نتایج یک نظرسنجی داخلی از کاهش ۱۴ درصدی اقبال ایرانیان به صدا و سیما خبر داد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

حسن مسلمی نایینی، رییس جهاد دانشگاهی اعلام کرد بر اساس جدیدترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، ۳۷/۹ درصد مردم «اخبار را بیشتر از طریق صداوسیما دنبال می‌کنند». بر اساس این آمار، اعتماد به صداوسیمای جمهوری اسلامی در طول شش سال گذشته، حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است.

پیش از این نتایج نظرسنجی ایسپا در سال ۱۳۹۶ نشان می‌داد ۵۱ درصد از ایرانیان، صدا و سیما را برای اطلاع از اخبار روز انتخاب می‌کردند.

بر اساس گزارش نتایج موج اول پیمایش ایسپا از دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، ۳۱ درصد از مردم ایران از شبکه‌های مجازی برای پیگیری اخبار استفاده می‌کنند. ۸/۹ درصد ایرانیان هم اخبار کشور را از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای دنبال می‌کنند.

وب‌سایت خبرآنلاین با اشاره به نتایج نظرسنجی ایسپا هشدار داد «به‌نظر می‌رسد که در آینده‌ای نزدیک، صداوسیما مرجعیت رسانه‌ای را کاملا به شبکه‌های اجتماعی واگذار خواهد کرد».

بر اساس نتایج نظرسنجی گروه مطالعات و افکارسنجی ایرانیان (گمان) که نتایج آن شهریور ماه سال جاری منتشر شد، تنها ٢١ درصد جامعه آماری افکارسنجی شده برای دریافت اخبار و اطلاعات مورد نظرشان از صداوسیمای جمهوری اسلامی استفاده می‌کنند.

این نظرسنجی ۱۰ روزه در تیر امسال و از افراد باسواد بالای ۱۹ سال ساکن ایران انجام شد.

۴۷ درصد از این افراد گفتند «هیچ‌وقت» اخبار تلویزیونی صداوسیما منبع خبری آنان نبوده است.

این نتایج همچنین نشان داد بیش از ۵۰ درصد از جامعه ایران، ایران‌اینترنشنال را رسانه مورد اعتماد خود می‌دانند.

شاخص دیگری که این نظرسنجی بررسی کرد، پیگیری اخبار مربوط به خیزش انقلابی ایرانیان از سوی رسانه‌های مختلف بود که ۵۷ درصد شرکت‌کنندگان در پاسخ گفتند در این زمینه ایران‌اینترنشنال مرجع خبری آنان بوده است.

در اسفند ۱۴۰۱، تسنیم، رسانه نزدیک به سپاه پاسدارن هشدار داد یکی از مشکلات جدی صدا و سیمای جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۱ «کاهش مخاطب» بوده است.

خبرآنلاین هم در اردیبهشت سال جاری نوشت که تعداد مخاطبان تلویزیون جمهوری اسلامی روز به روز کمتر می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها