درگیری معترضان و پلیس گرجستان پس از اعلام تعلیق مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۰۹

سفیر اتحادیه اروپا در گرجستان، جمعه ۹ آذر گفت اقدام دولت این کشور برای توقف روند درخواست عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸، «دلخراش» است. او اعمال خشونت پلیس علیه معترضان را در تظاهرات شامگاه پنج‌شنبه حامیان پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا محکوم کرد.

پاول هرچینسکی درباره درگیری‌ها در تفلیس گفت: «ما از اعمال خشونت علیه معترضان مسالمت‌آمیز ابراز تاسف می‌کنیم.»

هرچینسکی با توصیف تصمیم توقف مذاکرات الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا به عنوان تصمیمی «بسیار تاسف‌بار و دلخراش»، گفت: «آنچه دیروز اتفاق افتاد به وضوح با سیاست دولت قبلی گرجستان، در واقع تمام دولت‌های قبلی گرجستان، مغایرت دارد و همچنین برخلاف خواست اکثریت قریب به اتفاق جمعیت گرجستان است.»

پس از آن که ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان اعلام کرد مذاکرات پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا به تعلیق درآمده است، معترضان به این تصمیم دولت شامگاه پنج‌شنبه در تفلیس، پایتخت این کشور، با نیروهای پلیس درگیر شدند.

درگیری‌ها زمانی شروع شد که پلیس با ماشین آب‌پاش، گاز اشک‌آور و گاز فلفل به معترضانی که قصد ورود به پارلمان را داشتند، حمله کرد.

پلیس از آبپاش، اسپری فلفل و گاز اشک‌آور علیه معترضان جوان نقابدار استفاده کرد.

معترضان از تصمیم حزب حاکم «رویای گرجستان» برای تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا به دلیل آنچه «باج‌خواهی از سوی بروکسل» خوانده شده، خشمگین‌اند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند عضویت در اتحادیه اروپا از سوی حدود ۸۰ درصد جمعیت گرجستان حمایت می‌شود و خواست الحاق گرجستان به این اتحادیه در قانون اساسی این کشور نوشته شده است.

حدود ۱۱۲ دیپلمات گرجستانی با امضای نامه‌ای سرگشاده، تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا از سوی دولت را مغایر قانون اساسی دانسته‌اند.

وزارت کشور گرجستان جمعه اعلام کرد در اعتراضات شامگاه پنج‌شنبه، ۴۳ نفر دستگیر شده‌اند.

این وزارتخانه همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد ۳۲ افسر پلیس در جریان اعتراضات مجروح شده‌اند و برخی تظاهرکنندگان برای شکستن موانع فلزی بیرون پارلمان، تلاش کرده‌اند.

تصمیم اخیر دولت گرجستان پس از پیروزی حزب رویای گرجستان در انتخابات اخیر پارلمانی صورت گرفت.

کمیسیون انتخابات گرجستان یک‌شنبه ششم آبان ۱۴۰۳ اعلام کرد حزب حاکم گرجستان با ۵۴ درصد آرا، پیروز انتخابات پارلمانی این کشور شد.

این انتخابات از مدت‌ها پیش به تقابل حزب حاکم که طرفدار روابط عمیق‌تر با روسیه است با احزاب اپوزیسیون که طرفدار ادغام سریع‌تر در اتحادیه اروپا هستند، تبدیل شده بود.

نتیجه اعلام شده ضربه‌ای سخت برای گرجستانی‌های طرفدار غرب بود.

آن‌ها این نتایج را به چالش کشیدند و هیات‌های نظارت هم از بروز تخلفات عمده خبر دادند.

ناظران انتخاباتی از جمله سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) در گزارشی عنوان کردند در جریان انتخابات، مواردی از جمله ارعاب رای‌دهندگان، رشوه‌دهی و پر کردن صندوق‌های رای گزارش شده که ممکن است بر نتیجه تاثیر گذاشته باشند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها