فرهاد مرادی، مدیرعامل «پیامرسان سروش»، به اتهام «فراهمکردن بستر انتشار محتوای غیراخلاقی در فضای مجازی» بازداشت و پس از چند ساعت با وثیقه آزاد شد.
قوهقضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که مدیرعامل «پیامرسان سروش»، پس از تفهیم اتهام درباره «تسهیل دسترسی به محتوای مستهجن و فراهم کردن موجبات فساد از طریق بستر سازی وعدم نظارت منتهی به اشاعه فحشا»، با وثیقه آزاد شده است.
در این اطلاعیه اعلام شده که «پیامرسان سروش» به «تذکرهای مکرر و چندین باره» درباره «انتشار محتوای غیراخلاقی و انتشار تصاویر مستهجن» بیتوجهی کرده است.
بر اساس این گزارش، «مقام قضایی در دو نوبت از مدیرعامل این پلتفرم دعوت کرد که با بیتوجهی» مواجه شده و او پس از دریافت احضاریه نیز از مراجعه به مرجع قضایی امتناع کرد.
خبرگزاری فارس نیز نوشت که مدیرعامل پیامرسان سروش چند بار توسط قوهقضاییه احضار شده و به دلیل عدم مراجعه، بازداشت شده است.
این خبرگزاری توضیحی درباره دلایل احضار مدیرعامل پیامرسان سروش نداده است.
همزمان با بازداشت چند ساعته مدیرعامل «پیامرسان سروش»، امین تجملیان، قائممقام پیامرسان داخلی «بله»، از حذف آگهی موزیکویدیوی جدید ساسی مانکن با نام «برادران لیلا» از کانالهای این پیامرسان خبر داد.
او گفت که این پیام رسان «پلتفرمی برای تولید و انتشار محتوا است و روزانه دهها هزار کانال در آن محتوا تولید و منتشر میکنند.»
«سروش» یکی از پیامرسانهایی است که حکومت جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را کرده که آنها را جایگزین تلگرام کند.
«پیامرسان سروش» در بهمن ۹۴ نسخه آزمایشی خود را عرضه کرد و تحت حمایت سازمان صداوسیمای ایران گسترش یافت.«سروش» توسط شرکت «توسعه فناوری رسانه سروش» پشتیبانی میشد که مدیرعامل این شرکت محمدرضا علیعسگری، پسر عبدالعلی علیعسگری، ربیس صداوسیما بود.
«پیامرسان سروش» اسفند سال ۹۶ برای توسعه اقدامات خود ۵ میلیارد تومان وام کمبهره از دولت دریافت کرد اما مدیران آن خواستار دریافت ۱۰۰ میلیارد تومان وام بودند.
محمد سرافراز، ریيس سابق سازمان صداوسیما، به درگیری خود با حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و دیگر نزدیکان خامنهای، درباره «پیامرسان سروش» اشاره کرده بود.
سرافراز گفته بود که مهدی اخوان بهابادی، معاون فنی سابق صداوسیما، یکی از دست اندکاران این شرکت بوده و «از طریق ارتباط با نزدیکان آقای حدادعادل و عوامل هلدینگ یاس یک پشتوانه برای خودش ساخته بود».
او گفته بود که ۱۵ درصد از بودجه خریدهای صداوسیما به نفع شرکت سروش هزینه میشده است.
سرافراز گفته بود که در دوره مدیریت خود از شرکت سروش به دلیل موضوعات مالی شکایت کرده است.
سال ۹۸ سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی، «پیامرسان سروش» را برای فروش به مزایده گذاشت. پیش از این گزارشهایی درباره نقض امنیتی «پیامرسان سروش» منتشر شده است.
«پیامرسان سروش» از شمارهٔ تلفن همراه کاربران به عنوان آیدی استفاده میکرد و شماره تلفن همراه کاربران یک گروه توسط سایر اعضا و مدیر گروه قابل مشاهده بود.