چین، روسیه و ایران پشت‌پرده تئوری‌های توطئه علیه پیام ویدیویی کیت میدلتون

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۷

خبر ابتلای کیت میدلتون، همسر ولیعهد بریتانیا و پرنسس ولز به سرطان پس از هفته‌ها پنهان‌کاری، واکنش‌های بسیاری در سراسر جهان به دنبال داشت. به دنبال این واکنش‌ها، مقام‌های دولت بریتانیا درباره احتمال دخالت چین، روسیه و ایران در افزایش شایعات در فضای مجازی اظهار نگرانی کردند.

نشریه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی نوشت دولت از این بابت نگران است که دشمنان بریتانیا عمدا به انتشار اطلاعات نادرست درباره شاهزاده ولز دامن بزنند تا در میان مردم «شک عمومی» ایجاد کنند.

غیبت کیت میدلتون در انظار عمومی پس از عمل جراحی برنامه‌ریزی شده او در ماه ژانویه به منبع شایعات آنلاین، گمانه‌زنی‌ها و تئوری‌های توطئه تبدیل شد.

شاهزاده خانم ولز چند ماه بعد و در روز سوم فروردین، در یک پیام ویدیویی تاثیرگذار فاش کرد که به سرطان مبتلا شده‌ است.

کیت میدلتون ۴۲ ساله گفت که طبق توصیه تیم پزشکی قبل از شروع «شیمی‌درمانی پیشگیرانه» نیاز به زمان برای بهبودی از عمل جراحی دارد.

در حالی که پیام ویدیویی او با موجی از هم‌دردی عمومی روبه‌رو شد، طرح توطئه‌هایی در مورد صحت ویدیوی پرنسس ولز و ابتلایش به سرطان به جریان افتاد.

برخی کاربران رسانه‌های اجتماعی، کارایی شیمی‌درمانی را زیر سوال بردند و برخی دیگر واکسن‌های کووید-۱۹ را در ابتلای کیت به سرطان مقصر دانستند.

به گزارش تلگراف، اکنون نگرانی‌های فزاینده‌ای در میان مقامات بریتانیا در مورد دخالت احتمالی دشمنان این کشور از جمله چین، روسیه و ایران در به جریان انداختن تئوری‌های توطئه درباره سلامت کیت میدلتون در رسانه‌های اجتماعی وجود دارد.

یک منبع ناشناس دولتی گفت: «بخشی از شیوه کار کشورهای متخاصم، بی‌ثبات کردن شرایط با اقداماتی چون زیر سوال بردن مشروعیت انتخابات یا سایر نهادهاست.»

قرار است ادعای دخالت چین در امور بریتانیا روز دوشنبه ۱۳ فروردین و تنها چند ماه قبل از برگزاری انتخابات عمومی در این کشور از سوی الیور داودن، معاون نخست‌وزیر بریتانیا در پارلمان مطرح شود.

گفته می‌شود داونینگ استریت در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه چهره‌های چینی است که در مداخله دولت متبوع خود بر روندهای دموکراتیک بریتانیا دست داشته‌اند.

یکی از موارد مورد تاکید، حمله‌ای سایبری است که منجر به افشای اطلاعات شخصی میلیون‌ها رای‌دهنده بریتانیایی شد.

قرار است روز دوشنبه وزیران دولت جزییات حملات هکری را که کمیسیون انتخابات و همچنین ۴۳ نفر از جمله نمایندگان پارلمان و دولتمردان را هدف قرار داد، بیان کنند.

دولت بریتانیا سال گذشته کارگروهی را برای محافظت از یکپارچگی دموکراسی این کشور در برابر تهدیدات مداخله‌گرانه خارجی راه‌اندازی کرد.

مقابله با انتشار اطلاعات نادرست در رسانه‌های اجتماعی از جمله وظایف این کارگروه است.

تلگراف به نقل از یک منبع دولتی گفت: «مقابله با این موضوع، دستور کار اصلی این کار‌گروه است.»

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، روز جمعه پیام‌های توهین‌آمیز و نادرست رسانه‌های اجتماعی که کیت میدلتون را به دلیل ناپدید‌ شدن از انظار عمومی هدف قرار می‌دهند، محکوم کرد.

سوناک در بیانیه‌ای در ایکس نوشت: «در هفته‌های اخیر شاهزاده خانم زیر ذره‌بین قرار‌ گرفت و برخی رسانه‌ها در سراسر جهان و رسانه‌های اجتماعی با او رفتار ناعادلانه‌ای داشتند.»

عمران احمد، مدیر اجرایی مرکز مبارزه با نفرت دیجیتال نیز در این زمینه گفت که موضوع درباره پرنسس ولز و زنی جوان است که از مشکلات سلامتی رنج می‌برد.

به گفته احمد، در این شرایط افرادی تئوری‌های توطئه را در پلتفرم‌های اجتماعی تقویت می‌کنند.

او به بی‌بی‌سی گفت: «من فکر می‌کنم این روش و رفتار، وجه غیرانسانی رسانه‌های اجتماعی است که مردم را مجبور می‌کند درباره چیزهایی صحبت کنند که می‌توانند بسیار شخصی باشند.»

پدی هارورسون، مشاور سابق سلطنتی گفت که گمانه‌زنی‌ها و فشارها در مورد سلامتی کیت میدلتون بدترین چیزی بوده که تا به حال دیده است.

هفته گذشته سفارت بریتانیا در اوکراین مجبور شد شایعات مربوط به مرگ پادشاه را تکذیب کند.

این تکذیبیه پس از آن منتشر شد که کانال‌های رسانه دولتی مورد تایید کرملین با میلیون‌ها دنبال‌کننده در رسانه‌های اجتماعی، شروع به انتشار اخبار جعلی کردند.

اولین ادعاهای نادرست در تلگرام با انتشار یک بیانیه فتوشاپی مزین به آرم کاخ باکینگهام ظاهر شد که می‌گفت: «این خبر از سوی تیم رسانه‌ای سلطنتی اعلام شده‌ است. پادشاه دیروز بعد از ظهر به طور غیرمنتظره‌ای درگذشت.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چند چند
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها