تاکید شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان بر آگاهی‌بخشی درباره مطالبات جنبش معلمان

شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۱۴

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی معلم، از معلمان خواست از ظرفیت مدرسه‌ها برای اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در مورد مطالبات جنبش معلمان استفاده کنند. هم‌زمان اسماعیل عبدی و سمیه اخترشمار، دو فعال صنفی معلمان، از آموزش و پرورش اخراج شدند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ای که روز شنبه ۱۴ مهر منتشر کرد، یادآور شد یونسکو ۳۰ سال پیش، روز پنجم اکتبر را به عنوان «روز جهانی معلم» نام‌گذاری کرد.

این تشکل صنفی با بیان این که هدف از اعلام چنین روزی بها دادن به معلمان، قدردانی از آن‌ها و بررسی مشکلاتشان در سراسر دنیا اعلام شده، در بیانیه خود این روز را به همه معلمان دنیا از جمله معلمان زندانی تبریک گفت.

تشکل‌های صنفی معلمان در بخشی از این بیانیه نوشت: «در شرایطی که حاکمیت سرکوب تشکل‌ها و فعالان صنفی را در پیش گرفته، بهترین راه برای اهمیت دادن به صدای معلمان، تقویت تشکل‌های صنفی موجود و ایجاد تشکل‌های جدید است.»

نویسندگان این بیانیه معتقدند جریانات سیاسی و حاکمیت به معلمان «نگاه ابزاری» دارند و این ساختار قادر به ایجاد تحول در نظام آموزشی، بهبود وضعیت معلمان و ارائه آموزش رایگان، کیفی و عادلانه نیست.

یونسکو شعار امسال خود برای روز جهانی معلم را «اهمیت دادن به صدای معلمان، به سوی قرارداد اجتماعی جدیدی برای آموزش» عنوان کرده است.

اخراج معلمان هم‌زمان با روز جهانی معلم

اسماعیل عبدی، عضو هيات مديره كانون صنفی معلمان تهران، با ۲۴ سال سابقه، هم‌زمان با روز جهانی معلم، با رای هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران بازخرید و از کار اخراج شد.

این حکم به اتهام «شرکت در تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی، تحریک به برپایی تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی و اعمال فشارهای گروهی برای تحصیل به مقاصد غیرقانونی از طریق عضویت در کانون صنفی معلمان و سرپرستی اعتراضات کشوری معلمان و ... منجر به بازداشت و محکومیت» صادر شده است.

شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه نوبل صلح، با انتشار مطلبی در اینستاگرام خود از اخراج این معلم از آموزش و پرورش به عنوان «هدیه دولت در روز جهانی معلم» یاد کرد.

عبادی در این مطلب با بیان این که «این روش دولت جدید برای شنیدن صدای معلمان است»، خطاب به مردم نوشت: «به اسماعیل عبدی و تمام معلمان دربند و اخراجی بگوییم صدای شما را شنیده‌ایم.»

اسماعیل عبدی

این هیات پیش از این رسول بداقی را اخراج و حکم بازخرید و اخراج محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی، دیگر فعالان صنفی معلمان را صادر کرده بود.

سمیه اخترشمار، معلم و فعال صنفی معلمان در شهرستان مریوان نیز با رای هیات تجدیدنظر وزارت آموزش و پرورش از کار اخراج شد.

به نوشته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، حکم این فعال صنفی به دلیل عضویت او در انجمن صنفی معلمان، انتشار مطالب در فضای مجازی و نام بردن از فعالان صنفی در سوالات امتحانی، صادر شده است.

این تشکل صنفی در این باره نوشت: «آموزش و پرورش کردستان، به همراه نیروهای امنیتی و دستگاه سرکوب، در ماه‌های اخیر با پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی، اقدام به اخراج، کسر رتبه و تعلیق شغلی معلمان این استان کرده است.»

سمیه اخترشمار

اعمال فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته سابقه داشته اما در سال‌های گذشته شمار زیادی از معلمان بازداشت و با احکام سنگین حبس یا اخراج مواجه شدند.

از پاییز ۱۴۰۱ تاکنون، ده‌ها معلم به دلیل فعالیت‌های صنفی و همراهی با خیزش انقلابی، با حکم هیات رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش، بازخرید، از کار تعلیق یا به صورت دائمی اخراج شدند.

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، روز اول تیر ماه امسال با انتشار مطلبی در حساب ایکس خود خبر داد که بسیاری از معلمان تازه استخدام‌شده پس از قتل مهسا ژینا امینی، به دلیل انتشار پست‌‌های اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی از کار اخراج شدند.

بیشتر بخوانید: شماری از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش به واسطه گزینش‌های دهه شصتی رد شده‌اند

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها