هشدار مقامات آمریکا درباره احتمال دامن زدن تهران و مسکو به اعتراضات خشن بعد انتخابات

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۲

مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا سه‌شنبه با انتشار یادداشتی هشدار دادند که روسیه و ایران ممکن است بکوشند به اعتراضات خشونت‌آمیز پس از انتخابات دامن بزنند. در این هشدار به دو مثال اخیر از فعالیت‌‌های سرویس‌های اطلاعاتی خارجی برای دامن زدن به اختلافات پیش از انتخابات اشاره شده است.

بر اساس یادداشتی که سه‌شنبه اول آبان، دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده منتشر کرد، هر دو کشور می‌توانند با ترتیب دادن پنهانی رویدادها یا تشویق به شرکت در تظاهرات داخلی، از اعتراضات خشونت‌آمیز حمایت کنند.

بنا بر این برآورد، هدف ایران و روسیه از این اقدامات، ایجاد تفرقه، ایجاد تردید در نتایج انتخابات و پیچیده کردن انتقال قدرت ریاست‌جمهوری پس از اعلام نتیجه انتخابات خواهد بود.

تلاش روسیه و ایران برای استخدام آمریکایی‌های ناراضی

بر اساس آن‌چه مدیر اطلاعات ملی گزارش کرده، در ماه ژانویه، اطلاعات نظامی روسیه سعی کرد یک آمریکایی را برای سازماندهی اعتراضات در آمریکا جذب کند، هرچند طبق این یادداشت، آن فرد احتمالا نمی‌دانست که با عوامل روسیه در تماس است.

دولت آمریکا همچنین ایران را به حمایت مخفیانه از اعتراضات علیه حمایت آمریکا از اسرائیل در جریان جنگ غزه متهم کرد.

بنا بر آن‌چه در این یادداشت آمده است، افرادی مرتبط با حکومت ایران پیشنهاد تامین هزینه سفر برای شرکت در اعتراضات امسال در واشنگتن را به شماری از معترضان ارائه داده بودند.

مقامات اطلاعاتی آمریکا هشدار می‌دهند که خطر تشویق به خشونت سیاسی پس از انتخابات از سوی دشمنان آمریکا امسال بیشتر است، زیرا مقامات در هر دو کشور روسیه و ایران اکنون درک بهتری از فرآیند پیچیده تایید فرآیند رای‌گیری در آمریکا دارند.

در این یادداشت تصریح شده که حمله به کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، نشان داد که چگونه ادعاهای نادرست و گمراه‌کننده درباره نتایج انتخابات می‌تواند به راحتی به اقدامات خشونت‌آمیز در دنیای واقعی منجر شود.


حساسیت دوره انتقال قدرت

مدیر اطلاعات ملی آمریکا هشدار داده دوره بین روز انتخابات و مراسم تحلیف رییس‌جمهور جدید می‌تواند بسیار حساس باشد، زیرا دشمنان خارجی و افراط‌گرایان داخلی ممکن است با سواستفاده از ادعاهای گمراه‌کننده یا اشتباهات غیرعمدی به دنبال مختل کردن روند تایید انتخابات باشند.

نگرانی‌های امنیتی باعث شده است که برخی از کارکنان انتخاباتی در ایالات مختلف اقدامات امنیتی بیشتری مانند نصب شیشه‌های ضدگلوله و دکمه‌های هشدار اضطراری را در پیش بگیرند.

در این یادداشت همجنین تاکید شده نگرانی از خشونت سیاسی در بحبوحه نگرانی‌های مربوط به افزایش قطب‌بندی و بی‌اعتمادی در حال افزایش است و این روندی است که دشمنان آمریکا سعی کرده‌اند با استفاده از اطلاعات نادرست و تبلیغات آن‌لاین تسریع کنند.

دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا هشدر داده‌اند علاوه بر تلاش برای تاثیرگذاری بر نتیجه انتخابات، روسیه، ایران و چین همچنین با انتشار ادعاهای نادرست درباره انتخابات و مسائل حساس دیگر مانند مهاجرت، اقتصاد و شیوع واکنش دولت فدرال به طوفان‌های اخیر، به دنبال تضعیف همبستگی ملی در آمریکا هستند.

روسیه دنبال ترامپ و ایران دنبال هریس

بر اساس برآوردهای اطلاعاتی، روسیه که به دنبال کاهش حمایت‌های جهانی از اوکراین است، از دونالد ترامپ، رییس‌جمهور سابق آمریکا حمایت می‌کند، چرا که ترامپ از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تمجید کرده و از ناتو انتقاد کرده است.

در مقابل، ایران با استفاده از اطلاعات نادرست و حمله به ایمیل‌های کارزار انتخاباتی ترامپ، تلاش کرده است به کمپین او آسیب برساند.

مقامات اطلاعاتی آمریکایی پیش‌بینی می‌کنند که روسیه در هر صورت تلاش خواهد کرد اعتراضات را در آمریکا تشویق کند، هرچند اگر کامالا هریس ترامپ را شکست دهد، واکنش روسیه احتمالا تهاجمی‌تر خواهد بود.

بر اساس این گزارش اطلاعاتی، چین نیز اطلاعات نادرستی درباره مسايل سیاسی در آمریکا پخش کرده که ظاهرا به قصد گمراه کردن آمریکایی‌ها بوده، اما مقامات اطلاعاتی می‌گویند هیچ نشانه‌ای مبنی بر این‌که پکن قصد تشویق اعتراضات خشونت‌آمیز دارد، وجود ندارد.

گروه‌هایی که به دنبال مداخله در انتخابات هستند نیز ممکن است از تهدید به خشونت در محل‌های رای‌گیری برای جلوگیری از رای‌دهی برخی گروه‌های دیگر استفاده کنند.

از حملات هکری تا تهدید‌های امنیتی

مقامات هشدار می‌دهند که رفتاری مشابه با این پیش‌بینی در سال ۲۰۲۰ رخ داد، هنگامی که هکرهای ایرانی با معرفی خود به عنوان اعضای گروه راست افراطی «پسران مغرور»، ایمیل‌های تهدیدآمیز برای رای‌دهندگان دموکرات می‌فرستادند.

آسوشیتیدپرس گزارش داده که سازمان‌های حمایت از رای‌دهندگان و گروه‌های حقوق مدنی در واکنش به نگرانی‌های مربوط به خشونت انتخاباتی، طرح‌های عمومی را برای افزایش مقاومت در برابر اطلاعات نادرست آغاز کرده و یادآور شده‌اند که آمریکایی‌ها بیش از آن‌چه که فضای سیاسی فعلی نشان می‌دهد، بر سر مسائل توافق دارند.

مایا ویلی، رییس و مدیرعامل کنفرانس رهبری برای حقوق مدنی و انسانی، در واکنش به این خبرها با اشاره به اهمیت رای مردم گفت: «در سال ۲۰۲۴، رای‌دهندگان باید بدانند که آن‌ها نتیجه انتخابات را تعیین خواهند کرد، نه یک حزب سیاسی، گروه‌های افراطی یا منتشرکنندگان اطلاعات نادرست. دموکراسی نیازمند پایداری پرشور است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها