عقب‌نشینی وزیر بهداشت از حذف حمایت‌های دولتی برای تامین دارو

شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۰

یک روز پس از اعلام خبر حذف حمایت‌های دولتی برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی، وزیر بهداشت از موضع خود عقب‌نشینی کرد و گفت این حمایت‌ها سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

محمدرضا ظفرقندی شنبه ۱۰ آذر با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی ترجیحی برای دارو از سال گذشته حذف شده و برای سال آینده، ارز ترجیحی نوع دو و پرداخت دارویار عرضه خواهد شد.

او درباره اینکه نرخ ارز ترجیحی دارو در سال آینده همان ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود یا خیر، توضیحی ارائه نکرد.

وزیر بهداشت ۹ آذر از حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی خبر داده و گفته بود دارو قرار است با ارز نیمایی وارد شود.

این اظهارات ظفرقندی پس از آن مطرح شد که دولت پزشکیان در لایحه بودجه، ۲۰ درصد از مقدار ارز ترجیحی واردات کالاهای اساسی کاست.

پس از صحبت‌های ظفرقندی، علی نوبخت، معاون پیشین وزیر بهداشت، در نامه‌ای از او خواست زیر بار حذف ارز ترجیحی دارو نرود.

نوبخت هشدار داد: «این حرکت، خردکننده کمر بیماران، به‌ویژه تهی‌دستان و تامین‌کننده منافع دلالان داخلی و خارجی است و بر بدهی دانشگاه‌های علوم پزشکی خواهد افزود.»

پیش‌تر و در ۱۰ آذر، رییس سازمان غذا و دارو درباره تغییر سیاست‌های ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: «ارز ترجیحی نوع اول برای دارو از ابتدای امسال حذف شده و هیچ ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برای دارو تخصیص داده نمی‌شود. این ارز به ارز ترجیحی نوع دوم یعنی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تبدیل شده است.»

مهدی پیرصالحی با اشاره به باقی‌ ماندن حدود یک میلیارد دلار ارز ترجیحی نوع اول برای تجهیزات پزشکی افزود در بودجه سال آینده باید درباره تبدیل این ارز به نوع دوم یا نیمایی تصمیم‌گیری شود.

نرخ دلار نیمایی که در چارچوب «نظام یکپارچه معاملات ارزی» بانک مرکزی تعریف می‌شود، اکنون بیش از ۵۱ هزار تومان است.

پیرصالحی با تاکید بر اینکه تغییر نوع ارز نباید موجب افزایش پرداخت از جیب بیماران شود، خواستار تامین بودجه کافی برای جبران این تغییرات شد: «برای حفظ قیمت‌های دارو و تجهیزات پزشکی حداقل دو برابر بودجه کنونی مورد نیاز است.»

تابستان ۱۴۰۱ دولت ابراهیم رئیسی در قالب طرح موسوم به «دارویار»، به یک‌باره ارز ترجیحی دارو را که تا آن زمان همان دلار جهانگیری یا چهار هزار و ۲۰۰ تومانی بود، حذف کرد.

طی دو سالی که از آغاز طرح دارویار گذشته، قیمت دارو به‌شدت جهش یافته و تعداد داروهای کمیاب و نایاب نسبت به دوره پیش از اجرای طرح، به‌طرز قابل توجهی افزایش داشته است.

این موضوع نشان می‌دهد دود طرح دارویار در نهایت به چشم مصرف‌کننده نهایی رفته است.

حذف ارز ترجیحی دارو و اختصاص تفاوت نرخ آن با ارز نیمایی به‌صورت ریالی به زنجیره تامین دارو، در واقع عینا همان طرح دارویار است؛ طرحی که رضا رییس کرمی، رییس ستاد سلامت پزشکیان، در جریان رقابت‌های انتخاباتی در تیرماه سال جاری، نسبت به آن انتقاد کرد و گفت این طرح چندان موفق نبوده است.

بیشتر بخوانید: کمبود نقدینگی، زنجیره تامین و تولید در ایران را با وقفه مواجه کرده است

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها