پلیس امنیت سوئد از نفوذ سایبری جمهوری اسلامی برای تفرقه‌افکنی در این کشور خبر داد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۳

پلیس امنیت سوئد اعلام کرد تحقیقات مقدماتی خود را در رابطه با نقض جدی اطلاعات که بخشی از یک کمپین نفوذ بزرگ از سوی جمهوری اسلامی بوده، به پایان رسانده است. این نهاد امنیتی در بیانیه خود تاکید کرد هدف از این اقدام سایبری، «ایجاد تفرقه و اسلام‌هراسی در جامعه سوئد» بوده است.

به گفته پلیس امنیت سوئد، حمله سایبری مورد نظر در تابستان ۱۴۰۲ و علیه شرکتی انجام شد که خدمات ارسال پیامک انبوه ارائه می‌کرد.

فردریک هالستروم، مدیر عملیاتی پلیس امنیت سوئد، با تایید حمایت سپاه پاسداران از این گروه سایبری حمله کننده، گفت هدف اصلی آن‌ها القای تصویر نادرست از سوئد به‌عنوان کشوری اسلام‌هراس و ایجاد تفرقه میان اقشار مختلف جامعه بوده است.

این نهاد امنیتی در حالی از پایان تحقیقات اولیه این پرونده خبر داد که ماتس یونگ کویست، دادستان ارشد سوئد، اعلام کرد هیچ شرایطی برای پیگرد قانونی مجرمان در خارج از کشور یا استرداد آن‌ها به سوئد وجود ندارد و این پرونده فعلا بسته شده است.

در جریان این حمله، یک گروه سایبری موفق به دسترسی به زیرساخت‌های یک شرکت خدمات پیامک شده، ۱۵ هزار پیامک با محتوای تهدیدآمیز برای مردم ارسال کرده و خواستار «گرفتن انتقام‌ از قرآن‌سوزی‌های در سوئد» شده است.

تاکتیک‌های حمله و قدرت‌های خارجی

پلیس امنیت سوئد در ادامه بیانیه خود تاکید کرد قدرت‌های خارجی مانند جمهوری اسلامی از توانایی بالایی در انجام حملات سایبری برخوردارند، معمولا از روش‌های پیچیده و چند لایه برای حملات خود استفاده می‌کنند و تلاش دارند تا رد پایی از خود به‌جا نگذارند که به‌راحتی بتوان منشا حمله را به یک کشور خاص نسبت داد.

هالستروم با اشاره به سوابق جمهوری اسلامی در استفاده از شبکه‌های جنایی برای انجام اعمال خشونت‌آمیز علیه کشورهای دیگر گفت که آن‌ها این بار هم تلاش کردند تا با بهره‌گیری از شکاف‌ها و آسیب‌پذیری‌های امنیتی، ثبات داخلی خود را تقویت کرده و با ترویج افراط‌گرایی، دیگر کشورها را تحت‌ فشار قرار دهند.

خطرات امنیتی برای سوئد

پلیس امنیت سوئد این حملات را تهدیدی جدی برای امنیت ملی دانست و هشدار داد چنین فعالیت‌هایی می‌تواند ترکیبی از روش‌های قانونی و غیرقانونی برای باج‌گیری، سرقت اطلاعات و تاثیرگذاری بر تصمیم‌گیری‌های سیاسی باشد.

به گفته هالستروم، قدرت‌های خارجی از آسیب‌پذیری‌ها به‌طور سیستماتیک برای پیش‌برد اهداف خود استفاده می‌کنند.

او با ابراز نگرانی از تهاجمی‌تر شدن رفتار این قدرت‌ها، بر ضرورت تقویت سیستم‌های امنیتی سوئد در تمامی بخش‌ها تاکید کرد.

قرآن‌سوزی سلوان مومیکا

سلوان مومیکا، یک عراقی که از کشورش گریخته است، روز چهارشنبه هفتم تیر ۱۴۰۲ در اولین روز تعطیلات عید قربان در کشورهای اسلامی، یک نسخه از قرآن را مقابل بزرگ‌ترین مسجد استکهلم سوزاند.

این اقدام پیش‌تر نیز در سوئد یا سایر کشورهای اروپایی و اغلب به ابتکار جنبش‌های راست افراطی رخ داده و منجر به تنش‌های دیپلماتیک شده بود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۳۱ تیر ۱۴۰۲ در پیامی خواستار اشد مجازات برای مومیکا شد و گفت دولت سوئد باید عامل آتش زدن قرآن را به دستگاه‌های قضایی کشورهای اسلامی تحویل دهد.

در پی این سخنان، شماری دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی نیز خواهان اخراج سفیر و تعطیلی سفارت سوئد در ایران شدند.

جسپر تنگروت، سخنگوی اداره مهاجرت سوئد، روز پنج‌شنبه چهارم آبان اعلام کرد به مومیکا، دستور داده شده خاک این کشور را ترک کند اما اجرای دستور اخراج او فعلا به دلایل امنیتی متوقف شده است.

به گفته این مقام امنیتی، ممکن است در صورت بازگشت او به عراق، جانش در خطر باشد.

گفته می‌شود دلیل اخراج مومیکا، اظهارات خلاف واقع او در پروسه گرفتن اقامت و کار در کشور سوئد است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز از مجتبی پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها