آمریکا: حمله به رفح ممکن است برای اسرائیل عواقبی در پی داشته باشد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۵

کامالا هریس، معاون رییس جمهوری آمریکا به صورت تلویحی اعلام کرد در صورت حمله اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه، واشینگتن ممکن است عواقبی را برای تل‌آویو در نظر بگیرد.

او روز یک‌شنبه پنجم فروردین در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی، در پاسخ به پرسشی درباره واکنش احتمالی ایالات متحده به عملیات نظامی اسرائیل در رفح گفت واشینگتن در خصوص این موضوع قدم به قدم جلو خواهد رفت.

هریس پس از مواجهه با این پرسش برای بار دوم افزود هیچ گزینه‌ای را «رد نمی‌کند».

بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌اند.

کودکان فلسطینی در اردوگاه آوارگان رفح، جنوب غزه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۱

معاون رییس جمهوری آمریکا هرگونه عملیات نظامی در رفح را «اشتباهی بزرگ» خواند و گفت واشینگتن مواضع «صریح» خود را در رابطه با این موضوع، چندین بار مطرح کرده است.

هریس تاکید کرد نقشه‌های منطقه را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیده است که آوارگان فلسطینی مستقر در رفح هیچ جایی برای رفتن ندارند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز اول فروردین اعلام کرد با وجود مخالفت‌های گسترده، این کشور قصد دارد عملیات نظامی در رفح را به انجام برساند.

به گفته نتانیاهو، بدون ورود ارتش اسرائیل به رفح نمی‌توان پیروزی در جنگ غزه را تکمیل کرد و عملیات در این منطقه برای از بین بردن گردان‌های باقی‌مانده حماس لازم است.

او تاکید کرد: «در نهایت ما همیشه کاری را انجام دادیم که برای امنیت ما ضروری بود و این بار نیز همین کار را انجام خواهیم داد.»

قطر که در مذاکرات میان حماس و اسرائیل نقش میانجی را ایفا می‌‎کند، بارها هشدار داده است که هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح ، مانع دست‌یابی به توافق آتش‌بس خواهد بود.

اسرائیل همچنین از سوی سازمان ملل متحد و جامعه بین‌المللی تحت فشار قرار دارد تا فرآیند ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را تسهیل و تسریع کند.

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان روز یک‌شنبه پیش از سفر به اسرائیل، در بیانیه‌ای گفت کمک‌ها به میزان کافی در اختیار ساکنان غزه قرار نمی‌گیرند.

بربوک از اسرائیل خواست گذرگاه‌های مرزی را برای ورود کمک‌ها به غزه باز کند.

سازمان ملل متحد روز ۲۸ اسفند اعلام کرد حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از فلسطینیان در سراسر غزه، از نظر دسترسی به مواد غذایی در شرایط «فاجعه‌باری» به سر می‌برند.

بر اساس این گزارش، ساکنان شمال نوار غزه در آستانه قحطی قریب‌الوقوع قرار دارند.

به گفته وزارت بهداشت حماس، خشونت‌ها در غزه از روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) تاکنون منجر به کشته شدن دست‌کم ۳۲ هزار و ۲۲۶ فلسطینی شده است. بیش از ۷۴ هزار تن نیز در این بازه زمانی زخمی شده‌اند.

ارتش اسرائیل روز یک‌شنبه خبر داد یک سرباز این کشور در جریان درگیری‌ها در بیمارستان شفا در شهر غزه جان خود را از دست داد.

به گزارش وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل، نظامی کشته شده ۲۱ ساله بود و ریشون لِزیون نام داشت.

بدین ترتیب، شمار نیروهای اسرائیلی کشته شده از زمان آغاز عملیات زمینی ارتش این کشور در غزه به ۲۵۲ نفر افزایش یافت.

خبرهای بیشتر

شنیداری