یک مقام نظامی پیشین اسرائیل در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال اعلام کرد حمله تلافی‌جویانه اخیر اسرائیل علیه سامانه راداری جمهوری اسلامی در اصفهان، حامل این پیام محکم بود که توانایی‌های دفاعی حکومت ایران نمی‌توانند با قدرت نظامی اسرائیل برابری کنند.

امیر عویوی، سرتیپ بازنشسته ارتش اسرائیل، روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت گفت: «ما این پیام را فرستادیم که می‌توانیم سامانه دفاعی آن‌ها را در این سایت کاملا از بین ببریم و هر زمان که بخواهیم می‌توانیم آزادانه [به مواضع ایران] حمله کنیم.»

عویوی بنیان‌گذار و رییس انجمن دفاع و امنیت اسرائیل، موسوم به IDSF است. این سازمان که از بیش از ۳۰ هزار سرباز و افسر سابق ارتش اسرائیل تشکیل شده، یک نیروی سیاسی و فرهنگی قدرتمند در این کشور به شمار می‌رود.

عویوی دوست نزدیک و همسایه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل است و به طور منظم به وزیران کلیدی دولت این کشور مشاوره می‌دهد.

امیر عویوی، رییس انجمن دفاع و امنیت اسرائیل

این اولین بار است که یک منبع بسیار نزدیک به دولت اسرائیل، به جزییات عملیات نظامی این کشور علیه سامانه دفاع هوایی اس-۳۰۰، ساخت کشور روسیه، در نزدیکی تاسیسات غنی‌سازی هسته‌ای نطنز می‌پردازد و در مورد انگیزه این حمله توضیح می‌دهد.

جمهوری اسلامی شامگاه ۲۵ فروردین با بیش از ۳۰۰ موشک کروز، موشک بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. این اولین حمله مستقیم حکومت ایران به خاک اسرائیل بود.

اسرائیل نیز در پاسخ به عملیات نظامی حکومت ایران، بامداد ۳۱ فروردین پایگاه هوایی هشتم شکاری اصفهان را هدف قرار داد.

در پی این رویدادها، به نظر می‌رسید سال‌ها جنگِ در سایه میان ایران و اسرائیل پایان یافته و رویارویی مستقیم میان دو کشور، که بسیاری آن را غیر ممکن می‌دانستند، ناگهان به واقعیت بدل شده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی کوشیدند حمله اسرائیل به پایگاه شکاری اصفهان را کم‌اهمیت جلوه دهند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه حکومت ایران در آن مقطع در مصاحبه با شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت آن‌چه در اصفهان اتفاق افتاد، «یک حمله نبود».

میری رِگِو، وزیر ترابری اسرائیل روز ۱۶ اردیبهشت در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ۱۴ اعلام کرد این کشور پشت حمله اخیر به پایگاه هوایی اصفهان بوده است. این اولین بار بود که یک مقام اسرائیلی به صورت رسمی دست داشتن این کشور را در حمله به اصفهان تایید می‌کرد.

بسیاری حمله تلافی‌جویانه اسرائیل را محدود ارزیابی کردند اما امیر عویوی با این تحلیل موافق نیست.

او در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال در تل‌آویو گفت عملیات نظامی اسرائیل سامانه دفاعی در پایگاه اصفهان را ظرف یک دقیقه نابود کرد و چنین اقدامی حامل این پیام برای جمهوری اسلامی است که «شما هیچ هستید».

عویوی افزود: «هر لحظه بخواهیم به سراغ شما بیاییم، در عرض ۱۰ دقیقه تمام پدافند هوایی شما را از بین می‌بریم و سپس به شما حمله می‌کنیم و تمام.»

عویوی در دوران خدمت خود، چندین مسوولیت ارشد را در ارتش اسرائیل بر عهده داشت. او معاون فرمانده لشکر نوار غزه، معاون بازرسی نیروهای امنیتی، مدیر دفتر رییس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده لشکر ساگی، فرمانده گردان ۶۰۵ و فرمانده دانشکده رزم بود.

این مقام بلندپایه پیشین ارتش اسرائیل در ادامه مصاحبه خود با ایران‌اینترنشنال اعلام کرد از دو سال پیش به این نتیجه رسیده که حکومت ایران «در مسیر جنگ» با اسرائیل قرار دارد.

او در گزارشی ۳۰۰ صفحه‌ای به تحلیل وضعیت امنیت ملی اسرائیل پرداخت و آن را برای موساد، دولت و ارتش این کشور ارسال کرد.

او در این گزارش پیش‌بینی کرد که «در سال‌های آینده، جنگی به وقوع خواهد پیوست».

از این پس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل چه خواهد گذشت؟

عویوی گفت اسرائیل اکنون در هفت جبهه در حال جنگیدن است و برای این کشور نبرد با حماس و آزادی گروگان‌های در بند این گروه در اولویت قرار دارد.

به گفته او، حکومت ایران موضوعی است که اسرائیل می‌تواند بعدا به سراغ آن برود.

عویوی افزود: «ما می‌توانیم با این موضوع [ایران] برخورد کنیم. آن‌ها چه کاری می‌توانند انجام دهند؟ ۴۰۰ موشک دیگر شلیک کنند؟»

او به عنوان یک مقام عالی‌رتبه ارتش اسرائیل، سال‌ها در مورد چگونگی حمله احتمالی جمهوری اسلامی به این کشور بحث و بررسی کرده است. حال که این حمله رخ داده، عویوی می‌گوید احتمال هدف قرار گرفتن سایت‌های هسته‌ای حکومت ایران از سوی اسرائیل بیشتر شده است

او پیش‌بینی کرده در صورت تغییر دولت آمریکا به دنبال انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، دولت نتانیاهو احتمالا در ماه نوامبر سال جاری میلادی با ایران وارد جنگ شود.

عویوی اضافه کرد: «اولویت اصلی ما پیروزی در غزه است. برخورد با ایران یک یا دو ماه پس از برخورد ما با حزب‌الله صورت خواهد گرفت. اگر مجبور به نبردی تمام‌عیار با حزب‌الله شویم، ارزش آن را خواهد داشت که به ایران حمله کنیم. البته در صورت مشارکت نکردن آمریکا [در عملیات علیه ایران]، این تصمیم سختی خواهد بود.»

به گفته او، نتانیاهو در حال ارزیابی این موضوع است که تا نوامبر برای حمله به ایران صبر پیشه کند زیرا احتمال تغییر در دولت آمریکا وجود دارد و در صورت تحقق این امر، ممکن است دولت آتی ایالات متحده اسرائیل را در حمله به ایران همراهی کند.

در بحبوحه جنگ نیابتی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل و احتمال رویارویی مستقیم میان دو کشور، عویوی تاکید کرد اسرائیل هنوز حتی یک درصد از توانایی‌های خود را به نمایش نگذاشته است.

او گفته حمله اخیر اسرائیل به پایگاه اصفهان دو موضوع را به جمهوری اسلامی نشان داد: «اول این‌که ما می‌توانیم با توانایی‌های شما مقابله کنیم. دوم این‌که شما نمی‌توانید با توانایی‌های ما مقابله کنید.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها