وزیر سابق ارتباطات: فیلترینگ فله‌ای درآمد اپراتورها را سرکوب کرده است

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۳

وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به درخواست اپراتورهای ثابت و همراه از ابراهیم رئیسی برای دو برابر شدن هزینه بسته‌های اینترنتی گفت فیلترینگ فله‌ای باعث شده تا درآمد اپراتورها سرکوب شود.

محمدجواد آذری جهرمی در کانال تلگرامی خود با انتقاد از نامه منتشر شده از هشت اپراتور اینترنتی کشور ادعای مطرح شده در متن این نامه مبنی بر رشد نیافتن تعرفه اینترنت در پنج سال گذشته را «نادرست» توصیف کرد.

او در یادداشت خود تاکید کرده است «حذف بسته‌های دراز مدت در اپراتورهای تلفن همراه و همچنین تغییر حجم مصرف منصفانه در اپراتورهای ثابت» باعث شده تا نرخ موثر خدمات این شرکت‌ها افزایش پیدا کند. به گفته او شرکت مخابرات ایران نیز با افزایش آبونمان «به میزان متوسط ۱۰ برابری» درآمد خود را نسبت به گذشته افزایش داده است.

با این حال وزیر سابق ارتباطات وجود «تورم افسار گسیخته» و «فیلترینگ فله‌ای» در کشور را دلیل اصلی وضعیت نگران‌کننده اپراتورها علی‌رغم افزایش برخی درآمدها عنوان کرده است.

آذری جهرمی که در دوره وزارتش دسترسی شهروندان به اینترنت برای مدت یک هفته به طور کامل قطع شد آرزو کرده است کاش نامه اپراتورها درباره «توقف فیلترینگ و آزار کاربران» بود.

خبرگزاری مهر روز شنبه دوم دی در نامه‌ای از اپراتورهای ثابت و همراه خطاب به ابراهیم رئیسی منتشر کرد که در آن خواسته شده بود تعرفه بسته‌های اینترنتی با حجم بیش از دو گیگابایت صد درصد افزایش پیدا کند. در این نامه «افزایش شدید نرخ ارز» و «تورم بسیار بالا» در ایران از دلایل درخواست افزایش تعرفه اینترنت عنوان شده است.

اپراتورهای کشور در توضیحی قابل تامل تاکید کرده‌اند مشترکانی که مصرف ماهانه اینترنت آن‌ها بیش از دو گیگابایت است «هیچ‌گونه حساسیتی در خصوص افزایش تعرفه آن‌هم به میزان حتی دو برابری» ندارند. با این حال در این نامه اشاره‌ای به شیوه کسب نظر مشترکان و یا نظرسنجی عمومی از شهروندان ایران در این رابطه نشده است.

اواخر آذر امسال روزنامه شرق از احتمال افزایش قیمت اینترنت در ایران خبر داده بود. گزارش منتشر شده تاکید می‌کرد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار است افزایش ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت و افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه فروش پهنای‌ باند شرکت ارتباطات زیرساخت به اپراتورها را تصویب کند.

حالا نامه منتشر شده از سوی اپراتورها نشان می‌دهد احتمالا این شرکت‌ها با پیشنهاد افزایش ۳۰ درصدی تعرفه از سوی رگولاتوری کشور موافق نبوده‌اند.

بسیاری از شهروندان ایران در شبکه‌های اجتماعی نسبت به نامه روز گذشته اپراتورها واکنش منفی نشان دادند. عدم ارائه اینترنت باکیفیت از سوی اپراتورها، فیلترینگ گسترده و هزینه‌های اجباری نظیر خرید وی‌پی‌ان برای دسترسی آزاد به اینترنت از جمله دلایلی است که باعث می‌شود قیمت واقعی اینترنت برای کاربران بسیار گران‌تر از تعرفه اعلامی از سوی اپراتورها تمام شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
سیاست با مراد ویسی

شنیداری

پادکست‌ها