مخالفت نظام پزشکی با تحصیل مظنونان تقلب در کنکور؛ تاکید دولت بر حق اعتراض افراد

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۶

سازمان نظام پزشکی مخالفت خود را با بازگشت به تحصیل مظنونان به تقلب در کنکور اعلام کرد و گفت نمی‌توان حوزه بهداشت و درمان را به دست چنین افرادی سپرد. هم‌زمان سخنگوی دولت بر حق اعتراض داوطلبان متهم به تقلب در کنکور تاکید کرد.

محمد رئیس‌زاده، رییس سازمان نظام پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) هشدار داد: «ما نمی‌توانیم سلامتی مردم را به دست فردی بسپاریم که با تقلب مدرک گرفته است. در حوزه سلامت باید به مراتب سخت‌گیری‌ها بیشتر باشد.»

به گفته او، رشته پزشکی با جان و سلامت جامعه در ارتباط است و اگر کسی با تقلب در دانشگاه پذیرفته شده، «باید جلوی ورود او گرفته شود».

رییس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد اگر فردی بدون توانمندی‌های لازم و از راه تقلب وارد دانشگاه شده، این می‌تواند بدان معنا باشد که «بقیه دوره‌ها را هم با تقلب طی می‌کند».

پیش از این و در روز ۲۹ آذر، رضا صابری، رییس مرکز حقوقی، لوایح و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، گفته بود تمامی مظنونان به تقلب در کنکور «برای رشته پزشکی هستند».

صابری هشدار داده بود این مساله می‌تواند به نگرانی‌های جدی در سطح جامعه در مورد حرفه پزشکی دامن بزند.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی خبر داد بر اساس مصوبه‌‌ای که روز پنجم دی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، مظنونان به تقلب در کنکور حق اعتراض به پرونده خود را خواهند داشت.

جهرمی گفت: «باید حق اعتراض برای آن‌ها تامین شود تا بتوانند از تصمیم سازمان سنجش آموزش کشور که آن‌ها را متقلب شناخته، به مرجع دیگری که بی‌طرف و تخصصی است شکایت کنند.»

او اضافه کرد بر اساس ساز و کار تعیین شده، فردی که تقلب او احراز شود، امکان ورود به دانشگاه را نخواهد داشت و بدین ترتیب، از حقوق سایر داوطلبان کنکور و جامعه دانشگاهی کشور صیانت می‌شود.

یکی از شعبات دیوان عدالت اداری روز ۲۵ آذر حکم بازگشت به تحصیل ۳۵ داوطلب شبهه‌دار کنکور را صادر کرد.

این داوطلبان نتوانسته بودند در آزمون مجدد «حداقل نمره قابل قبول» را برای ورود به دانشگاه‌ کسب کنند.

عبدالرسول پورعباس، رییس سازمان سنجش روز ۲۷ آذر در اعتراض به حکم دیوان عدالت اداری از سمت خود کناره‌گیری کرد.

پورعباس در بخشی از نامه استعفایش نوشت عمل به احکام دیوان لازم و ضروری است اما از سوی دیگر سازمان سنجش عملا توانایی اجرای این حجم از «برگشت به تحصیل متقلبان» را ندارد: «به همین دلیل تصمیم‌ به کناره‌گیری از ریاست سازمان گرفتم تا شرایط برای فرد دیگری برای اجرای احکام صادر شده، فراهم شود.»

مهدی گلشنی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و عضو پیشین شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز پنجم آذر بازگشت به تحصیل مظنونان به تقلب در کنکور را «فاجعه تاریخ آموزش عالی کشور» خواند و گفت: «این اقدام در تاریخ آموزش عالی ثبت خواهد شد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
گفت‌وگوی ویژه
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها