کاهش ۳۰ درصدی فروش میوه در شب یلدای امسال

شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۲

مصطفی دارایی‌نژاد، رییس اتحادیه بارفروشان تهران روز شنبه دوم دی در گفت‌وگو با بازارنیوز، از کاهش ۳۰ درصدی فروش میوه در شب یلدای امسال خبر داد.

او کاهش «قدرت خرید مردم» را دلیل اصلی این اتفاق عنوان کرد و گفت سال قبل مردم سبدی میوه می‌خریدند، اما امسال کیلویی خرید کردند.

به گفته دارایی‌نژاد، شب یلدای سال گذشته همه بار‌های میوه به سرعت فروخته شده بود، اما امسال نزدیک به ۵۰ درصد از این بار‌ها روی دست میوه فروشی‌ها ماند.

پیش از او هم شماری از رسانه‌ها در ایران در گزارش‌هایی به کساد بازار میوه و آجیل در شب یلدا، قیمت‌های بالای اقلام خوراکی و ناتوانی مردم در خرید پرداخته بودند.

پایگاه خبری آفتاب در گزارشی به نقل از یک فروشنده خشکبار در یزد نوشت مردم با نیت خرید وارد فروشگاه می‌شوند، اما وقتی قیمت‌ها را می‌بینند از خرید منصرف شده یا خرید خود را محدود کرده و با حدود ۲۰۰ گرم آجیل از مغازه بیرون می‌روند.

این رسانه همچنین به نقل از شهروندان، یلدای ۱۴۰۲ را «گران‌ترین یلدای ایرانیان» ارزیابی کرد و نوشت تشکیل گشت‌های نظارتی دولت بر فروشندگان هم بی‌اثر است.

دولت و اصناف، هر سال در مناسبت‌های مختلف مانند عید نوروز و شب یلدا، قیمت اقلام پر فروش در این ایام را اعلام می‌کنند اما بسیاری از مواقع، این قیمت‌گذاری دستوری در بازار آزاد رعایت نمی‌شود.

خبرگزاری مهر با اشاره به قیمت‌های رسمی اعلام شده از سوی ستادهای تنظیم بازار گزارش داد که یک خانواده چهار نفره اگر فقط سه مهمان برای یک یلدا داشته باشد باید دو میلیون تومان هزینه شام، پذیرایی، میوه، شیرینی و آجیل بدهد.

این خبرگزاری به نقل از یک شهروند در سمنان نوشت که آجیل در ساده‌ترین حالت و کمترین میزان ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

گزارش‌های دیگر نشان می‌دادند آجیل شب یلدای امسال تا یک میلیون و ۷۰ هزار تومان به فروش رسیده است.

علاوه بر فعالان بازار، شماری از مخاطبان ایران‌اینترنشنال نیز با ارسال ویدیوها و پیام‌هایی از کاهش قدرت خرید عمومی و گرانی کالاها گفتند.

در یک نمونه، مخاطبی از شیراز به ایران‌اینترنشنال گفت که در میدان میوه و تره‌بار جنس فراوان است اما به‌ علت پایین آمدن قدرت خرید مردم، بازار در آستانه شب یلدا خلوت است.

پیش‌تر خبرگزاری ایلنا در گزارشی از تشدید کاهش قدرت خرید مردم خبر داده و نوشته بود بخشی از کارگران در نیمه دوم ماه تنها با «یک تخم مرغ» زندگی می‌کنند.

ایلنا در این گزارش نوشت هزینه سبد معیشت خانوار در تهران دست‌کم ۲۵ میلیون تومان است و با درآمد ۹ میلیون تومانی فقط ۳۶ درصد از هزینه‌های حداقلی تامین می‌شود: «بنابراین بیشتر از نصف ماه، ته جیب کارگران خالیِ خالی‌ است.»

روزنامه همشهری نیز اخیرا در گزارشی تاکید کرده بود یارانه پرداختی تاثیری در زندگی و هزینه‌های مردم ندارد و با افزایش سهم مسکن و خوراک، سایر هزینه‌ها از جمله بهداشت، تفریح، آموزش و پوشاک کاهش پیدا کرده است.

بر اساس آخرین برآوردهای بانک مرکزی، نرخ تورم در ایران در مهر ماه سال جاری به بالاترین میزان خود در ۲۲ ماه اخیر رسید. وب‌سایت اکو ایران نیز نرخ تورم سالانه مهر را ۵۴/۸ درصد اعلام کرده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها