اسرائیل در بیانیه مشترک با آمریکا: نگرانی‌های واشینگتن درباره رفح را مد نظر قرار می‌دهیم

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۳

آمریکا و اسرائیل، شامگاه دوشنبه، ۱۳ فروردین، با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند که مقام‌های اسرائیل موافقت کرده‌اند که نگرانی‌های آمریکا در مورد حمله برنامه‌ریزی‌شده به رفح را در نظر بگیرند.

در این بیانیه گفته شده که مقام‌های دو کشور در جلسه‌ای ویدیویی درباره راه‌های جایگزین برای ریشه‌کن کردن شبه‌نظامیان حماس در جنوب غزه بحث و در پایان اعلام کردند مقام‌های ارشد دو کشور در اوایل هفته در همین زمینه با یکدیگر دیدار و گفتگو خواهند کرد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که در حال حاضر هیچ نشانه فوری مبنی بر اینکه مذاکره‌کنندگان آمریکا و اسرائیل بر سر رفح به توافق رسیده‌اند وجود ندارد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده از اسرائیل خواسته است که برای جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان فلسطینی در غزه، جایی که مقام‌های بهداشتی فلسطینی می‌گویند بیش از ۳۲ هزار نفر در حمله اسرائیل کشته شده‌اند، از حمله گسترده زمینی به رفح خودداری کند.

مقام‌های آمریکایی که نگران تشدید بحران انسانی در غزه هستند، از اسرائیل خواسته‌اند که بدون انجام یک حمله زمینی تمام عیار، رویکردی هدفمندتر برای حمله به شبه‌نظامیان حماس در پیش بگیرند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تاکید کرده که از حمله به رفح منصرف نخواهد شد زیرا او به دنبال از بین بردن شبه نظامیان حماس مسئول حمله هفت اکتبر به جنوب اسرائیل است که در جریان آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند.

در بیانیه مشترک آمریکا و اسرائیل آمده است که دو طرف تعامل سازنده‌ای در مورد رفح داشتند و توافق کردند که هدف مشترکی برای شکست حماس در آنجا دارند.

در این بیانیه آمده است: «طرف آمریکایی نگرانی‌های خود را از اقدام‌های مختلف در رفح ابراز کرد. طرف اسرائیلی نیز موافقت کرد که این نگرانی‌ها را در نظر بگیرد.»

یک مقام آمریکایی که نامش اعلام نشد، به رویترز گفت که طرف آمریکایی به رهبری جیک سالیوان مشاور امنیت ملی، جان فاینر معاون ارشد او و برت مک گورک، فرستاده ویژه خاورمیانه، پیشنهادهای جایگزینی را ارائه کردند که به گفته آنها از غیرنظامیان در رفح محافظت می‌کند.

این مقام گفت این به اسرائیل بستگی دارد که تصمیم بگیرد چه کاری انجام دهد.

یک مقام اسرائیلی هم در واشینگتن، به رویترز گفت که شرکت‌کنندگان اسرائیلی شامل ران درمر وزیر امور استراتژیک و تزاچی هانگبی مشاور امنیت ملی بودند.

این دو که مورد اعتماد نتانیاهو هستند، قرار بود هفته گذشته در نشست واشینگتن شرکت کنند، اما نخست‌وزیر اسرائیل در واکنش به رای ممتنع آمریکا به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، این سفر را لغو کرد. دو روز پس از لغو این سفر، گزارش شد اسرائیل در تلاشی آشکار برای کاهش تنش بین دو محمد از کاخ سفید درخواست کرده تا تاریخ یک نشست با حضور مقام‌های عالی‌رتبه در مورد طرح‌های نظامی رفح را تغییر دهد.

یک منبع جداگانه دیگر که نامش گفته نشده اما تاکید شده از گفتگوها آگاه است، به خبرگزاری رویترز گفت که اسرائیلی‌ها به همتایان آمریکایی خود در مورد طرح‌های حمله زمینی گفتند که به گفته آنها می‌تواند با حداقل تلفات غیرنظامیان، آخرین گردان‌های حماس را نابود کند.

این منبع افزود که مشخص نیست که آیا دو طرف توانسته باشند اختلافات خود را کاهش دهند.

این مقام‌ها گفتند که ایالات متحده در تلاش است تا در ازای آتش‌بس شش هفته‌ای، برای آزادی گروگان‌های بیمار، مسن و زخمی مذاکره کند. بایدن در سال انتخابات در داخل و خارج از کشور برای برقراری آتش‌بس فوری تحت فشار است.

رویترز در عین حال به نقل از سه منبع آگاه روز دوشنبه گزارش داد که دولت بایدن در حال بررسی این مساله است که آیا بسته بزرگ ۱۸ میلیارد دلاری انتقال تسلیحات به اسرائیل را که شامل ده‌ها فروند هواپیما و مهمات اف - ۱۵ می‌شود، به اسرائیل تحویل داده شود یا خیر.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها