تعطیلی مراکز دولتی ایران به دلیل گرما و کمبود برق

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۷

هم‌زمان با تعطیلی مراکز و ادارات دولتی و بانک‌های سراسر کشور در روز یک‌شنبه هفتم مرداد به دلیل افزایش دما و گرمای شدید هوا، سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد که از نیمه دوم هفته آینده گرمای بسیار قابل توجه هوا تقریبا تمام مناطق ایران را فرا خواهد گرفت.

سازمان هواشناسی ایران اعلام کرد که گرمای هفته بعد از گرمای این هفته شدیدتر و با دامنه وسعت و فراگیری بیشتر پیش‌بینی می‌شود.

هم‌زمان اداره کل هواشناسی استان تهران از روند افزایش دما در تهران از روز چهارشنبه ۱۰ مرداد خبر داد و اعلام کرد ورامین با بیشینه دمای۴۶ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و آبعلی با ۳۲ درجه سانتی‌گراد خنک‌ترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

طبق اعلام هواشناسی، دمای هوای تهران در روز ۸ مرداد بین ۲۳ تا ۴۰ درجه سانتیگراد خواهد بود و سه‌شنبه ۹ مردادماه نیز دمای هوا در گرم‌ترین و سردترین زمان به ۳۷ و ۲۵ درجه سانتیگراد می‌رسد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان هم از موج دوم گرما در این استان خبر داد و گفت از اواسط هفته آینده با تداوم الگوی گرم تابستانی که تا ۲۰ مردادماه ادامه خواهد داشت، شاهد افزایش دما در سطح استان نسبت به وضعیت نرمال در مدت مشابه خواهیم بود.

هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف هم با اشاره به اینکه در حال حاضر نه فقط برق، بلکه تمام سیستم انرژی کشور به‌هم ریخته، افزود: «با این شرایط هیچ‌گاه به مرحله رفع ناترازی نمی‌رسیم و نمی‌توانیم برق مورد نیاز را تامین کنیم و در واقع بازنده مسابقه تولید و مصرف هستیم.»

هواشناسی پیش‌تر اعلام کرد که از روز سوم تا هفت مرداد افزایش دمای هوا به اوج خود می‌رسد.

پیش از این در روز اول مرداد نیز مرکز ملی مدیریت بحران سازمان هواشناسی اعلام کرده بود دمای هوا در تیر ماه امسال ۱.۳ درجه از متوسط سی‌ساله گرم‌تر شد.

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت پیش از این اعلام کرد که به دنبال ادامه گرمای شدید و کم‌سابقه هوا و به منظور مدیریت مصرف انرژی، کلیه مراکز و ادارات دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور (به جز مراکز خدمات امدادی و اورژانسی) روز یکشنبه هفت مرداد تعطیل خواهند بود.

با این حال برخی از مردم تعطیلی روز یکشنبه را در ارتباط با مراسم تنفیذ حکم ریاست‌ جمهوری مسعود پزشکیان دانستند و تاکید کردند که این تعطیلی به خاطر گرما هوا و کمبود برق نبوده است.

پیش از این افزایش بی‌سابقه دما و مصرف برق در ایران باعث شد تا روز ۲۱ تیر در ۱۵ استان تعطیلی اعلام شود.

روز چهارم مرداد مهدی عباس‌نژاد نجف آبادی، پژوهشگر تغییرات اقلیمی، نسبت به گرمای شدید هوا و افزایش تابش اشعه فرابنفش در ایران طی روزهای آینده هشدار داد و تاکید کرد مردم باید در این شرایط در خانه بمانند.

شهروندی با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال درباره صرفه‌جویی در مصرف برق خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی می‌گوید: «به جای تعطیلی ادارات یا درخواست صرفه‌جویی از مردم، اول دستگاه‌های پارازیت‌انداز و فیلترینگ را قطع و خاموش کنند.»

کشور تعطیل است و کارگران عملیاتی نفت مشغول کار

خبرگزاری ایلنا در گزارشی با بیان اینکه هفتم مرداد به دلیل گرمای بی‌سابقه کل کشور تعطیل شده، نوشت کارگرانی از سکوهای نفتی جنوب، شاغل در شرکت‌های حفاری و بهره‌برداری از ادامه کار خود با وجود دمای حدود ۵۰ درجه خبر داده‌اند.

این کارگران با بیان اینکه کار ما در هیچ شرایطی تعطیل نمی‌شود، به ایلنا گفتند: «کل کشور تعطیل شده اما شرایط ما مثل روزهای عادی‌ست؛ مثل هر روز سر کار آمده‌ایم و در گرما و شرجی مشغول به کاریم.»

آن‌ها با بیان اینکه اگر قرار است کار ما تعطیل نشود، باید امتیازات و مزایای خاص برای چنین روزهایی برایمان در نظر بگیرند نه اینکه تصور کنند ما با سایر مردم فرق داریم و می‌توانیم گرما را تا بی‌نهایت تاب بیاوریم، اضافه کردند: «مطالبات کارگران در هیچ سطحی برآورده نشده، حتی هنوز ماده ۱۰ قانون نفت برای رسمی‌ها اجرا نشده و در این شرایط، کار کردن در گرمای ۵۰ درجه به شدت جانکاه است.»

روز ۳۱ تیر ماه نیز روزنامه هم‌میهن در گزارشی با بیان اینکه هم‌زمان با افزایش دما در شهرهای مختلف، کارکنان نیروگاه‌های تولید برق در شهرهای جنوبی ایران از جمله اهواز و بندرعباس برای ساعت‌های متوالی در دمای ۷۰ درجه کار می‌کنند، نوشت آن‌ها برای رفع مشکل و بازگشت به مدار تولید نیروگاه‌هایی که از مدار خارج می‌شوند، روزهای متوالی بی‌وقفه کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: کارکنان نیروگاه‌های تولید برق در دمای ۷۰ درجه کار می‌کنند

مسئله تامین برق و آب به ویژه در فصل تابستان یکی از چالش‌های اصلی در ایران است و هر سال شهروندان را با قطع انرژی در اوج گرما مواجه می‌کند.

علاوه بر خانه‌ها، در هفته‌های گذشته برق اداره‌ها، شهرک‌های صنعتی و صنایع نیز یا قطع یا به صورت سهمیه‌ای توزیع شد.

ناتوانی حکومت برای تامین برق در سال‌های گذشته چندین بار صدها شهر و روستا را در تابستان در خاموشی فرو برده است.

کارشناسان توقف سرمایه‌گذاری در صنعت برق، توسعه نیافتن نیروگاه‌ها و شبکه فرسوده را عامل اصلی ناترازی برق و کسری ۱۴ هزار مگاواتی آن در ایران دانسته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
نشست مجمع عمومی سازمان ملل

شنیداری

پادکست‌ها