تاکید دبیرکل سازمان ملل بر مجازات کارکنانی که در حمله حماس دخیل بوده‌اند

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۸

در پی افشای همکاری تعدادی از کارکنان سازمان ملل در غزه در حمله حماس به اسرائیل، آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان با انتشار بیانیه‌ای متعهد شد که «هر کارمند سازمان ملل متحد را که در اقدامات تروریستی دخیل باشد» بازخواست کند.

در روزهای اخیر گزارش‌هایی مبنی بر نقش داشتن برخی از کارکنان آژانس امداد سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (اونروا) در حملات حماس به اسرائیل در روز هفتم اکتبر که منجر به کشته شدن هزار و دویست نفر شد، منتشر شده است.

گوترش روز یکشنبه هشتم بهمن با انتشار بیانیه‌ای در وبسایت سازمان ملل متحد، نوشت که این سازمان در پی این اتهامات «بسیار جدی»، «اقدام سریعی انجام می‌دهد» و «تحقیقات دفتر خدمات نظارت داخلی سازمان ملل بلافاصله فعال شده است.»

او افزود: «هر کارمند سازمان ملل که در اقدامات تروریستی دخیل باشد، از جمله از طریق پیگرد کیفری، پاسخگو خواهد بود. دبیرخانه سازمان ملل آماده همکاری با مقام ذی‌صلاحی است که بتواند افراد را طبق رویه‌های عادی دبیرخانه برای چنین همکاری‌هایی تحت تعقیب قرار دهد.»

او با اشاره به این که آژانس امداد به آوارگان فلسطینی اقداماتی را در این زمینه انجام داده، بر این نکته نیز تاکید کرد که ساکنان غیرنظامی غزه «برای بقای روزانه» خود به کمک‌های این آژانس نیازمند هستند.

بر همین اساس، گوترش از دولت‌ها خواسته که کمک‌های خود به این آژانس را به حالت تعلیق در نیاورند.

دبیرکل سازمان ملل متحد نوشت: «اعمال منفور این کارکنان باید عواقبی داشته باشد اما ده‌ها هزار مرد و زن که برای این آژانس کار می‌کنند، که بسیاری از آنها در برخی از خطرناک‌ترین موقعیت‌ها هستند، نباید مجازات شوند. نیازهای شدید مردم مستاصل باید برآورده شود.»

این اظهارات گوترش در شرایطی مطرح شده که تعدادی از کشورهای جهان از جمله ایتالیا، سوئیس، فنلاند و بریتانیا اعلام کردند که کمک‌ها به آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی را متوقف می‌کند.

آژانس امداد سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (اونروا)، روز جمعه اعلام کرد چند کارمندش که اسرائیل آنان را به دست داشتن در حمله بی‌سابقه هفتم اکتبر متهم کرده، اخراج کرده است.

یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل از سازمان ملل خواست تا فیلیپ لازارینی، رییس اونروا را به دلیل مشارکت چند تن از کارکنان این آژانس در حمله هفت اکتبر حماس، از سمت خود برکنار کند.

وزیر امور خارجه اسرائیل گفت: «تلاش خواهیم کرد این نهاد بعد از جنگ هیچ نقشی در غزه نداشته باشد.»

کاتس بسیاری از کارمندان اونروا را از «اعضای حماس» نامید که از این آژانس به‌عنوان سرپوشی برای «کمک به فعالیت‌های تروریستی حماس و حفظ حاکمیت آن» استفاده می‌کنند.

همچنین سفیر اسرائیل در سازمان ملل در این زمینه گفت: «سازمان ملل نه تنها به مکانی تبدیل شده است که موجودیت کشور اسرائیل را نفی می‌کند بلکه کارکنان آن فعالانه در کشتار شهروندان اسرائیل نقش دارند.»

حماس در واکنش به این گفته‌های مقام‌های اسرائیل، از سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی خواست که «تسلیم تهدیدها و باج‌گیری‌های اسرائیل نشوند».

حسین الشیخ، دبیرکل سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف)، خواستار لغو فوری تصمیم برخی کشورها برای توقف کمک به این آژانس شد.

او افزود که این تصمیم، در این زمان خاص خطرات امدادی، سیاسی و بشردوستانه زیادی به دنبال دارد.

فیلیپ لازارینی روز جمعه تصمیم چندین کشور مبنی بر تعلیق کمک مالی به این نهاد را «تکان‌دهنده» خواند و خواستار لغو این اقدام شد.

او در بیانیه‌ای گفت: «این تصمیم‌ها فعالیت بشردوستانه ما را در سراسر منطقه به ویژه در نوار غزه، تهدید می‌کند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها