پیت هِگسِت، تحلیلگر شبکه فاکس نیوز و کهنهسرباز ارتش که از سوی دونالد ترامپ، رییسجمهوری منتخب آمریکا، بهعنوان وزیر پیشنهادی دفاع معرفی شده، از حامیان حمله به زیرساختها، تاسیسات نفتی و سایتهای هستهای جمهوری اسلامی به شمار میرود.
هِگسِت پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، در دوره نخست ریاستجمهوری ترامپ، در یک برنامه تلویزیونی از او خواست مقابله با جمهوری اسلامی را تشدید کند.
پیت هگست کیست؟
پیت هگست، با نام کامل پیتر برایان هگست، در ششم ژوئن ۱۹۸۰ در مینیاپولیس ایالت مینهسوتا به دنیا آمد.
او فارغالتحصیل کارشناسی ارشد رشته سیاستگذاری عمومی از دانشکده جان اف. کندی در دانشگاه هاروارد است.
سابقه نظامی
هگست پس از پایان دانشگاه بهعنوان افسر پیادهنظام در گارد ملی ارتش مینهسوتا مشغول به کار شد. در سال ۲۰۰۴، او بهعنوان فرمانده جوخه پیادهنظام در پایگاه گوانتانامو خدمت کرد.
پس از بازگشت از کوبا، هگست برای حضور در عراق اعلام آمادگی کرد و به بغداد و سامرا اعزام شد. در عراق، او مدال ستاره برنزی، نشان پیادهنظام رزمی و مدال تقدیر ارتش را دریافت کرد.
هِگسِت در سال ۲۰۱۲، در مقام کاپیتان به خدمت فعال بازگشت و در افغانستان بهعنوان مربی ارشد ضدشورش فعالیت کرد.
فعالیتهای سیاسی
هگست پس از بازگشت از عراق، در موسسه منهتن فعالیت کرد و سپس بهعنوان مدیر اجرایی سازمان «کهنهسربازان برای آزادی» مشغول به کار شد.
او همچنین مدیر اجرایی گروه «کهنهسربازان نگران برای آمریکا» بود که برای خصوصیسازی بیشتر وزارت امور کهنهسربازان این کشور تلاش میکرد.
در سال ۲۰۱۲، او برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات مجلس سنای ایالت مینهسوتا شرکت کرد اما پیش از انتخابات مقدماتی انصراف داد.
حضور در رسانه
هگست در سال ۲۰۱۴ بهعنوان تحلیلگر سیاسی به شبکه فاکس نیوز پیوست و از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ یکی از مجریان برنامه «فاکس اند فرندز ویکند» بود.
او در محافل رسانهای به حمایت از دونالد ترامپ پرداخت و در مواردی بهعنوان مشاور غیررسمی او ظاهر شد.
هگست همچنین در برخی مسائل جنجالی، از جمله پیشنهاد عفو برای سربازانی که به ارتکاب جنایات جنگی متهم شده بودند، نقش داشت.
حمایت از حمله به جمهوری اسلامی
هگست در سال ۲۰۲۰ جمهوری اسلامی را حکومت «داعشهای شیعه» خواند و گفت تهران با شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» به دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه است.
هگست تاکید کرد مقامهای جمهوری اسلامی باید «لنگان و التماسکنان» به میز مذاکره بازگردند.
او همچنین خواستار تعیین ضربالاجلی برای تخریب تاسیسات انرژی، زیرساختهای کلیدی، و سایتهای موشکی و هستهای ایران شد و گفت اگر جمهوری اسلامی از «اماکن فرهنگی» برای ذخیره تسلیحات استفاده کند، باید آنها را هم هدف قرار داد.
هگست اضافه کرد قوانین بینالمللی درباره منع حمله نظامی به اماکن فرهنگی، «به نفع ایران طراحی شدهاند» و از ترامپ خواست تا آنها را تغییر دهد.
