در حملهای مسلحانه در شهری کوچک در مونتهنگرو، یک مرد ۱۲ نفر از جمله دو کودک را به ضرب گلوله کشت و سپس به زندگی خود پایان داد.
مهاجم ۴۵ ساله، الکساندر آکو مارتینوویچ نام داشت و چهارشنبه ۱۲ دی در چند نقطه از شهر تسِتینیه در مونتهنگرو واقع در جنوب شرقی اروپا به مردم حمله کرد.
او ابتدا در جریان درگیری در یک رستوران، چهار نفر را به ضرب گلوله کشت. سپس هشت نفر دیگر، از جمله دو کودک را در سه مکان مختلف به قتل رساند.
به گفته مقامات درمانی مونتهنگرو، چهار نفر دیگر در جریان این حملات دچار جراحات جدی شدند و وضعیت یکی از آنها همچنان بحرانی است.
پلیس اعلام کرد قربانیان ارتباط نزدیک و دوستانهای با مهاجم داشتند اما انگیزه حادثه هنوز مشخص نیست.
دانیلو سارانویچ، وزیر کشور مونتهنگرو، گفت مارتینوویچ از سوی ماموران در نزدیکی خانهاش محاصره شد و وقتی دید راه فرار ندارد، دست به خودکشی زد.
بر اساس این گزارش، فرد ضارب در ساعات اولیه پنجشنبه و در راه انتقال به بیمارستان، بر اثر جراحات وارده جان باخت.
پلیس اعلام کرد مارتینوویچ به شدت مشروب خورده بوده و سابقه نگهداری غیرقانونی سلاح داشته است.
پیشتر اعلام شده بود او سابقه عضویت در گروههای مربوط به جرایم سازمانیافته را ندارد.
به گفته پلیس، مارتینوویچ پس از درگیری با مشتریان در رستوران به خانه بازگشت، سلاحی برداشت و دوباره برگشت و شروع به تیراندازی کرد.
روز پنجشنبه تعداد کمی از مردم در خیابانهای تستینیه حضور داشتند و تمامی اماکن عمومی تعطیل بودند.
میلویکو اسپایچ، نخستوزیر مونتهنگرو، در یک سخنرانی زنده تلویزیونی این حادثه را یک «تراژدی وحشتناک» خواند و سه روز عزای ملی اعلام کرد.
یاکوف میلاتوویچ، رییسجمهوری مونتهنگرو نیز گفت که از این حمله «مبهوت و وحشتزده» شده است.
این حادثه، دومین تیراندازی مرگبار شهر تستینیه طی چند سال اخیر است که در فاصله نزدیکی از پودگوریتسا، پایتخت مونتهنگرو قرار دارد.
مرداد سال ۱۴۰۱ یک مهاجم در حملهای به مردم، ۱۰ نفر از جمله دو کودک را به قتل رساند و سپس خودش به ضرب گلوله کشته شد.
پس از حادثه اخیر، دولت مونتهنگرو در بیانیهای اعلام کرد نخستوزیر این کشور جلسه شورای امنیت ملی را برای روز جمعه برنامهریزی کرده است تا پیامدهای این تیراندازی و تدابیر مربوط به شناسایی و ضبط سلاحهای غیرقانونی را بررسی کند.
در این بیانیه آمده است که تدابیر پیشنهادی شامل وضع قانونی جدید با معیارهایی سختگیرانهتر در زمینه مالکیت و حمل سلاح گرم و همچنین استخدام تعداد بیشتری نیروی پلیس خواهد بود.
کنترلهای سختگیرانهتر در این زمینه احتمالا با مخالفتهایی در مونتهنگرو روبهرو خواهد شد زیرا فرهنگ حمل سلاح در این کشور ریشههایی عمیق دارد.
با وجود قوانین سختگیرانه برای نگهداری سلاح، منطقه بالکان غربی شامل کشورهای صربستان، مونتهنگرو، بوسنی، آلبانی، کوزوو و مقدونیه شمالی همچنان مملو از سلاح هستند.
بیشتر این سلاحها از جنگهای خونین دهه ۱۹۹۰ به جا ماندهاند اما برخی حتی متعلق به جنگ جهانی اول هستند.