۴ متهم سیاسی به حبس و تبعید محکوم شدند

جمعه ۱۴۰۲/۱۰/۲۹

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، فاطمه تدریسی، مریم جلال‌حسینی و سیامک نصیری، متهمان سیاسی، به حکم دادگاه انقلاب کرج هر یک به شش سال حبس و دو سال تبعید محکوم شدند. گلاله وطن‌دوست، وکیل و فعال حقوق زنان در دادگاه انقلاب سنندج به شش سال و هفت ماه و ۲۰ روز حبس محکوم شد.

بر اساس حکم صادر شده از سوی قاضی سید موسی آصف‌الحسینی، رییس شعبه اول دادگاه انقلاب کرج، فاطمه تدریسی و مریم جلال‌حسینی، هر کدام با اتهام «اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر»، به پنج سال حبس و با اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به یک سال حبس محکوم شدند.

دادگاه همچنین فاطمه تدریسی را به دو سال تبعید به زنجان و مریم جلال‌حسینی را به دو سال تبعید به ایلام محکوم کرده است.

این احکام روز ۲۳ دی‌ ماه در زندان کچویی کرج به این زندانیان سیاسی ابلاغ شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فاطمه تدریسی و مریم جلال‌حسینی روز چهارشنبه ۱۳ دی‌‌ در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این زندانیان درباره جلسه دادگاه آن‌ها به ایران‌اینترنشنال گفت: «آن‌ها بدون وکیل محاکمه شدند و حتی اجازه دفاع کامل از خودشان را نداشتند و حین محاکمه با جملات توهین‌آمیز و ناسزا که چرا عفو خوردید دوباره فعالیت کردید مواجه شدند و در پایان جلسه دادگاه هم حین ارائه دفاعیات، با جملات توهین‌آمیز آن‌ها را از دادگاه خارج کردند.»

مریم جلال‌حسینی و فاطمه (مژگان) تدریسی، دو معلم بازداشتی، اوایل شهریور ماه امسال به دست نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ششم شهریور ماه به زندان کچویی کرج منتقل شدند.

فاطمه تدریسی پیش از این در تاریخ ۱۹ اردیبهشت به وسیله نیروهای امنیتی در میدان بهارستان تهران بازداشت و در تاریخ ۱۳ تیر از زندان قرچک وارمین آزاد شد.

تدریسی پیش‌تر و در جریان خیزش انقلابی نیز سابقه دو بار بازداشت به دلیل فعالیت‌های خود داشته است.

مریم جلال‌حسینی هم پیش از این به دلیل فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی داشته است.

محکومیت سیامک نصیری به حبس و تبعید

وب‌سایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران خبر داد سیامک نصیری، متهم سیاسی محبوس در ندامتگاه مرکزی کرج، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به شش سال حبس و دو سال تبعید محکوم شد.

بر اساس این حکم که قاضی سید موسی آصف‌الحسینی آن را صادر کرده است، نصیری به اتهام «اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد بر هم‌ زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و دو سال تبعید به شهرستان اهواز محکوم شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سیامک نصیری روز چهارشنبه ۱۳ دی‌ در یک پرونده مشترک در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج برگزار شد.

نصیری در تاریخ ششم شهریور ماه امسال به دست ماموران اطلاعات سپاه در کرج بازداشت و چندی بعد به بند ۱۵ زندان مرکزی کرج منتقل شد.

او که متولد سال ۶۷، ساکن کرج و قبل از بازداشت کارمند اداره گاز بوده است، پیش‌تر و در اوایل دی‌ ماه ۱۴۰۱ به دست نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و پس از ۲۰ روز از بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر به زندان مرکزی کرج منتقل شده بود.

نصیری نهایتا در بهمن‌ ماه همان سال به دنبال صدور بخشنامه عفو آزاد شد.

یک منبع نزدیک به خانواده نصیری به هرانا گفته او از بیماری کلیوی و سنگ کلیه رنج می‌برد و با وجود حال نامساعد جسمی، از رسیدگی تخصصی پزشکی محروم مانده است.

گلاله وطن‌دوست به حبس محکوم شد

به گزارش بیدارزنی، گلاله وطن‌دوست، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق زنان شهر مریوان با حکم شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به شش سال و هفت ماه و ۲۰ روز حبس تعزیری محکوم شد.

اتهامات وطن‌دوست «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی، تشکیل و عضویت در گروه ژیوانو جهت اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در جمعیت‌های مخالف نظام» عنوان شده است.

گلاله وطن‌دوست از بازداشت‌شدگان خیزش سراسری است که در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱ به دست نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت و روز ۲۷ مهر همان سال با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان آزاد شد.

جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره فعالان مدنی و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.

از زمان آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تا کنون، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها
تاریخ شفاهی - فصل چهارم

شنیداری

پادکست‌ها