با تشدید بحران اقتصادی، سلامت دهان و دندان از اولویت‌های مردم ایران خارج شده است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۳

ادامه بی‌توجهی مسئولان جمهوری اسلامی به بهداشت دهان و دندان و هزینه‌های بالای دندان‌پزشکی موجب شده بسیاری از مردم ایران سلامت دهان و دندان را از اولویت‌های خود خارج کنند.

خبرگزاری آنا پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه در گزارشی با اشاره به هزینه‌های بالای درمان دندان‌پزشکی، فقدان پوشش بیمه‌ای مناسب و نبود سیاست‌های پیشگیرانه کافی نوشت این وضعیت باعث شده بسیاری از افراد، به‌ویژه اقشار کم‌درآمد، درمان‌های ضروری دندان‌پزشکی خود را به تعویق بیندازند یا از آن صرف‌نظر کنند.

این خبرگزاری با اشاره به اینکه خدمات دندان‌پزشکی به یکی از چالش‌های جدی حوزه سلامت در ایران تبدیل شده است، هشدار داد این بحران تنها به سلامت جسمی افراد محدود نمی‌شود و اعتماد به‌ نفس و زندگی اجتماعی آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی درباره نبود سیاست‌های حمایتی جمهوری اسلامی برای دسترسی خانواده‌ها به خدمات اولیه دندان‌پزشکی منتشر شده است.

هفتم دی‌ماه، صادق ستاری‌فرد، معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش، هشدار داد ایران از نظر شاخص پوسیدگی دندان کودکان در جهان وضعیت مطلوبی ندارد.

رضا یزدانی، دبیر شورای آموزش دندان‌پزشکی وزارت بهداشت، نیز خردادماه اعلام کرد شماری از شهروندان ایرانی به‌ دلیل هزینه‌های دندان‌پزشکی، ترجیح می‌دهند مشکلات خود را نادیده بگیرند و دندان‌هایشان را بکشند.

بحران اقتصادی و افزایش سرسام‌آور هزینه‌های دندان‌پزشکی

علی رضایی، دندان‌پزشک و استاد دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا دلایل افزایش هزینه‌های درمان را وابستگی به مواد و تجهیزات وارداتی، تورم بی‌سابقه و نبود نظارت کافی بر قیمت‌گذاری عنوان کرد.

رضایی با بیان اینکه بیشتر مواد مصرفی در دندان‌پزشکی مانند مواد پرکننده، ایمپلنت و تجهیزات پیشرفته از خارج وارد می‌شوند، افزود بالا رفتن نرخ ارز و کمبود نیروی متخصص در برخی مناطق کشور، چند برابر شدن هزینه‌ها را در پی داشته است.

او از هزینه بالای تاسیس مطب دندان‌پزشکی، اجاره، مالیات و تجهیزات گران‌قیمت، به عنوان دیگر عوامل موثر در افزایش هزینه‌های دندان‌پزشکی نام برد.

در حالی که بسیاری از کشور‌ها بخشی از هزینه‌های درمان‌ دندان‌پزشکی را تحت پوشش بیمه‌های عمومی قرار می‌دهند، این خدمات در ایران اغلب به‌طور کامل بر عهده بیماران است.

احمد موسوی، کارشناس بیمه، در مصاحبه با آنا گفت مشکلات مالی صندوق‌های بیمه و هزینه‌های بالای دندان‌پزشکی موجب شده خدمات دندان‌پزشکی در اولویت قرار نگیرد و در نتیجه، اقشار کم‌درآمد آسیب بیشتری ببینند.

او تاکید کرد طراحی بیمه‌های خاص برای درمان‌ دندان‌پزشکی می‌تواند این معضل را تا حد زیادی کاهش دهد.

پیش از این در ۲۰ آذر، سمیه گلپور،‌ رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، هشدار داد کارگران به‌جای درمان مشکلات دندان‌پزشکی، به‌طور مداوم دندان‌های خود را می‌کشند.

وب‌سایت خبری همشهری آنلاین اسفند ۱۴۰۲ گزارش داد حدود ۵۵ درصد از افراد بالای ۶۵ سال در ایران همه دندان‌های خود را از دست داده‌اند.

در شهریور ۱۴۰۲ هم علی تاجرنیا، رییس هیات مدیره جامعه دندان‌پزشکی ایران، اعلام کرد شاخص پوسیدگی دندان در کشور در مقایسه با ۲۰ سال گذشته، سه برابر شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها