آندری سیبیا، وزیر امور خارجه جدید اوکراین

رای اعتماد پارلمان اوکراین به وزیر خارجه جدید این کشور

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۵

پارلمان اوکراین پنج‌شنبه ۱۵ شهریور با انتخاب آندری سیبیا به‌عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور موافقت کرد. بدین ترتیب سیبیا جانشین دمیترو کولبا می‌شود که از اسفند ۱۳۹۸ هدایت دستگاه دیپلماسی اوکراین را بر عهده داشت.

سیبیا پیش‌تر به عنوان سفیر اوکراین در ترکیه فعالیت می‌کرد و برای چند سال نیز در دفتر ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین مشغول به کار بود.

علاوه بر سیبیا، هفت وزیر جدید دیگر نیز قرار است پنج‌شنبه ۱۵ شهریور معرفی شوند. این بزرگ‌ترین تغییرات در کابینه اوکراین از زمان حمله نظامی روسیه به این کشور به شمار می‌رود.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

ویرانه‌های به‌جا مانده از حملات روسیه به شهر چاسیو یار، منطقه دونتسک اوکراین، ۱۲ شهریور

زلنسکی ۱۴ شهریور در حریان یک نشست خبری مشترک با سیمون هریس، نخست وزیر ایرلند، در پاسخ به پرسشی درباره تصمیم خود برای ترمیم کابینه اوکراین گفت: «ما امروز به انرژی جدید نیاز داریم و این گام‌ها فقط به‌‌دلیل تقویت کشور در زمینه‌های مختلف برداشته شده است.»

او پیش از این هم در ۱۰ شهریور میکولا اولشچوک، فرمانده نیروی هوایی ارتش اوکراین را برکنار کرده بود.

به نوشته روزنامه گاردین، برخی منتقدان معتقدند تغییرات اخیر نشان‌دهنده تمرکز قدرت در دستان گروهی کوچک از وفاداران به رییس‌جمهوری اوکراین است که در راس آن‌ها آندری یِرماک، رییس دفتر زلنسکی قرار دارد.

وزیر امور خارجه جدید اوکراین نیز سابقه همکاری با یرماک را در پرونده خود دارد و پیش‌تر به عنوان جانشین او فعالیت می‌کرد.

این تغییرات در حالی صورت می‌گیرند که زلنسکی قرار است در ماه جاری میلادی به آمریکا سفر و با جو بایدن، رییس‌جمهوری این کشور دیدار کند.

او در این دیدار طرح خود را برای پایان دادن به مناقشه اوکراین در اختیار بایدن و دیگر مقام‌های ایالات متحده قرار خواهد داد. کی‌یف از این پیشنهاد با عنوان «طرح پیروزی» یاد می‌کند.

زلنسکی ششم شهریور اعلام کرد حمله اخیر این کشور به منطقه کورسک روسیه بخشی از یک طرح بزرگ‌تر برای خاتمه دادن به جنگ کنونی است.

حمله غیرمنتظره اوکراین به روسیه از ۱۶ مرداد سال جاری آغاز شده و و همچنان ادامه دارد، موجب اشغال منطقه وسیعی در منطقه کورسک شد.

در سوی دیگر، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه از آمادگی کشورش برای از سرگیری مذاکرات صلح با اوکراین خبر داد.

پوتین ۱۵ شهریور در سخنرانی خود در «مجمع اقتصادی شرقی» در شهر ولادی‌وستوک روسیه گفت: «اگر اوکراین تمایل به ادامه مذاکرات داشته باشد، می‌توانم این کار را انجام دهم.»

او افزود چین، هند و برزیل می‌توانند نقش میانجی را در مذاکرات صلح با اوکراین ایفا کنند.

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در مجمع اقتصادی شرقی، ولادی‌وستوک روسیه، ۱۵ شهریور

پیش‌تر و در ۲۵ خرداد، پوتین گفته بود در صورت خروج ارتش اوکراین از خرسون، لوهانسک، دونتسک، دونباس و زاپروژیا، و هم‌چنین تعهد کی‌یف مبنی بر محلق نشدن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، مسکو آماده مذاکره در خصوص پایان جنگ خواهد بود.

اوکراین و آمریکا در آن زمان پیش‌شرط‌های او را رد کردند.

در روزهای اخیر، نیروهای روسیه بر شدت حملات خود به شرق اوکراین افزوده‌اند.

پوتین روز ۱۲ شهریور اعلام کرد ارتش روسیه «با سرعتی بی‌سابقه در حال پیشروی» در شرق اوکراین است و هر روز چندین کیلومتر مربع از از این مناطق را تصرف می‌کند.

خبرهای بیشتر

شنیداری