یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل

اسرائیل: بازگشت ثبات به مرزهای شمالی تنها با اقدام نظامی علیه حزب‌الله ممکن است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۶

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در دیدار با آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه دولت آمریکا، تاکید کرد تنها اقدام نظامی علیه حزب‌الله لبنان می‌تواند ده‌ها هزار اسرائیلی را به خانه‌های خود در شمال این کشور بازگرداند.

گالانت دوشنبه ۲۶ شهریور گفت: «امکان دستیابی به توافق در حال کاهش است، زیرا حزب‌الله همچنان به پیوند خود با حماس ادامه می‌دهد و از پایان دادن به درگیری‌ها خودداری می‌کند.»

او اضافه کرد با توجه به شرایط موجود، «تنها راه باقی‌مانده» برای بازگشت شهروندان تخلیه شده از شمال اسرائیل، اقدام نظامی علیه حزب‌الله است.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، از جمله حزب‌الله و حوثی‌های یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیری‌های مرگبار در طول ۱۱ ماه گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

حملات حزب‌الله به شمال اسرائیل باعث شده حدود ۶۰ هزار اسرائیلی منازل خود را ترک کنند و به مناطق امن پناه ببرند.

وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل به نقل از یک منبع مطلع نوشت فرستاده ویژه ایالات متحده در دیدار با گالانت هشدار داد حمله گسترده به مواضع حزب‌الله نه تنها منجر به بازگشت ساکنان شمال اسرائیل به منازل خود نمی‌شود، بلکه خطر وقوع یک جنگ طولانی‌مدت منطقه‌ای را نیز افزایش می‌دهد.

آموس هوخشتاین افزود واشینگتن از یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای خاتمه تنش‌ها در مرز لبنان و اسرائیل حمایت می‌کند، چه این موضوع از طریق برقراری آتش‌بس در غزه محقق شود و چه از مسیر دیگری.

هوخشتاین در طول ماه‌های گذشته کوشیده است با سفر به اسرائیل و لبنان و دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های این دو کشور، از شعله‌ورتر شدن آتش‌ درگیری‌ها و وقوع جنگی دیگر در منطقه جلوگیری کند.

پیش‌تر و در روز ۲۹ خرداد، او در سفر به بیروت تاکید کرد تنش‌ها میان حزب‌الله و اسرائیل «به اندازه کافی طولانی شده و حل و فصل سریع و دیپلماتیک آن به نفع همه است».

آتش‌سوزی در شمال اسرائیل در پی حمله حزب‌الله لبنان، ۲۲ شهریور

دیدار فرستاده ویژه آمریکا با نتانیاهو

هوخشتاین پیش از ملاقات با گالانت، با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دیدار کرد.

نتانیاهو به فرستاده ویژه دولت جو بایدن گفت بازگشت ساکنان شمال اسرائیل «بدون ایجاد تغییرات اساسی در وضعیت امنیتی» این منطقه ممکن نخواهد بود.

او افزود اسرائیل از حمایت‌های ایالات متحده قدردانی می‌کند اما در نهایت اقدامات لازم را برای حفظ امنیت خود و بازگرداندن ساکنان شمال اسرائیل به خانه‌هایشان، به کار خواهد بست.

نخست‌وزیر اسرائیل ۱۸ شهریور حزب‌الله لبنان را «قدرتمند‌ترین بازوی ایران» خواند و تاکید کرد تهدیدات کنونی در مرزهای شمالی اسرائیل نباید ادامه پیدا کنند.

عبدالله بوحبیب، وزیر امور خارجه لبنان، ۱۷ شهریور گفت صرف‌نظر از نتیجه مذاکرات آتش‌بس در غزه، اسرائیل خواهان ادامه نبرد با حزب‌الله است.

رسانه‎‌ها در ماه‌های گذشته از اختلاف میان نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل بر سر راهبرد این کشور در برابر حماس و حزب‌الله خبر دادند.

وب‌سایت خبری اکسیوس ۹ شهریور گزارش داد جلسه کابینه امنیتی اسرائیل به مشاجره‌ای «بی‌سابقه» میان نتانیاهو و گالانت منتهی شد.

گالانت در این جلسه با انتقاد از مواضع نتانیاهو تاکید کرد حرکت در مسیر دستیابی به توافق آتش‌بس، تنش‌های منطقه‌ای با جمهوری اسلامی و حزب‌الله را کاهش می‌دهد و به ارتش اسرائیل اجازه خواهد داد تا مجددا سازمان‌دهی کرده و از نظر تسلیحاتی مجهز شود.

کانال ۱۲ اسرائیل ۲۶ شهریور گزارش داد مقام‌های دولت بایدن به خانواده‌های گروگان‌های آمریکایی در بند حماس گفته‌اند طرح چندمرحله‌ای آتش‌بس که پیش‌تر از سوی واشینگتن تهیه شده بود، «دیگر کارآمد نیست».

بر اساس این گزارش، ایالات متحده و دیگر میانجی‌گران در حال کار بر روی مدل‌های جایگزین طرح آتش‌بس هستند که در مقایسه با طرح پیشین، کوتاه‌تر باشد و مورد تایید اسرائیل و حماس قرار گیرد.

بایدن روز ۱۱ خرداد از طرحی سه مرحله‌ای برای توقف درگیری‌ها در غزه خبر داده و گفته بود این توافق می‌تواند زمینه را برای آزادی گروگان‌ها و پایان جنگ فراهم آورد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها