بریتانیا از نظر شمار مهاجران غیرقانونی در صدر کشورهای اروپایی قرار دارد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۱۶

نتایج یک پژوهش جدید که با هدایت پژوهشگران دانشگاه آکسفورد برگزار شده است و دوشنبه ۱۶ مهر منتشر شد، نشان می‌دهد بریتانیا میزبان بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی در میان کشورهای اروپایی است.

بر اساس این مطالعه‌ که به رهبری پژوهش‌گران دانشگاه آکسفورد انجام شد، هم‌اکنون جمعیتی بین ۵۹۴ هزار تا ۷۴۵ هزار مهاجر غیرقانونی در بریتانیا زندگی می‌کنند که معادل حدود یک درصد از جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، آلمان با ۷۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی رتبه دوم را در این رده‌بندی در میان کشورهای اروپایی به خود اختصاص داده است.

اسپانیا با ۴۶۹ هزار، ایتالیا با ۴۵۸ هزار و فرانسه با ۳۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی در رده‌های بعدی قرار دارند.

وزارت کشور بریتانیا اعلام کرد تنها شنبه ۱۴ مهر، ۹۷۳ نفر سوار بر ۱۷ قایق خود را به‌صورت غیرقانونی از طریق کانال مانش به بریتانیا رساندند که این عدد در سال ۲۰۲۴ بی‌سابقه بوده است.

از ابتدای سال جاری میلادی، ۲۶ هزار و ۶۱۲ مهاجر غیرقانونی با عبور از کانال مانش وارد خاک بریتانیا شده‌اند. این عدد در مقایسه با سال پیش از آن، رشدی پنج درصدی را نشان می‌دهد.

مقام‌های فرانسوی خبر دادند دو نفر هم روز شنبه در تلاش برای عبور از کانال مانش و رسیدن به بریتانیا جان خود را از دست دادند. یکی از قربانیان یک کودک دو ساله بود که بر اساس گزارش‌ها، در قایق «زیر دست و پا له شد».

هشت مهاجر غیرقانونی نیز روز ۲۵ شهریور پس از واژگون شدن قایق حامل آن‌ها در کانال مانش جان باختند.

لنگه کفش باقی‌مانده از یک کودک مهاجر در سواحل منطقه ویمرو، فرانسه، ۱۴ شهریور

به گزارش روزنامه تلگراف، از حدود ۷۴۵ هزار مهاجر غیرقانونی ساکن بریتانیا، تعدادی پس از پایان اعتبار ویزا یا رد شدن درخواست پناهندگی‌شان در این کشور باقی مانده‌اند و برخی دیگر نیز با عبور از کانال مانش وارد بریتانیا شده‌اند.

این در حالی است که ۲۲۴ هزار و ۷۴۲ پناهجو نیز در انتظار رسیدگی به پرونده‌شان از سوی دولت بریتانیا به سر می‌برند.

دولت بریتانیا ۳۱ مرداد اعلام کرد تدابیر جدیدی را برای مقابله با آن دسته از مهاجران غیرقانونی که سوار بر قایق از فرانسه به بریتانیا وارد می‌شوند، در نظر گرفته است.

بنا بر اعلام وزارت کشور بریتانیا، «۱۰۰ افسر متخصص اطلاعاتی و تحقیقاتی» به استخدام آژانس ملی جرم و جنایت این کشور، موسوم به اِن‌سی‌اِی، درخواهند آمد تا برای متلاشی کردن باندهای قاچاقی که مهاجران غیرقانونی را از گذرگاه‌های خطرناک عبور می‌دهند، فعالیت کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که قاچاقچیان انسان برای انتقال مهاجران غیرقانونی از فرانسه به بریتانیا با استفاده از قایق‌های کوچک، به ازای هر نفر، چند هزار یورو دریافت می‌کنند.

دولت پیشین بریتانیا به رهبری ریشی سوناک طرحی را در دستور کار داشت که بر اساس آن قرار بود مهاجرانی که به صورت غیرقانونی به این کشور می‌آمدند، پس از بازداشت در اسرع وقت به رواندا در شرق آفریقا منتقل شوند.

کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر، پس از پیروزی در انتخابات بریتانیا و تشکیل دولت، در تیرماه دستور لغو این طرح را صادر کرد.

مرداد ماه سال جاری، تعدادی از شهرهای بریتانیا صحنه ناآرامی و رویارویی معترضان به سیاست‌های مهاجرتی این کشور و نیروهای پلیس بودند.

کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر به دنبال یافتن راهی برای تقویت امنیت مرزهای خود و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی بوده‌اند.

رسانه‌ها هم ۱۹ شهریور گزارش دادند آلمان قصد دارد با هدف مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی و افزایش تدابیر امنیتی در برابر «افراط‌گرایی اسلامی»، به‌صورت موقت در تمامی مرزهای زمینی خود، اقدامات کنترلی به‌ کار گیرد.

خبرهای بیشتر

شنیداری