مهوش ثابت، زندانی بهائی، در پی نوشتن نامه‌ای از زندان از تماس با خانواده محروم شد

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۵

مهوش ثابت شهریاری، شهروند بهائی زندانی در اوین، از روز چهارشنبه یکم آذر با دستور وزارت اطلاعات و به دلیل نوشتن نامه‌ای از زندان اوین از حق داشتن تماس با خانواده محروم شد. ثابت هفته گذشته در نامه‌ای زندگی خود و دیگر شهروندان بهائی ایران در سایه جمهوری اسلامی را روایت کرده بود.

یک منبع مطلع با بیان این مطلب به ایران‌اینترنشنال گفت مسوولان زندان اوین با دستور وزارت اطلاعات کارت تلفن ثابت را قطع کرده‌اند و دلیل آن را نوشتن نامه او در واکنش به موج سرکوب بهائیان ایران در هفته‌های گذشته عنوان کردند.

این عضو سابق مدیران جامعه بهائی ایران، در نامه‌اش که نسخه‌ای از آن به دست ایران‌اینترنشنال رسیده و روز ۲۸ آبان منتشر شده بود، با بیان روایت‌هایی از نقض حقوق شهروندان بهائی در ایران نوشت: «ما بهائیان برای داشتن یک زندگی معمولی در کشور آبا و اجدادی‌مان ۴۵ سال است که مدام رد صلاحیت می‌شویم.»

مهوش ثابت در نامه‌اش بارها از اصطلاح «رد صلاحیت» برای محرومیت‌های مختلفی توسط جمهوری اسلامی بر او و دیگر بهائیان ایران تحمیل شده استفاده کرد.

«صلاحیت» در زبان فارسی به معنای اهلیت، سزاواری، شایستگی، قابلیت و لیاقت است. «رد صلاحیت» نیز اصطلاحی‌ است که در سیستم جمهوری اسلامی برای رد به‌کارگیری افراد در مناصب و مشاغل در صورت دارا نبودن شرایط مورد نظر حکومت استفاده می‌شود. اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام جمهوری اسلامی و ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه ازجمله شرایطی است که جمهوری اسلامی برای صلاحیت یا عدم صلاحیت افراد به آنها استناد می‌کند.

محروم شدن از ادامه کار به عنوان مدیر یک مدرسه در تهران و محرومیت از ادامه تحصیل در دانشگاه پس از انقلاب ۱۳۵۷ از جمله مواردی است که این شهروند بهائی به آنها اشاره کرده است.

اکنون یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس محرومیت مهوش ثابت از حق تماس تلفنی را «رد صلاحیت» شدن او از تلفن زدن به خانواده‌اش از زندان توصیف کرده‌ است.

مهوش ثابت شهریاری، شاعر و آموزگار ۷۱ ساله بهائی است. «رها»، «حکایت عاشقی» و «مرا تو در نظر آور»، از جمله کتاب‌های شعر اوست که اجازه انتشار در ایران را ندارند و در خارج از کشور منتشر شده‌اند.

این زن زندانی که تا به امروز نزدیک به ۱۲ سال را در زندان‌های جمهوری اسلامی تحمل حبس کرده، در نامه‌اش به مواردی از جمله سرکوب گسترده بهائیان در سال‌های آغازین روی کار آمدن جمهوری اسلامی، ده سال حبس خود از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۶ و ده سال حبس آخرش که از مردادماه ۱۴۰۱‏ در حال تحمل آن است، پرداخته بود.

پیش از مهوش ثابت، فریبا کمال‌آبادی، دیگر شهروند بهائی زندانی در نامه‌ای از زندان اوین به موج تازه سرکوب بهائیان ایران واکنش نشان داد و جزییاتی از تفتیش منازل و بازداشت شماری از بهائیان همدان و کرج را روایت کرد.

تشدید سرکوب بهائیان در ایران

در هفته‌های گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهرندان بهائی روندی افزایشی داشته است.

در همین رابطه روز جمعه ۱۹ آبان جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیه‌ای نسبت به افزایش بازداشت‌ها و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بر شهروندان بهائی در ایران ابراز نگرانی کرد.

در این بیانیه با اشاره به تفتیش گسترده منازل شهروندان بهائی در شهرهای مختلف، آمده که از ماه گذشته حداقل ۳۲ شهروند بهائی در سراسر کشور بازداشت شدند.

ایران‌اینترنشنال روز شنبه ۲۰ آبان در گزارشی از تفتیش ۳۰ خانه متعلق به بهائیان در همدان و بازداشت ۲۰ شهروند بهائی در همدان و کرج خبر داده بود.

ایران‌اینترنشنال روز شنبه چهارم آذر در گزارشی دیگر از ادامه پرونده‌سازی وزارت اطلاعات برای زنان بهائی بازداشت شده در اصفهان خبر داده بود.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند. قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت می‌شناسد.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها