ساکنان منطقه اسلام‌آباد خاش در اعتراض به قطع ۹ روزه آب لوله‌کشی تجمع کردند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۰

سایت حال‌وش از تجمع اعتراضی مردم منطقه اسلام‌آباد خاش مقابل اداره آب و فاضلاب در روز پنح‌شنبه دهم خرداد خبر داد. آب لوله‌کشی این منطقه از ۹ روز پیش تاکنون قطع شده است.

بر اساس گزارش این رسانه که اخبار استان سیستان و بلوچستان را گزارش می‌کند، آب لوله‌کشی منطقه اسلام‌آباد خاش از ابتدای خرداد به‌طور کامل قطع است و با وجود پیگیری‌های متعدد شهروندان از طریق فرمانداری و اداره آب و فاضلاب خاش، تاکنون این مشکل برطرف نشده است.

ساکنان منطقه تاکید کردند در ۹ روز اخیر نه تنها آبی برای شست‌وشوی لباس‌ها و ظروفشان ندارند بلکه از دسترسی به آب آشامیدنی نیز محروم شده‌اند.

با ادامه‌دار شدن این مشکل، ساکنان اسلام‌آباد روز پنج‌شنبه ۱۰ خرداد مقابل اداره آب و فاضلاب خاش تجمع کردند.

در روزهای گذشته گزارشی مشابه از محروم ماندن ساکنان روستای چراغ‌آباد شهرستان فنوج سیستان و بلوچستان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم منتشر شد.

بر اساس این گزارش‌ها، بعد از بارندگی‌های شدید و سیل‌آسای ماه‌های اخیر، چاهی که آب شرب اهالی را تامین می‌کرد، تخریب شد.

حال‌وش به نقل از یکی از ساکنان چراغ‌آباد نوشت که در سه ماه گذشته، روستاییان آب مورد نیازشان را از «گودال‌ها و هوتک‌ها» تامین می‌کنند و به همین دلیل برخی اهالی روستا دچار بیماری‌های گوارشی و پوستی شده‌اند اما مسئولان مربوطه پاسخگوی مشکلاتشان نیستند.

هوتک‌ها سازه‌هایی گودال‌شکل هستند که برای جمع‌­آوری سیلاب­‌های ناشی از بارندگی فصلی با هدف مصارف گوناگون از جمله تامین آب شرب احشام و کمک به آبیاری کشت فصلی ایجاد می‌شوند.

تعدادی از مناطق استان سیستان و بلوچستان در ماه‌های گذشته گرفتار بارش‌های سنگین و سیل شدند.

پس از سیل اسفند سال گذشته، محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی و آب مجلس یازدهم گفته بود که «نزدیک به دو میلیارد متر مکعب» آب در بارش‌های اخیر سیستان و بلوچستان به دریا سرازیر شد.

بسیاری از روستاها و مناطق حاشیه شهرهای سیستان و بلوچستان فاقد آب لوله‌کشی سالم و بهداشتی هستند.

اواخر فروردین سال گذشته اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی گفته بود ۷۰ درصد شهرستان خاش آب ندارد و ۳۰ درصد مابقی نیز آب غیر‌قابل شرب دارد.

شه‌بخش گرگیج، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها، بهمن سال ۱۳۹۹ انتشار خبرهایی درباره آب‌رسانی به ۱۸۵ روستا در جنوب این استان را غیرواقعی خوانده و گفته بود ۴۵ هزار نفر ساکن این منطقه با بحران آب زندگی می‌کنند.

تیر همان سال معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار گفت که استان سیستان و بلوچستان «پایین‌ترین میزان شاخص دسترسی به آب شرب در ایران» را دارد و فقط ۱۹ درصد از ساکنانش به آب شرب بهداشتی دسترسی دارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبرها
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها