ماموران دختر دانشجوی معترض به حجاب اجباری را بازداشت و به بیمارستان روانی منتقل کردند

شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۲

یک دختر دانشجو در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران در پی برخورد فیزیکی ماموران حراست و تلاش آن‌ها برای تحمیل حجاب اجباری، در اقدامی اعتراضی برهنه شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که او پس از این کنش اعتراضی، همراه با ضرب و شتم شدید بازداشت و به بیمارستان روانی منتقل شد.

هنوز از محل نگهداری این دختر دانشجو خبری منتشر نشده است.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال در روز شنبه ۱۲ آبان، این دانشجو زمانی دست به این اقدام اعتراضی زد که ماموران برای تحمیل حجاب اجباری با او برخورد و در جریان درگیری فیزیکی، بخشی از لباسش را پاره کردند.

روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد، در گزارشی تایید کرد این دختر پس از بازداشت از سوی ماموران حراست و تحویل به نیروی انتظامی، به بیمارستان روانی منتقل شده است.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، دلیل برخورد ماموران حراست دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات را تحمیل حجاب اجباری عنوان کرد.

خبرگزاری دانشجو، وابسته به بسیج، نیز کنش اعتراضی این دانشجو را به یک «عملیات تروریستی» تشبیه کرد.

امیر محجوب، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، ضرب و شتم این دانشجو به دست نیروهای حراست را انکار کرد.

او افزود: «شخصا با حضور در کلانتری جویای حال ایشان شدم.»

محمد قربانی، سخنگوی دانشگاه آزاد، هم گفت این دانشجو به دست نیروهای انتظامی بازداشت و «جهت انجام آزمایش‌های لازم و کمک‌های روان‌درمانی» به بیمارستان منتقل شده است.

جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر کوشیده است موج نافرمانی زنان در برابر سیاست تحمیل حجاب اجباری را به شیوه‌های گوناگون سرکوب کند که از آن جمله می‌توان به لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» اشاره کرد.

جمهوری اسلامی همچنین از روز ۲۵ فروردین اجرای طرح تشدید برخورد با مخالفان حجاب اجباری، موسوم به «طرح نور»، را در دستور کار قرار داد.

پس از اجرایی شدن این طرح، تصاویر و ویدیوهای بسیاری از بدرفتاری با زنان مخالف حجاب اجباری و بازداشت خشن آنان منتشر شد.

حمایت گسترده از کنش اعتراضی دانشجوی دانشگاه آزاد

کنش اعتراضی دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات با واکنش‌های گسترده فعالان دانشجویی، فعالان حقوق زنان و کاربران فضای مجازی مواجه شده است.

تشکل دانشجویان پیشرو در واکنش به ضرب و شتم و بازداشت این دختر دانشجو در بیانیه‌ای نوشت: «ما او را تنها نمی‌گذاریم و پیام روشنمان به حکومت اسلامی و وحوش اسلام‌گرا در دانشگاه‌ها، پیش‌تر اعلام شده؛ ما به کمتر از نابودی جمهوری اسلامی راضی نخواهیم شد.»

خبرنامه دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با انتشار تصاویری از مامور حراست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در پیام‌رسان تلگرام نوشت او عامل حمله به دختر دانشجو بوده است.

بر اساس این گزارش، نیروی حراست با حمله به این دانشجو لباس او را پاره کرد.

کتایون ریاحی، بازیگر سینمای ایران، که در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی» با برداشتن حجاب اجباری با اعتراضات مردمی همراهی کرده بود، با انتشار پستی در اینستاگرام از این دانشجو حمایت کرد و نوشت: «یک‌دیگر را تنها نمی‌گذاریم.»

حسین رونقی، زندانی سیاسی پیشین، کنش اعتراضی این دانشجو را «طغیان علیه سرکوب حکومت» توصیف کرد و افزود این اقدام «فریادی از عمق دل علیه ستمی که زندگی را از مردم، به‌ویژه زنان گرفته» محسوب می‌شود.

فرید قدمی، نویسنده و مترجم ایرانی، نیز با انتشار پستی در اینستاگرام به حمایت از این دانشجو پرداخت و نوشت: «گفتمان ایدئولوژیک حاکم بی‌گمان سعی می‌کند او را دیوانه جلوه دهد، همچون کشیشان قرون وسطی که زنان آزادی‌خواه را هیستریک می‌خواندند.»

چهار انجمن روان‌شناسی و روان‌پزشکی ایران سال گذشته از اقدامات جمهوری اسلامی در «سوء‌استفاده از روان‌پزشکی و روان‌شناسی» برای سرکوب مخالفان حجاب اجباری انتقاد کردند.

احمدرضا یزدی، متخصص روان‌درمانی، در اردیبهشت‌ماه با انتقاد از «سیاسی‌سازی روان‌پزشکی در ایران» هشدار داد: «برخی از روان‌پزشکان ممکن است با ایدئولوژی‌های رژیم همسو شوند و مخالفان را بیمار روانی تلقی کنند و فعالانه در سرکوب دیدگاه‌های مخالف شرکت کنند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها