو به داروخانه‌ها خبر داد و گفت پس از اجرای طرح دارویار، مطالبات از شرکت‌های بیمه پنج برابر شده است.

داروسازان فعالیت پلتفرم‌های فروش آنلاین دارو را که عمدتا تحت کنترل سپاه پاسداران هستند غیر‌قانونی خواندند.

آن‌ها خواهان اصلاح قانون ۱۳۳۴ و جلوگیری از تاسیس داروخانه دولتی و غیرقانونی شدند چرا که به گفته تجمع‌کنندگان، منجر به بیکاری بیش از یک میلیون نفر در ایران شده است.

مشکلات داروسازان و داروخانه‌داران از مدت‌ها پیش ادامه دارد و طی روزهای گذشته نیز شماری از آنان در برخی استان‌های کشور تجمع اعتراضی بر‌پا کردند.

بحران کمبود دارو

رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا به کمبود دارو در این منطقه اشاره کرد.

به گفته خسروپناه، همچنان در تامین برخی از داروهای بیماران پیوندی مشکل وجود دارد و سهمیه کامل این بیماران داده نمی‌شود؛ بنابراین به ناچار مجبورند برخی اقلام دارویی را با به خطر انداختن نتیجه جراحی و پیوند، کمتر مصرف کنند.

پیش از او، شهرام کلانتری خاندانی، رییس انجمن داروسازان ایران در نشستی خبری گفته بود کمبودهای دارویی ایران در حال حاضر بسیار بیشتر از اعدادی است که از سوی سازمان غذا و دارو اعلام می‌شود.

او پیش‌تر در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی هشدار داده بود چنانچه مطالبات داروخانه‌داران پرداخت نشود، داروخانه‎‌ها سرمایه‌ای برای خرید دارو نخواهند داشت و به ناچار وادار به توقف همکاری با طرح دارویار برای جلوگیری از بحرانی‌تر شدن وضعیت خواهند شد.

در یک سال گذشته انجمن‌ها و اصناف پزشکی و دارویی و حتی نمایندگان مجلس بارها درباره کاهش نگران‌کننده ذخایر استراتژیک دارو در ایران هشدار داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
تاریخ شفاهی - فصل چهارم

شنیداری

پادکست‌ها