روزنامه اعتماد: علت مسمومیت‌ها در رضوان‌شهر ادغام فاضلاب با آب شرب بود

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۸

روزنامه اعتماد در گزارشی درباره مسمومیت ۴۰۰ نفر در رضوان‌شهر استان گیلان در روز هشتم تیر ماه نوشت که «ادغام آب فاضلاب با آب شرب» علت این مسمومیت بوده اما برخی مسئولان سعی در پنهان کردن آن دارند.

روزنامه اعتماد در گزارش خود با بیان اینکه روز هشتم تیر و هم‌زمان با برگزاری دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری، خبر مسمومیت برخی اهالی رضوان‌شهر رسانه‌ای شد، نوشت که برخی منابع و اهالی مدعی هستند مسمومیت این افراد در رضوان‌شهر از دو هفته پیش از انتشار خبر آغاز شده اما بنا به دلایلی مساله در رسانه‌ها بازتاب پیدا نکرده است.

این گزارش با اشاره به اینکه جمعه هشتم تیر، برخی اهالی رضوان‌شهر با علائمی همچون حالت تهوع، سردرد، دل پیچه و ... به بیمارستان و دیگر مراکز درمانی این شهر مراجعه کردند، نوشت شب اول تعداد مراجعه‌کنندگان به بیمارستان ۱۳۰ نفر اعلام شد اما دو روز بعد به ۴۰۰ نفر رسید.

پیش‌تر رییس دانشگاه پزشکی گیلان دلیل مسمومیت‌ها در رضوان‌شهر را آلودگی آب عنوان کرد.

اداره آب و فاضلاب گیلان صحبت‌های مقام‌های شبکه بهداشت مبنی بر آلوده بودن آب رضوان‌شهر را رد و تاکید کرد «هیچ‌گونه ارتباطی بین مسموم شدن برخی افراد و مصرف آب شرب شبکه توزیع وجود نداشته» است.

محمد‌تقی آشوبی، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، روز ۱۰ تیر اعلام کرد که طی یک روز قبل از آن، ۲۶۰ نفر در رضوان‌شهر به دلیل مسمومیت به مراکز درمانی مراجعه کردند.

او گفت شبکه بهداشت و درمان رضوان‌شهر در حالت آماده‌باش قرار گرفته و بررسی‌ها برای یافتن علت این مسمویت‌ها، از جمله از طریق سنجش آب شرب این شهر ادامه دارد.

یکی از اهالی رضوان‌شهر که به دلیل مسمومیت به بیمارستان مراجعه کرده، به اعتماد گفت: «من و خانواده‌ام دو بار با علائم شکم‌درد، اسهال و دل‌پیچه، بی‌حالی و بی‌اشتهایی به بیمارستان مراجعه کردیم. علت مسمومیت هم آب آشامیدنی است اما نمی‌دانیم چرا علت اصلی را اعلان نمی‌کنند.»

یکی دیگر از اهالی نیز گفت: «دو سه هفته است که آب شرب رضوان‌شهر آلوده است و چند نفر از اعضای خانواده ما به بیمارستان مراجعه کردند اما این خبر دیر رسانه‌ای شد.»

مسمومیت شهروندان به دلیل مصرف آب آلوده پیش از این و در سال‌های گذشته سابقه داشته است.

اریبهشت‌ ماه ۱۴۰۲، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام از مسمومیت ۳۳۳ نفر در شهر بدره به دلیل مصرف آب لوله‌کشی مسموم خبر داد و علت این بیماری را «ویروسی» خواند.

در شهریور ۱۴۰۰ نیز ورود فاضلاب به مخزن آب آشامیدنی در روستای دشه در شهرستان پاوه با دو هزار نفر جمعیت، بیشتر اهالی این روستا را مسموم کرد.

در سال‌های گذشته موضوع بحران کمبود آب در ایران به چالشی بزرگ برای شهروندان تبدیل شده است.

فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب، خرداد ماه امسال با بیان اینکه «خشکسالی هیدرولوژیکی» همچنان در کشور برقرار است، گفت که هم‌اکنون شش استان کشور شامل تهران، بوشهر، قزوین، فارس، سمنان و چهارمحال و بختیاری با تنش آبی روبه‌رو هستند.

مرداد ماه ۱۴۰۲ و به دنبال تشدید بحران آب در شهرها و روستاهای ایران، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت از پساب با کیفیت شرب استفاده می‌کنیم.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
مستند کوتاه - زاهدان، جمعه خونین

شنیداری

پادکست‌ها