استرالیا، کانادا و نیوزلند خواهان توقف «اقدامات بی‌ثبات‌ کننده» تهران شدند

جمعه ۱۴۰۳/۰۵/۰۵

استرالیا، کانادا و نیوزلند در بیانیه‌ای مشترک از جمهوری اسلامی خواستند «از اقدامات بی‌ثبات کننده بیشتر در خاورمیانه» خودداری کند و به حملات خود و گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه پایان دهد.

این سه کشور نگرانی شدید خود را از دورنمای تشدید تنش در سراسر منطقه اعلام و حمله ایران به اسرائیل در ۲۵ فروردین ماه را محکوم کردند.

نخست‌وزیران استرالیا، کانادا و نیوزلند وضعیت غزه را فاجعه‌بار اعلام کردند و گفتند رنج انسانی مردم غزه غیرقابل قبول است و نمی‌تواند ادامه یابد.

آن‌ها بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری تاکید کردند.

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و کریستوفر لوکسون، نخست‌وزیر نیوزلند روز جمعه پنجم مرداد با امضا و انتشار این بیانیه نسبت به خطر گسترش جنگ بین حزب‌الله و اسرائیل هشدار دادند.

سه کشور در این بیانیه تاکید کردند همچنان حماس را به خاطر «جنایات هفتم اکتبر و اقدامات تروریستی مداوم» محکوم می‌کنند.

آن‌ها با تاکید بر اینکه «هیچ نقشی برای حماس در اداره آینده غزه نمی‌بینند»، از اعضای این گروه خواستند سلاح‌های خود را زمین بگذارند و همه گروگان‌ها را آزاد کنند.

استرالیا، کانادا و نیوزلند در بیانیه خود با تاکید بر اینکه غیرنظامیان نباید بهای شکست حماس را بپردازند و حفاظت از آن‌ها بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه ضروری است، از اسرائیل خواستند تا به نگرانی‌های جامعه بین‌المللی توجه کند و به این جنگ پایان دهد.

سه کشور با اعلام پشتیبانی از طرح توافق آتش‌بس جامع که از سوی جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا ارائه شده و در شورای امنیت سازمان ملل در جریان است، از طرف‌های درگیر خواستند آتش‌بس را بپذیرند.

آن‌ها مشخصا از اسرائیل خواستند به نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری واکنش مناسب نشان داده و در مورد «اقدامات خشونت‌آمیز مستمر شهرک‌نشینان افراطی علیه فلسطینی‌ها پاسخ‌گو باشد» و فرایند گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری را «معکوس» کند.

به گفته این سه کشور، هر تاخیری در این روند، تنها باعث از دست رفتن جان‌های بیشتری می‌شود.

این بیانیه پس از آن صادر شد که بایدن روز پنج‌شنبه چهارم مرداد در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید، بر لزوم برقراری آتش‌بس در جنگ غزه تاکید کرد.

جرمی لیبلر، رییس فدراسیون صهیونیست استرالیا، ساعاتی پس از انتشار این بیانیه گفت دولت استرالیا نمی‌تواند هم‌زمان خواستار برچیده شدن حماس شود و از اسرائیل بخواهد که به طور یک‌جانبه به جنگ در غزه پایان دهد.

به گفته او، بدین ترتیب حماس در قدرت باقی می‌ماند و می‌تواند به وعده خود مبنی بر انجام یک حمله «هفتم اکتبر» دیگر به اسرائیل عمل کند.

استرالیا، کانادا و نیوزلند در بیانیه خود بر تلاش به منظور دست‌یابی به «راه‌حل دو کشوری» تاکید و از آن به عنوان «تنها گزینه واقع‌بینانه» برای رسیدن به «صلحی عادلانه و پایدار» یاد کردند.

بایدن در آبان ۱۴۰۲ صراحتا به اسرائیل اعلام کرد تنها راه‌حل بحران موجود، تشکیل دو کشور اسرائیل و فلسطین است.

محکومیت «اقدامات بی‌ملاحظه حوثی‌ها» به خاطر «حملات بی‌رویه پهپاد‌های آن‌ها» از جمله به تل‌آویو و حملات مداوم آن‌ها به کشتی‌رانی بین‌المللی، بخش دیگری از این بیانیه است.

در روزهای گذشته و هم‌زمان با حضور نتانیاهو در آمریکا، تنش‌ها در غزه افزایش یافته و کارشناسان از احتمال گسترش درگیری‌ها به لبنان خبر می‌دهند.

روز چهارشنبه سوم مرداد حملات جدید اسرائیل به غزه هزاران نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها