تجمعات اعتراضی پرستاران شیراز و یاسوج در اعتراض به شرایط سخت کاری

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۰

تعداد زیادی از پرستاران روز دوشنبه ۲۰ فروردین در اعتراض به اصلاح نشدن تعرفه پرستاری و پایین بودن دستمزد و کارانه، در شیراز و یاسوج دست به تجمع زدند.

ویدیوهای رسیده نشان می‌دهد پرستاران در مقابل استانداری فارس در شیراز تجمع کردند و با شعارهایی نظیر «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» و «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن» اعتراض خود را به نمایش گذاشتند.

پیش‌تر رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفته بود از مجموع ۱۱ هزار پرستار شاغل در استان فارس، تنها ۸۰ تن به شرایط کاری خود معترض هستند.

یکی از پرستاران شیرازی که تاکنون در چندین تجمع اعتراضی شرکت کرده، در واکنش به این اظهارات به ایلنا گفت: «آقای رییس دانشگاه، مگر جمعیت سنگین معترضان را ندیدید؟ مگر از پیام‌ها و کامنت‌های پرستاران که به شما و روابط عمومی دانشگاه ارسال می‌شود، بی‌خبرید؟ این نوع اظهارنظر کردن واقعا عجیب و تاسف‌بار است.»

او تاکید کرد: «همه‌ پرستاران شیراز معترض‌اند؛ به بی‌عدالتی، به کارانه‌های ناچیز، به تعرفه‌گذاری قلابی و به اضافه‌کار اجباری اعتراض دارند و تا اوضاع تغییر نکند، معترض و مطالبه‌گر می‌مانند ... چرا به جای شنیدن صدای برحق پرستاران، گوش‌هایتان را گرفته‌اید و فرافکنی می‌کنید؟»

هم‌زمان، رسانه‌ها در داخل ایران از تجمع پرستاران در شهر یاسوج خبر دادند.

بر اساس گزارش‌ها، پرستاران در مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج تجمع اعتراضی برپا کردند و خواستار رسیدگی مسوولان به مشکلات این صنف شدند.

یکی از معترضان در مصاحبه با پایگاه خبری کِبنانیوز، مطالبات پرستاران را «بحث تعرفه، اجباری بودن اضافه‌کاری و اجرا نشدن قوانین حمایتی» معرفی کرد.

یکی دیگر از پرستاران حاضر در تجمع یاسوج هم گفت: «خلاف قانون ما را وادار به انجام اضافه‌کاری می‌کنند ... اضافه‌کار ساعتی ۱۵ هزار تومان برای ما در نظر می‌گیرند. در حالی که طبق قانون نظام پرستاری، ساعت ‌کاری هر چقدر که باشد، اگر در بخش‌های خاص باشیم، اضافه‌کاری باید دو برابر ساعت‌کاری محاسبه شود؛ اگر ستادی و عادی باشیم، به همان میزان ساعت کاری، اضافه‌کار باید محاسبه شود.»

تجمع اعتراضی پرستاران در یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد، ۲۰ فروردین ۱۴۰۳

انتقاد سازمان نظام پرستاری از اقدام وزارت بهداشت در کاهش تعرفه خدمات پرستاری

محمدتقی جهانپور، رییس کل سازمان نظام پرستاری روز ۲۰ فروردین در نامه‌ای به بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اقدام این وزارت‌خانه در کاهش تعرفه خدمات پرستاری شدیدا اعتراض کرد.

به گفته جهانپور، هرچند دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت افزایش ۳۰ درصدی بسته‌های خدمتی تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری را مورد تایید قرار داده بود اما وزارت بهداشت در مرحله ابلاغ، این عدد را به ۱۵ درصد کاهش داد و آن را برای نهایی شدن به هیات دولت ارسال کرد.

در این نامه آمده است: «یکی دیگر از عوامل ایجاد نارضایتی در تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز حذف ۱۷ درصد از جز حرفه‌ای مربوط به پرستاران است که متاسفانه به‌رغم هشدارهای سازمان نظام پرستاری، به صورت یک‌سویه و بدون توجه به عواقب آن، از طرف وزارت بهداشت از سبد درآمدی پرستاران حذف گردید.»

شرایط سخت کاری و بی‌تفاوتی مسوولان جمهوری اسلامی به مشکلات حرفه‌ای پرستاران در سال‌های اخیر، به افزایش یاس و ناامیدی در میان اعضای این صنف و مهاجرت فزاینده آن‌ها از ایران دامن زده است.

ابوالقاسم ابوطالبی عضو شورای عالی نظام پرستاری روز ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ خواستار اقدام دولت برای حل مساله مهاجرت پرستاران شد و تاکید کرد اوضاع در این خصوص «به مرز بحران» رسیده است.

او افزود: «سال گذشته نزدیک سه هزار نفر مهاجرت کردند، در صورتی ‌که در دانشکده‌های ما حدود ۱۰ هزار نفر نیرو تربیت می‌شوند و این حجم خروج از کشور فاجعه است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها