اسپیس‌ایکس ششمین آزمایش استارشیپ را با حضور ترامپ انجام داد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۹

اسپیس ایکس عصر سه‌شنبه به وقت محلی ششمین آزمایش موشک استارشیپ خود را در ایالت تگزاس و در حالی‌که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب ایالات متحده شخصا تماشاگر آن بود، انجام داد.

همان‌طور که خبرگزاری رویترز گزارش داده بود دونالد جونیور، پسر ترامپ و تد کروز سناتور جمهوری‌خواه ایالات متحده نیز در مراسم پرتاب استارشیپ حاضر بودند.

این پرتاب که از تگزاس انجام شد، برای ساعت چهار بعد از ظهر سه‌شنبه ۲۹ آبان به وقت محلی برنامه‌ریزی شده بود و بدون تاخیر از سایت بزرگ توسعه راکت اسپیس‌ایکس در بوکا چیکا، تگزاس، به صورتی موفق انجام شد.

این سیستم موشکی با ارتفاع تقریبا ۱۲۲ متر برای فرود فضانوردان بر روی ماه و انتقال خدمه به مریخ طراحی شده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که اهداف پرتاب ششم تا حد زیادی مشابه آزمایش ماه گذشته خواهد بود.

مرحله اول، به نام «سوپر هِوی» (خیلی سنگین)، که قرار بود با سقوط درون بازوهای مکانیکی عظیم در برج پرتاب خود به زمین بازگردد، به آرامی در خلیج مکزیک فرود آمد.

اسپیس‌ایکس اعلام کرد «سوپر هوی» معیارهای لازم برای بازگشت به پرتابگر را عملی نکرد و در خلیج مکزیک فرود آمد.

بنا بر اعلام اسپیس ایکس، قسمت فوقانی موشک استارشیپ که برای اولین بار توانست یکی از موتورهای خود را در فضا روشن کند، پس از ۹۰ دقیقه پرواز برنامه‌ریزی شده در اطراف زمین در آب‌های اقیانوس هند فرود آمد.

اسپیس‌ ایکس با انتشار ویدیوی این فرود، ششمین آزمایش این موشک را به همه کارکنان خود تبریک گفت.

اسپیس‌ایکس یک‌شنبه ۲۲ مهر با پرتاب موشک عظیم استارشیپ، جسورانه‌ترین پرواز آزمایشی خود را انجام داد و توانست با موفقیت، این موشک را به سکوی پرتاب آن در تگزاس برگرداند.

ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، یکی از حامیان برجسته کارزار انتخابات ریاست جمهوری ترامپ بود و با او در تجمع‌های انتخاباتی ظاهر شد.

ماسک برای جلب حمایت از ترامپ، از طریق گروه تبلیغاتی خود «آمریکا پک» (America PAC)، کارزاری راه‌اندازی کرد که هدف آن ترغیب رای‌دهندگان ایالت‌های چرخشی برای امضای دادخواستی در حمایت از «آزادی بیان و حق حمل اسلحه» بود.

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا، ایلان ماسک و ویوک راماسوامی، نامزد پیشین جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری را به عنوان روسای اداره بهره‌وری دولت فدرال تعیین کرد و گفت ماسک و راماسوامی با «از بین بردن رویه‌های دیوان‌سالاری، کاهش مقررات اضافی و هزینه‌های گزاف و تجدید ساختار نهادهای فدرال»، زمینه را برای فعالیت دولت هموار خواهند کرد.

خبرگزاری رویترز نوشت که انتظار می‌رود که این کارآفرین میلیاردر نفوذ فوق‌العاده‌ای برای کمک به شرکت‌هایش و تضمین رفتار مطلوب دولت داشته باشد.

ماسک گفته که دولت فدرال آمریکا را از «هزینه‌های بیهوده» و مقرراتی که او آنها را «سنگین» خوانده، خلاص خواهد کرد.

مقررات اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده در مورد پرتاب موشک‌های تجاری، یکی از مقررات مورد انتقاد ماسک بوده است. او شکایت کرده که این اداره مانع پیشرفت شرکتش در رسیدن به مریخ می‌شود.

به‌نظر می‌رسد که ماسک همچنین در سیاست خارجی آمریکا نیز نقش ایفا کند.

او در تماس تلفنی دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین حضور داشت.

نیویورک‌تایمز نیز پنج‌شنبه گذشته به نقل از دو مقام جمهوری اسلامی که نخواستند نامشان فاش شود، گزارش داد که ماسک روز دوشنبه ۲۱ آبان با امیرسعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، دیدار و با او درباره راه‌های کاهش تنش‌ها بین تهران و واشینگتن گفت‌وگو کرده است.

با آنکه شبکه سی‌بی اس هم روز جمعه در گزارشی دیگر این دیدار را تایید کرد، مقامات جمهوری اسلامی، از جمله عباس عراقچی وزیر امور خارجه، هرگونه دیدار مقامات جمهوری اسلامی با ایلان ماسک را تکذیب کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها