رییس قوه قضاییه از وضعیت حجاب ابراز نارضایتی کرد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۰

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی گفته در مورد عفاف و حجاب در کشور وضع خوبی نداریم. او با بیان اینکه یک سلسله اقداماتی انجام شده اما هنوز به نتیجه نرسیده، گفت اگر نیروی انتظامی، وزارت کشور و دادستانی از قوانین موجود استفاده کنند بیش از ۷۰ درصد کار حل می‌شود.

رییس قوه قضاییه جمهوری شب یکشنبه ۱۹ فروردین در نشستی با جمعی از مدیران رسانه‌های داخل کشور گفته از همان ابتدا تاکید کرده بودم که باید با به کارگیری قوانین فعلی از جمله قوانین ناظر بر مسوولیت اتحادیه‌ها، صنوف، اماکن و … در راستای بهبود وضع عفاف و حجاب اقدام کنیم.

او با اشاره به لایحه حجاب اجباری که برای رفع ایرادات از سوی شورهای نگهبان به مجلس فرستاده شده گفته کماکان معتقد است با عمل به همین قوانین موجود، می‌توان وضعیت عفاف و حجاب را تا قبل از تصویب قانون مربوطه در این حوزه بهبود بخشید.

این صحبت‌های اژه‌ای، پنج روز پس از سخنرانی علی خامنه‌ای در دیدار با مسئولان جمهوری اسلامی مطرح شده که ضمن تاکید دوباره بر تحمیل حجاب اجباری به زنان، گفته بود کسانی نقشه کشیده‌اند که حجاب در کشور ما به یک مساله تبدیل شود، دشمن عده‌ای را استخدام کرده تا هنجارشکنی کنند و حرمت حجاب را بشکنند.

خامنه‌ای در میان مقام‌های جمهوری اسلامی مساله حجاب را «چالش تحمیلی» خوانده و گفته بود پیش از این در کشور مساله حجاب وجود نداشت.

او از حجاب به عنوان حکم مسلم شرعی نام برده و تاکید کرده بود که زنان و کسانی که به شرع معتقدند یا معتقد نیستند باید آن را رعایت کنند.

امیرحسین بانکی‌پور، نماینده اصفهان و از حامیان قانون حجاب اجباری، روز یکشنبه ۱۹ فروردین در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین خبر داد که لایحه‌ حجاب و عفاف سه ایراد داشت که جمع‌بندی‌های لازم برای رفع آنها ازسوی نمایندگان انجام شد و پس از تصویب کمیسیون حقوقی و قضایی، برای تصویب نهایی به شورای‌نگهبان می‌رود.

این عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره روند اجرایی‌سازی این لایحه گفته تا قبل از تابستان عملیاتی خواهد شد.

غلامرضا تاجگردون، نماینده منتخب مجلس آینده، روز پنج‌شنبه ۹ فروردین در گفت‌وگو با خبرآنلاین با اشاره به لایحه عفاف و حجاب گفت: کسی حاضر نیست این لایحه را گردن بگیرد، مجلس را هم به شکل برآیند کلی کسی گردن نمی‌گیرد. چند نفر دارند از این موضوع دفاع می‌کنند چند نفر هم از درون مجلس دارند مقاومت می‌کنند.

پیش از این و در شهریور امسال، شماری از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از جمله جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان در امور ایران، ضمن ابراز نگرانی از لایحه حجاب اجباری جمهوری اسلامی و مجازات‌های آن برای شهروندان، آن را «آپارتاید جنسیتی» و اعمال تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران خوانده بودند.

سازمان عفو بین‌الملل روز ۳۰ شهریور با انتشار متنی نسبت به مصوبه مجلس شورای اسلامی برای اجرای آزمایشی قانون حجاب اجباری به مدت سه سال واکنش نشان داد. دیانا الطحاوی، معاون خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان، لایحه مذکور را «تجاوزی نفرت‌انگیز» به حقوق زنان در ایران دانست.

با وجود تصویب قوانین محدود کننده و تلاش حکومت در راستای سرکوب شهروندان، طی یک سال گذشته و از زمان قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، نافرمانی مدنی زنان گستردگی بیشتری پیدا کرده و هر روز تصاویری از زیست روزمره آنان بدون حجاب اجباری منتشر می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها