اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس روز چهارشنبه هشتم فروردین با ابراهیم رئیسی، رییس دولت جمهوری اسلامی در تهران دیدار کرد. هنیه در این دیدار تاکید کرد گروههای «جریان مقاومت» در نبرد با اسرائیل با یکدیگر هماهنگ هستند.
هنیه گفت: «ما دیدارها و جلسات هماهنگی مستمر میان همه گروهها از حزبالله لبنان و جهاد اسلامی فلسطین تا حماس و دیگر گروههای جهادی فلسطینی داریم.»
جمهوری اسلامی و حامیانش از عنوان «محور مقاومت» برای اشاره به گروههای شبهنظامی متحد تهران در منطقه مانند حوثیهای یمن، حزبالله لبنان و حماس استفاده میکنند.
رئیسی در دیدار با هنیه به موضوع برقراری روابط سیاسی میان برخی کشورهای منطقه و اسرائیل پرداخت و با تکرار مواضع علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی گفت عادیسازی روابط با کشورهای اسلامی نمیتواند برای اسرائیل «امنیتآفرین» باشد.
رئیسی افزود کشورهای منطقه «بدانند که این کار برای آنها فقط باعث تولید نفرت از سوی مردم خودشان و ملتهای مسلمان» خواهد شد.
اسرائیل کشته شدن مرد شماره سه حماس را تایید کرد
ارتش اسرائیل با انتشار بیانیهای کشته شدن مروان عیسی، مرد شماره سه حماس را در حمله دو هفته گذشته به نوار غزه رسما تایید کرد.
عیسی از رهبران برجسته حماس در غزه و معاون فرمانده گردانهای عزالدین قسام بود.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد عملیات نظامی این کشور در بیمارستان شفا همچنان ادامه دارد.
بنا بر این اعلامیه، نیروهای اسرائیلی در ۲۴ ساعت گذشته دهها شبهنظامی فلسطینی را در این مرکز درمانی از پا درآوردند و تسلیحات متعلق به آنان را کشف و ضبط کردند.
از زمان آغاز عملیات اسرائیل در بیمارستان شفا در روز ۲۸ اسفند، صدها تن از اعضای حماس و جهاد اسلامی فلسطین بازداشت شدهاند.
حمله راکتی مرگبار حزبالله لبنان به شمال اسرائیل
یک شهروند اسرائیلی در جریان حمله راکتی حزبالله به شمال اسرائیل جان خود را از دست داد.
وبسایت خبری تایمز اسرائیل نوشت حزبالله صبح چهارشنبه هشتم فروردین، ۳۰ راکت را روانه کیبوتص کیریات شمونا در شمال اسرائیل کرد.
اکثر این راکتها به وسیله سامانه دفاعی گنبد آهنین اسرائیل رهگیری و سرنگون شدند اما سه راکت با عبور از این سامانه، به مناطقی از کیریات شمونا اصابت کردند که بر اثر آن یک مرد ۲۵ ساله کشته شد.
در روزهای اخیر آتشباری متقابل در مرز لبنان و اسرائیل به شدت افزایش یافته است و بیم آن میرود که به جنگی تمامعیار بدل شود. همزمان مردم روستاهای مسیحینشین در جنوب لبنان مخالفت خود را با استفاده حزبالله از این مناطق برای حمله به اسرائیل اعلام کردند.
گمانهزنی درباره زمان حمله اسرائیل به رفح
روزنامه الاخبار لبنان به نقل از مقامهای مصری نوشت اسرائیل قصد دارد طرح خود را برای انجام عملیات نظامی در رفح در جنوب نوار غزه، بعد از پایان ماه رمضان و برگزاری عید فطر اجرایی کند.
بر اساس این گزارش، اسرائیل خود را برای حمله به رفح در اواخر فروردین یا نهایتا اواسط اردیبهشت آماده میکند.
به گفته منابع مصری، انتظار میرود عملیات زمینی اسرائیل در رفح بین چهار تا هشت هفته به طول بینجامد.
اسرائیل رفح را آخرین سنگر حماس میداند و میگوید برای نابودی این گروه، حمله به این منطقه ضروری است.
در سوی دیگر، آمریکا، سازمان ملل متحد، کشورهای عربی و بسیاری از کشورهای اروپایی با عملیات اسرائیل در رفح مخالف هستند.
بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونتها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفتهاند.
بازداشت فلسطینیان در کرانه باختری
الجزیره به نقل از منابع فلسطینی گزارش داد نیروهای اسرائیلی ۲۰ نفر را در کرانه باختری رود اردن دستگیر کردند.
این افراد در شهرهای هبرون، رامالله، نابلس، سلفیت، طولکرم و جنین بازداشت شدند.
به گزارش الجزیره، مجموع فلسطینیان دستگیر شده از زمان آغاز مناقشه کنونی، به هفت هزار و ۸۲۰ تن افزایش یافت.
جلسه کابینه امنیتی اسرائیل برای بررسی توافق احتمالی با حماس
پایگاه خبری واینت گزارش داد کابینه جنگ اسرائیل شب چهارشنبه تشکیل جلسه میدهد.
محور اصلی این جلسه بررسی تلاشها برای دستیابی به توافقی بر سر آزادی گروگانهای در بند حماس خواهد بود.
ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر روز هفتم فروردین گفته بود مذاکرات بر سر آتشبس و آزادی گروگانهای اسرائیلی، همچنان در دوحه ادامه دارد.
خالد مشعل، از رهبران ارشد حماس روز چهارشنبه در سخنرانی خود در اردن تاکید کرد این گروه تا زمانی که به همه اهداف خود نرسد، هیچ گروگانی را آزاد نخواهد کرد.
او عقبنشینی نیروهای اسرائیلی از غزه، پایان محاصره این منطقه و بازگشت فلسطینیان به منازل خود را از شروط حماس برای آزادی گروگانهای اسرائیلی برشمرد.