در ادامه فشارهای جمهوری اسلامی بر معلمان حامی خیزش انقلابی، عاتکه رجبی، معلمی که پیشتر به دلیل حمایت از خیزش از کار اخراج شده بود، روز شنبه چهارم آذر پس از مراجعه به واحد اجرای احکام دادگاه انقلاب مشهد بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت دو ماه حبس خود به زندان وکیلآباد منتقل شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان خبر داده که رجبی روز شنبه در پی ابلاغیهای همراه با وکیلش محمدباقر رضایی خود را به شعبه ۲۱ اجرای احکام دادگاه انقلاب مشهد معرفی کرده بود.
به نوشته این تشکل صنفی، وکیل عاتکه رجبی درخواست تبدیل ایام حبس موکلش را به جزای نقدی داده بود و قاضی پرونده با وجود قبول و آگاهی از اینکه بر اساس قانون احکام زیر سه ماه امکان معاوضه حبس به جزا را دارد، با درخواست آنها مخالف کرد و این معلم اخراجی برای گذراندن دو ماه حبس به زندان وکیلآباد مشهد منتقل شد.
رجبی پیش از رفتن به زندان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سرکوب ما در توانتان نیست، ما آغازهای بیپایانیم.»
شورای تشکلهای صنفی فرهنگیان با محکوم کردن احکام صادر شده علیه فعالان صنفی نوشته: «کنش صنفی مدنی با این نوع برخوردهای غیرقانونی و ضد انسانی خاموش شدنی نیست.»
رجبی معلم دبستانی در روستای احمدآباد خراسان رضوی، دیماه ۱۴۰۱ به دلیل انتشار ویدیویی بدون حجاب اجباری از خود و اعتراض به سرکوب کودکان و نوجوانان و اخراج و بازداشت معلمان در جریان خیزش، از آموزش و پرورش استان خراسان اخراج شد.
او همان زمان در واکنش به حکم اخراجش نوشت: «شما بنده را اخراج نکردید بلکه بنده حاضر به همکاری با شما نشدم.»
این معلم اخراجی، ۱۹ اردیبهشت برای شرکت در تجمع اعتراضی معلمان از خانهاش خارج شد و لحظاتی بعد به دست نیروهای امنیتی بازداشت و ۲۴ اردیبهشت با تودیع وثیقه از زندان وکیلآباد مشهد آزاد شد.
رجبی روز ۱۷ مرداد به دادگاه انقلاب مشهد احضار شد و تعهدنامهای با مضمون «تعهد میدهم دیگر اعمال مجرمانه جهت اخلال در امنیت نظام مرتکب نشوم و بابت جرم انجام دادهام پشیمانم» به او ارائه شده و گفت آن را امضا نمیکند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات رجبی روز ۳۰ مرداد در شعبه هفتم دادگاه انقلاب مشهد برگزار شد و دادگاه او را به تحمل دو ماه حبس تعزیری و چهار ماه حبس تعلیقی محکوم کرد. این حکم مدتی بعد توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.
فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته سابقه داشته اما در سالهای گذشته شمار زیادی از معلمان بازداشت و با احکام سنگین حبس مواجه شدهاند. برخی همچون محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی نیز به دلیل فعالیتهای صنفی با پروندهسازی تازه مواجه شده یا از کار اخراج شدهاند.