نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا که به تقلب در انتخابات این کشور متهم شده

آمریکا ۲۱ مقام ارشد ونزوئلا را به دلیل دست داشتن در سرکوب معترضان تحریم کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۷

ایالات متحده اعلام کرد ۲۱ مقام ارشد ونزوئلا را به دلیل دست داشتن در سرکوب معترضان پس از انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور تحریم کرده است. در میان تحریم شدگان، نام چند عضو کابینه نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری کنونی ونزوئلا که به تقلب در انتخابات متهم شده، دیده می‌شود.

یک مقام آمریکایی روز چهارشنبه هفتم آذر گفت این تحریم‌ها تنها برای پاسخ‌گو کردن مادورو وضع نشده‌اند و آن دسته از مقام‌های ونزوئلا نیز که «به‌طور غیرقانونی برای حفظ رژیم او با استفاده از شیوه‌های سرکوبگرانه فعالیت می‌کنند، خود را در معرض این تحریم‌ها خواهند دید».

هنوز دولت ونزوئلا در خصوص تحریم‌های جدید آمریکا اظهار نظر نکرده است.

شهروندان ونزوئلا روز هفتم مرداد برای شرکت در انتخابات ریاست‌‌جمهوری به پای صندوق‌های رای رفتند.

هرچند برخی نظرسنجی‌ها از پیروزی ادموندو گونزالس، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون، حکایت داشتند، اما در نهایت نهاد انتخاباتی ونزوئلا اعلام کرد مادورو با کسب ۵۱ درصد آرا برای بار سوم به‌عنوان رییس‌جمهوری این کشور انتخاب شده است.

در مقابل، اپوزیسیون ونزوئلا از وجود شواهدی مبنی بر پیروزی قاطع گونزالس خبر داد و تاکید کرد نتایج رسمی انتخابات را نمی‌پذیرد.

در ماه‌های اخیر، آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی و نهادهای بین‌المللی از به رسمیت شناختن پیروزی مادورو در انتخابات ونزوئلا سرباز زده‌اند.

در نهایت آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز ۳۰ آبان برای نخستین بار، ادموندو گونزالس را «رییس‌جمهوری منتخب» ونزوئلا خواند.

ادموندو گونزالس، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر ونزوئلا

واشینگتن همچنین روز هفتم آذر اعلام کرد در چارچوب بسته تحریمی جدید علیه کاراکاس، محدودیت‌هایی را در زمینه صدور ویزا برای شماری از مقام‌های وابسته به مادورو در نظر گرفته است.

ریکاردو خوزه منندز، وزیر برنامه‌ریزی و فِرِدی آلفرد نازارِت، وزیر ارتباطات، دو عضو بلندپایه کابینه مادورو هستند که از سوی آمریکا تحریم شده‌اند.

الکسیس خوزه رودریگز و خاویر خوزه مارکانو، دو مقام ارشد اطلاعاتی و دانیلا کابیلو، دختر وزیر کشور ونزوئلا هم هدف تحریم‌های واشینگتن قرار گرفته‌اند.

این اقدام آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که برخی ناظران معتقدند اپوزیسیون ونزوئلا در پی خروج ادموندو گونزالس از این کشور تضعیف شده است. گونزالس روز ۱۸ شهریور به اسپانیا پناهنده شد.

پیش‌تر و در روز ۱۲ شهریور، دادگاهی در ونزوئلا گونزالس را به تحریک مردم به شورش متهم و حکم دستگیری او را صادر کرده بود.

به دلیل اقدامات سرکوب‌گرانه دولت ونزوئلا علیه فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران و شهروندان معترض، بسیاری از آن‌ها از ترس جان خود پنهان شده‌اند.

آرژانتین روز ۱۷ شهریور با اشاره به اقدامات دولت مادورو علیه معترضان، از دیوان کیفری بین‌المللی خواست حکم بازداشت او را صادر کند.

ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، روز ۲۸ آبان ضمن استقبال از چینش اعضای کابینه دولت آتی آمریکا گفت سیاست‌های دونالد ترامپ می‌تواند زمینه را برای خروج مادورو از قدرت در ونزوئلا فراهم آورد و دموکراسی را در این کشور نجات دهد.

او افزود در صورتی که ترامپ کارزار فشار بر دولت ونزوئلا را احیا کند، این موضوع می‌تواند مادورو را برای ترک قدرت به پای میز مذاکره بکشاند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها