آلودگی هوا در شهرهای پرجمعیت کشور شدت گرفته است. مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از شهروندان خواست تا سه روز دیگر از خانه خارج نشوند. حدود ۷۰۰ بیمار نیز با علائم تنفسی و قلبی به بیمارستانهای خوزستان مراجعه کردند.
شاخص کیفی هوای تهران صبح جمعه ۱۶ آذر با قرار گرفتن روی عدد ۱۴۹ در وضعیت ناسالم و آلوده قرار گرفت.
بر اساس اطلاعات موجود از ایستگاههای سنجش کیفیت هوای شهر تهران، اکنون ۱۵ ایستگاه در نقاط مختلف پایتخت در وضعیت قرمز (ناسالم برای همه گروهها) و سایر مناطق در شرایط نارنجی قرار دارند.
حامد یزدیمهر، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا، از شهروندان خواست از ۱۷ تا ۱۹ آذر از تردد در فضای باز پرهیز کنند.
یزدیمهر با اشاره به خطرات این کاهش کیفیت هوا گفت: «در این مدت افزایش غبار محلی، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا به ویژه در مناطق پرتردد مرکزی و جنوبی پایتخت به وقوع خواهد پیوست.»
از ابتدای امسال تاکنون، شهروندان تهرانی ۷۸ روز هوای ناسالم برای گروههای سنی حساس و سه روز ناسالم برای همه گروههای سنی جامعه را پشت سر گذاشتهاند.
سال گذشته نیز طبق روزشمار شاخص آلودگی هوا، در مجموع ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروهها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.
هشتم آذر ماه، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعلام کرد ۴۰ هزار نفر در سال بهدلیل آلودگی هوا قربانی میشوند و ۱۲ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد میشود.
۲۰ مهر ماه، سمیه رفیعی، رییس کمیته محیط زیست مجلس شورای اسلامی اعلام کرد طی سال گذشته در ایران ۳۰ هزار نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادند و این میزان در سال قبل از آن ۲۴ هزار نفر بود.
آلودگی هوا در ۹ شهر خوزستان
بنا بر اعلام مرکز پایش کیفی هوای کشور، جمعه ۱۶ آذر ماه شاخص کیفی هوا در ۹ شهر استان خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی آلودگی هوا قرار گرفت.
طبق این گزارش، شاخص کیفی هوا در شهرهای هویزه، هندیجان، ماهشهر، شادگان، خرمشهر، اهواز و آبادان، نشاندهنده ناسالم بودن هوا برای تمامی گروههای سنی (قرمز) است.
همزمان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از مراجعه حدود ۷۰۰ بیمار با علائم تنفسی و قلبی به بیمارستانهای تابع این دانشگاه در پی افزایش آلودگی هوا خبر داد.
میثم معزی با بیان این که بیشتر این افراد سابقه بیماریهای مزمن تنفسی و مصرف دارو داشتهاند، از مردم خواست در روزهای آلوده از منزل خارج نشوند.
محمدصادق حسنوند، رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران، سوم آذر اعلام کرد ۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا است.
او با بیان این که سالانه حدود ۴۵۰ هزار مرگ ناشی از عوامل مختلف در کشور اتفاق میافتد، گفت که ۵۰ هزار مورد از موارد مرگ در ایران به آلودگی هوا منتسب است.
عباس شاهسونی، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت نیز ۲۳ آبان از برآورد هزینههای اقتصادی مرگهای منتسب به آلودگی هوا بهعنوان یکی از اقدامات این وزارتخانه نام برد و گفت این هزینه در ایران سالانه ۱۲ میلیارد دلار است.
موضوع آلودگی هوا در تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران، طی سالهای گذشته به بحرانی برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است.