سی‌ان‌ان: تعدادی از جنگنده‌های اسرائیلی شنبه وارد حریم هوایی ایران شدند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۶

یک مقام پیشین و یک مقام کنونی اسرائیل در مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفتند تعدادی از جنگنده‌های اسرائیلی در جریان حمله به اهداف نظامی جمهوری اسلامی، وارد حریم هوایی ایران شدند.

سی‌ان‌ان روز یک‌شنبه ششم آبان نوشت این اقدام از «توانایی نظامی قابل‌توجه اسرائیل علیه ایران» حکایت دارد.

این رسانه افزود حدود ۱۰۰ جنگنده اسرائیلی در این ماموریت مشارکت داشتند اما همه آن‌ها وارد حریم هوایی ایران نشدند.

ایران‌اینترنشنال اولین رسانه ای بود که پنجم آبان به نقل از یک منبع آگاه اسرائیلی گزارش داد جنگنده‌های اف-۳۵ اسرائیل در حمله اخیر، برای نخستین بار به حریم هوایی ایران ورود پیدا کردند.

به گزارش ایران‌اینترنشنال، این جنگنده‌ها بر فراز آسمان تهران به پرواز درآمدند و اهدافی را در این منطقه بمباران کردند.

در زمان حمله اسرائیل، عده‌ای نیز در رسانه‌های اجتماعی از شنیدن صدای جنگنده در تهران خبر داده بودند.

پیش‌تر ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود اسرائیل «از راه دور» با استفاده از فضای در اختیار ارتش آمریکا در عراق در ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران، اهدافی را در داخل کشور هدف قرار داد.

در این اطلاعیه آمده است هواپیماهای ارتش اسرائیل «از راه دور، تعدادی موشک دوربرد هواپایه را که دارای سر جنگی بسیار سبک در حدود یک‌پنجم کلاهک موشک‌های بالستیک ایرانی می‌باشد، به سمت برخی از رادارهای مرزی در استان‌های ایلام، خوزستان و اطراف استان تهران پرتاب نمودند».

ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی افزود حملات اسرائیل به دلیل «عملکرد به‌موقع پدافند هوایی کشور» خسارات «محدود و کم‌اثری» به دنبال داشت و «چند سامانه راداری آسیب دیدند که تعدادی بلافاصله ترمیم و برخی نیز در حال ترمیم هستند».

با وجود تلاش‌های مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی برای کوچک و کم‌اهمیت جلوه دادن عملیات اسرائیل، تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از اهداف اسرائیل در ایران، از اهمیت این تاسیسات و میزان تخریب‌های احتمالی حکایت دارند.

تصاویر شرکت ماهواره‌ای پلنت‌ لبز (Planet Labs) و یک شرکت تجاری ناشناس دیگر از اماکنی در ایران که اسرائیل به آن‌ها حمله کرد، در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده و مورد تحلیل کارشناسان نظامی قرار گرفته است.

این اهداف شامل سایت‌های تولید موشک، تاسیسات ترکیب‌کننده سوخت موشک و اماکن توسعه تسلیحات هسته‌ای است.

تاسیسات هسته‌ای طالقان در ۱۵ کیلومتری سد جاجرود، سه ساختمان دیگر در ارتباط با تولید موتور موشک، مجتمع نظامی بزرگ پارچین، و دو ساختمان در مجتمع خجیر در نزدیکی تهران از سوی اسرائیل در این عملیات هدف قرار گرفتند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ششم آبان برای اولین بار به حمله اسرائیل به اهداف نظامی در ایران واکنش نشان داد.

او گفت: «شرارت دو شب پیش اسرائیل نه باید بزرگ‌نمایی شود و نه کوچک‌انگاری، باید خطای محاسباتی اسرائیل به هم بخورد و قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند.»

خامنه‌ای افزود: «کیفیت فهماندن قدرت و اراده ملت به اسرائیل را باید مسئولان تشخیص دهند و آنچه را که صلاح این ملت و کشور است، انجام گیرد.»

مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، هم در سخنانی حمله اسرائیل را «تجاوز» خواند و آمریکا را به «تحریک» اسرائیل متهم کرد.

او تاکید کرد حکومت ایران «طالب جنگ» نیست اما «پاسخ مناسبی» به اسرائیل خواهد داد.

پزشکیان افزود: «آن‌ها قول داده بودند در برابر خویشتن‌داری ما جنگ را تمام کنند، اما به قولشان عمل نکردند.»

رییس دولت جمهوری اسلامی روز هشتم مهر نیز گفته بود آمریکا و اروپا در ازای خویشتن‌داری تهران در برابر کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر پیشین حماس، وعده «آتش‌بس» در غزه را داده بودند اما این وعده‌ها «تماما دروغ» بود.

رسانه‌ها در ایران روز ششم آبان خبر دادند یکی از مجروحان حمله اسرائیل بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد. رسانه‌ها نام این فرد را الله‌وردی رحیم‌پور عنوان کردند.

اخبار ضد و نقیضی درباره نظامی یا غیر نظامی بودن او منتشر شده است. صابرین‌نیوز این فرد را «نگهبان شرکت پیمانکاری» معرفی کرد.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، هم نوشت: «او غیرنظامی است و از پرسنل ارتش نبود.»

با مرگ او، آمار رسمی کشته‌شدگان در حمله اسرائیل به پنج نفر افزایش یافت. پیش‌تر کشته شدن چهار نیروی ارتش جمهوری اسلامی با نام‌های سجاد منصوری، مهدی نقوی، حمزه جهاندیده و محمد مهدی شاهرخی‌فر تایید شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۰۲۴ سال افول محور مقاومت
خبر
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها