دانشگاه تلآویو و اتحادیه ضد افترا در گزارشی مشترک اعلام کردند رخدادهای یهودستیزانه در نقاط مختلف جهان در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال پیش از آن، دهها درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش ۱۴۶ صفحهای، اغلب کشورهایی که دارای جمعیت یهودی زیادیاند، در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۳ و پیش از شروع مناقشه غزه هم شاهد رشد نسبی حوادث یهودستیزانه بودند.
از جمله این کشورها میتوان به ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، استرالیا، ایتالیا، برزیل و مکزیک اشاره کرد.
با این حال پس از آغاز مناقشه غزه، آمار رویدادهای یهودستیزانه در بسیاری از نقاط جهان، بهویژه در کشورهای غربی افزایش قابل توجهی یافت.
در این گزارش آمده است، «هفتم اکتبر به گسترش آتشی کمک کرد که پیش از این نیز از کنترل خارج شده بود.»
شبهنظامیان حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد تاکنون ۱۱۲ تن آزاد شدهاند.
روزنامه دیلیمیل روز دوم اردیبهشت نوشت پیشبینی میشود تنها ۴۰ تن از گروگانهای باقیمانده در اسارت حماس زنده باشند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه تلآویو و اتحادیه ضد افترا، اداره پلیس نیویورک به عنوان شهری که بیشترین تعداد یهودی را در خود جای داده، ۳۲۵ جنایت ناشی از تنفر علیه یهودیان را در سال ۲۰۲۳ به ثبت رساند که در مقایسه با سال پیش از آن، رشدی حدودا ۲۳ درصدی را نشان میدهد.
اداره پلیس لس آنجلس و شیکاگو هم در سال ۲۰۲۲، به ترتیب ۸۶ و ۳۹ جرم یهودستیزانه را ثبت کرده بودند، اما این آمار در سال ۲۰۲۳ با رشدی قابل توجه به ۱۶۵ و ۵۰ مورد رسید.
اتحادیه ضد افترا خود هفت هزار و ۵۲۳ رخداد یهودستیزانه را در سال ۲۰۲۳ به ثبت رساند که در قیاس با سه هزار و ۶۹۷ مورد در سال ۲۰۲۲، از افزایش شدید این پدیده حکایت دارد.
در ادامه گزارش دانشگاه تلآویو و اتحادیه ضد افترا، به رشد قابل توجه شمار حوادث یهودستیزانه در بسیاری از کشورهای جهان از جمله فرانسه، بریتانیا، آرژانتین، آلمان، برزیل، آفریقای جنوبی، مکزیک، هلند، ایتالیا، اتریش و استرلیا اشاره شده است.
در یک نمونه، رخدادهای یهودستیزانه در فرانسه از ۴۳۶ مورد در سال ۲۰۲۲ به هزار و ۶۷۶ مورد در سال ۲۰۲۳ رسید.
حملات فیزیکی علیه یهودیان در فرانسه در این بازه زمانی از ۴۳ مورد به ۸۵ مورد افزایش یافت.
اتحادیه ضد افترا یک نهاد غیردولتی بینالمللی است که با هدف مقابله با یهودستیزی، نژادپرستی و نفرتپراکنی تاسیس شده است. دفتر این اتحادیه در نیویورک واقع شده است.
پیشتر و در روز ۱۴ فروردین، شورای روابط آمریکایی-اسلامی اعلام کرد تبعیض و حملات علیه مسلمانان در ایالات متحده به بالاترین میزان خود در ۳۰ سال گذشته رسیده است.
بر اساس این گزارش، اسلامهراسی در آمریکا پس از آغاز جنگ حماس و اسرائیل به شدت افزایش یافته است.
در سال ۲۰۲۳، هشت هزار و ۶۱ شکایت درباره حمله به مسلمانان در این کشور به ثبت رسیده است که در مقایسه با سال پیش از آن، رشدی ۵۶ درصدی نشان میدهد.