مقام اطلاعاتی آمریکا: ایران از کارزار نفوذ مخفی برای تضعیف نامزدی ترامپ استفاده می‌کند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۸

یک مقام اطلاعاتی آمریکا در ارزیابی تازه‌ای از تهدید‌های مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور گفت که ایران از فعالیت‌های مخفی در رسانه‌های اجتماعی و عملیات نفوذ مرتبط برای تضعیف نامزدی دونالد ترامپ در انتخابات استفاده می‌کند.

دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا روز دوشنبه نهم مرداد در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تهران در حال تلاش برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری است، احتمالا به این دلیل که رهبران حکومت ایران می‌خواهند از نتیجه‌ای که تصور می‌کنند تنش‌ها با ایالات متحده را افزایش می‌دهد، جلوگیری کنند.»

شبکه خبری سی‌ان‌ان نوشت یک مقام اطلاعات ملی آمریکا در پاسخ به این شبکه در یک نشست مطبوعاتی در توضیح نحوه تاثیر‌گذاری حکومت ایران گفته که فعالیت‌های آن‌ها از طریق «حساب‌های پنهانی در رسانه‌های اجتماعی و فعالیت‌های مرتبط» است.

به گفته این مقام اطلاعاتی آمریکا «ترجیح ایران برای نامزد ریاست جمهوری آمریکا از سال ۲۰۲۰ تغییر نکرده است.» بر اساس یک گزارش اطلاعاتی آمریکا که از طبقه بندی خارج شده، ایران در مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۰ «یک کارزار نفوذ مخفی چند جانبه را با هدف تضعیف دورنمای انتخاب دوباره ترامپ ترتیب داده بود.»

رویترز هم گزارش داده یک مقام اطلاعاتی آمریکا با اشاره به جمهوری اسلامی و روسیه، گفته است این دو کشور می‌کوشند خود را با تغییرات اخیر در فضای انتخاباتی آمریکا سازگار کنند تا بتوانند بر نتایخ انتخابات تاثیر مورد نظرشان را بگذارند.

بنا بر این گزارش، این مقام اطلاعاتی با اشاره به این‌که آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا گمان می‌کنند بازیگران خارجی تمرکز خود را بر روی کامالا هریس بگذارند، افزوده است: «جمهوری اسلامی در تلاش است علیه جمهوری‌خواهان اقدام کند، اما روسیه در پی تضعیف دموکرات‌هاست.»

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل، با انتشار بیانیه‌ای تلاش برای تاثیر‌گذاری در انتخابات آمریکا را رد کرده و نوشته «ایران در هیچ فعالیتی با هدف تاثیرگذاری بر انتخابات آمریکا شرکت نمی‌کند». در این بیانه آمده «بخش قابل توجهی از این اتهام‌ها با عملیات روانی طراحی شده‌اند تا به طور مصنوعی کارزار‌های انتخاباتی را تقویت کنند.»

اما رویترز از قول یک مقام اطلاعاتی دیگر هم گزارش داده روسیه و ایران پیشتر هم کوشیده‌اند از طریق شرکت‌های جعلی و سایت‌های اینترنتی واسطه بر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تاثیر بگذارند تا هم اقدامات خود را پنهان کنند و هم اعتبار بیشتری به روایت‌های دروغین خود ببخشند.

شبکه سی‌ان‌ان روز ۲۶ تیر‌ خبر داده بود که مقام‌های آمریکا در هفته‌‌های اخیر اطلاعاتی را از یک منبع در مورد توطئه جمهوری اسلامی برای ترور دونالد ترامپ به دست آورده بودند.

سی‌ان‌ان افزوده بود این مساله منجر به افزایش سطح تدابیر امنیتی برای ترامپ در هفته‌های اخیر شد.

ترامپ سه روز پیش از آن در یک همایش انتخاباتی در منطقه باتلر ایالت پنسیلوانیا هدف تیراندازی یک مرد ۲۰ ساله قرار گرفت و گوش راستش زخمی شد.

یک مقام امنیت ملی آمریکا گفته که سرویس مخفی و کمپین ترامپ قبل از راهپیمایی روز شنبه از این تهدید مطلع شده بودند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل در واکنش، نقش داشتن جمهوری اسلامی در ترور دونالد ترامپ را تکذیب کرده است.

این نمایندگی روز سه‌شنبه در بیانیه نوشته بود: «از نگاه جمهوری اسلامی ترامپ یک مجرم جنایتکار است» که باید به‌خاطر صدور دستور کشتن قاسم سلیمانی در دادگاه محاکمه و مجازات شود؛ ایران مسیر حقوقی را برای پاسخگو کردن او انتخاب کرده است.

جمهوری اسلامی ایران بارها قول انتقام از قتل قاسم سلیمانی را داده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
نشست مجمع عمومی سازمان ملل
نشست مجمع عمومی سازمان ملل
نشست مجمع عمومی سازمان ملل

شنیداری

پادکست‌ها