سازندگان ویدیوهای دیپفیک به سطح جدیدی از سوءاستفاده از قربانیان رسیدهاند. این افراد اکنون از تصاویر قربانیان قاچاق جنسی برای ساخت محتوای غیرقانونی استفاده میکنند.
تحقیقات انجام شده از سوی نشریه وایرد نشان میدهد یکی از بزرگترین وبسایتهای محتوای دیپفیک، اخیرا ویدیوهایی را بارگذاری کرده که در آنها از تصاویر قربانیان قاچاق جنسی موسوم به «گرلز دو پورن» (GirlsDoPorn) استفاده شده است.
گرلز دو پورن متهم به فریب و اجبار صدها زن جوان برای شرکت در فیلمهای غیرقانونی است.
در ویدیوهای جدید، چهرههای افراد مشهور با استفاده از هوش مصنوعی روی بدن قربانیان پرونده این قاچاق جنسی قرار داده شده است.
این اقدام نه تنها ناقض حقوق قربانیان اصلی است، بلکه افراد مشهور را نیز هدف قرار میدهد.
بنا بر گزارشهای منتشر شده، گردانندگان شبکه «گرلز دو پورن» در بازه زمانی ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹، با درج آگهیهای فریبنده در وبسایت کریگزلیست، زنان جوان را برای آنچه ظاهرا کار مدلینگ لباس عنوان میشد، جذب میکردند.
برایان هولم، وکیل مدافع قربانیان پرونده، این اقدام را «مضاعف کردن آسیب» به قربانیان قاچاق توصیف کرده است.
او تایید کرد برخی از این ویدیوها مربوط به موکلان او هستند که در پروندههای حقوقی علیه «گرلز دو پورن» شرکت داشتهاند.
این ویدیوها که زمان برخی از آنها تا ۲۱ دقیقه میرسد، پیش از حذف شدن در پی تحقیقات نشریه وایرد، دهها هزار بازدیدکننده را به خود جلب کردهاند.
متخصصان حقوقی و فعالان مبارزه با سوءاستفاده جنسی این اقدام را محکوم کردهاند.
کلر مکگلین، استاد حقوق دانشگاه دورهام، این عمل را «اهانت به حقوق زنان و دختران» توصیف کرده و آن را «اشتراکگذاری عمدی ضبط تجاوز جنسی واقعی» خوانده است.
این موضوع بار دیگر توجهها را به خلاء قانونی در زمینه مقابله با سوءاستفاده از فنآوریهای نوین مانند دیپفیک جلب کرده است.
در حالی که برخی کشورها مانند بریتانیا در حال تدوین قوانینی به منظور مقابله با این پدیده هستند، بسیاری از کارشناسان معتقدند قوانین موجود برای محافظت از قربانیان کافی نیست.
چارلز دیباربر، مدیر عملیات شرکت فنآوری فونیکس اِیآی (Phoenix AI) که سالهاست برای حذف محتوای «گرلز دو پورن» از اینترنت تلاش میکند، به وایرد گفت: «این نه تنها زخمهای قدیمی بازماندگان را باز میکند، بلکه قربانیان جدیدی نیز میسازد.»
دیباربر تاکید کرد وبسایتهای میزبان اینگونه محتواها، در برابر درخواستهای حذف مطالب غیرقانونی، واکنشی نشان نمیدهند و از برداشتن آنها سر باز میزنند.
این موضوع همچنین سوالاتی را درباره مسئولیت شرکتهای فنآوری در قبال سوءاستفاده از محصولاتشان مطرح کرده است.
در این مورد خاص، واترمارک یک شرکت آمریکایی به نام اکول (Akool) روی ویدیوها دیده میشد.
جیاجون لو، مدیرعامل اکول ضمن محکوم کردن سوءاستفاده از محصول شرکتش، اعلام کرد که این شرکت در حال کار بر روی راهحلهای امنیتی جدید است تا از چنین سوءاستفادههایی جلوگیری کند.
این افشاگریها منجر به چندین پرونده حقوقی علیه سازندگان «گرلز دو پورن»، افراد مرتبط با وبسایت و شرکت مادر پورنهاب (Pornhub) شد.
در نتیجه این پروندهها، تاکنون به ۲۲ نفر از بازماندگان نزدیک به ۱۳ میلیون دلار غرامت پرداخت شده و حق نشر ویدیوهای قربانیان به خودشان واگذار شده است تا بتوانند راحتتر آنها را از اینترنت حذف کنند.
برای متهمان این پرونده هم احکام سنگینی صادر شد.
روبن آندره گارسیا، تهیهکننده و مسئول استخدام در «گرلز دو پورن» به تحمل ۲۰ سال حبس محکوم شد.
متیو آیزاک ولف که به ایفای «نقشهای کلیدی» در این شبکه اعتراف کرده است، به ۱۴ سال زندان و تئودور ویلفرد گی، فیلمبردار این مجموعه به چهار سال حبس محکوم شد.
والوری موزر، مسئول امور دفتری این شبکه به یکی از اتهامات مربوط به همدستی در قاچاق جنسی اقرار کرده و هماکنون در انتظار صدور حکم نهایی است.
این پرونده بار دیگر اهمیت همکاری گسترده بین قانونگذاران، شرکتهای فنآوری، مجریان قانون و جامعه مدنی را در مبارزه با سوءاستفاده جنسی و حفاظت از حقوق افراد در عصر دیجیتال برجسته کرد.