تلاش برای عفو محکومان ارتش
در نتیجه تلاشهای هگست، ترامپ یک کماندوی پیشین ارتش آمریکا را که قرار بود به اتهام کشتن یک افغان مظنون به بمبگذاری محاکمه شود، عفو کرد.
پس از آن، یک نیروی دیگر ارتش آمریکا که به جرم صدور دستور تیراندازی به سه افغان و کشتن دو نفر از آنها محکوم شده بود، مورد عفو قرار گرفت.
دیدگاههای جنجالی
هگست پیشتر از سیاستهای ناتو انتقاد و متحدان این سازمان را «ضعیف» توصیف کرد. او همچنین هشدار داد چین در آستانه سلطه بر همسایگان خود قرار دارد.
هگست در کتاب خود «جنگ علیه جنگجویان» نوشت پس از کنار گذاشته شدن به دلیل دیدگاههای سیاسی و مذهبیاش، در سال ۲۰۲۱ مجبور به ترک ارتش آمریکا شد.
او گفت این تصمیم متقابل بود: «من هم دیگر نمیخواستم در این ارتش بمانم.»
هگست بهصراحت از سیاستهای تنوعپذیری در پنتاگون انتقاد کرد و گفت که این سیاستها باید متوقف شوند.
او در ماه جاری نیز اعلام کرد با حضور زنان در نقشهای رزمی مخالف است.
سیاست تنوعپذیری در ارتش ایالات متحده به معنای تلاش برای افزایش تنوع در ساختار نیروی انسانی ارتش از نظر نژاد، قومیت، جنسیت، مذهب و دیگر شاخصهای اجتماعی است. هدف این سیاستها ایجاد یک نیروی نظامی فراگیرتر و بازتابدهنده جمعیت متنوع آمریکا است.
چالشهای پیش رو
در صورت تایید سنای آمریکا و آغاز به کار در مسند وزیر دفاع، هگست میتواند وعدههای کارزار ترامپ را برای پاکسازی ارتش از فرماندههایی که به گفته او سیاستهای تنوعپذیری را پیش میبرند، عملی کند.
هگست ممکن است با ژنرال چارلز کیو براون، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، دچار اختلاف شود. براون، با تجربه فرماندهی و خلبانی جنگندهها، از سوی هگست به دنبال کردن «مواضع افراطی جناح چپ» متهم شده است.
بر اساس برخی گزارشها، انتخاب هگست برای شماری از مسئولان پنتاگون شوکهکننده بود و آنها بهصورت خصوصی درباره صلاحیت او برای تصدی این سمت ابراز تردید کردند.
در پی نامزدی هگست برای سمت وزیر دفاع، نگرانیها درباره احتمال پاکسازی افسران نظامی و کارمندان دولتی در این وزارتخانه افزایش یافته است.
ترامپ در بیانیه خود درباره انتخاب هگست بهعنوان وزیر دفاع جدید ایالات متحده گفت: «پیت فردی سخت، باهوش و یک باورمند واقعی به سیاست "اول آمریکا" است. با حضور پیت در راس وزارت دفاع، دشمنان آمریکا باید بدانند که ارتش ما دوباره قدرتمند خواهد شد و آمریکا هرگز عقبنشینی نخواهد کرد.»
«اول آمریکا» شعار و گفتمانی است که ترامپ در دوران پیشین حضور خود در کاخ سفید آن را ترویج داد. هدف این گفتمان تمرکز بر مسائل داخلی آمریکا، میهنپرستی و عدم مداخله مستقیم در مناقشههای بینالمللی عنوان شده است.
در سوی مقابل، شماری از نمایندگان دموکرات، از جمله آدام اسمیت، رییس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان، انتقاد شدیدی به انتخاب هگست وارد کردند.
اسمیت با اشاره به سابقه اندک هگست در پنتاگون گفت سمت وزیر دفاع نباید نقطه «آغاز» فعالیت یک نفر باشد.