در ادامه تلاشهای مقامات جمهوری اسلامی برای تحمیل حجاب اجباری به شهروندان در ایران، روحالله مومننسب، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تهران، خواستار ابلاغ قانون جدید تحمیل حجاب موسوم به «قانون عفاف و حجاب» تا قبل از رسیدن تابستان شد.
مومننسب پنجشنبه ۱۳ دی با انتشار مطلبی در پیامرسان «ویراستی» نوشت: «بیحجابی در روزهای گرم سال بیشتر حاصل آسانپسندی و جبر محیط است تا از سر لج و اعتراض. پس برای ابلاغ قانون اکنون بهترین زمان است؛ تعلل نکنید!»
همزمان روزنامه فرهیختگان در مطلبی با اشاره به پیگیریهای حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس/ برای یافتن دلیل ابلاغ نشدن قانون حجاب نوشت که او به دنبال «دیده شدن و لایک گرفتن» است.
رسایی، ۱۲ دی در تذکری در جلسه علنی مجلس گفت که محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، در پاسخ به پیگیری او دلیل ابلاغ نشدن قانون حجاب را تصمیم شورای عالی امنیت ملی ذکر کرده است.
قالیباف ۲۳ آذر ماه درباره ابلاغ نکردن قانون حجاب گفت: «همان مرجعی که این تاریخ را به ما ابلاغ کرده بود، مجددا آن را تمدید کرد؛ پس من این موضوع را تعیین نکردم و ابلاغ را رعایت کردم.»
مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم، قانون حجاب را ابلاغ نکرده و بر اساس قوانین، پس از ابلاغ نشدن یک مصوبه (قانون) از سوی رییسجمهوری، رییس مجلس آن را ابلاغ خواهد کرد.
قالیباف هفتم آذر اعلام کرد این قانون ۲۳ آذر برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد اما این موضوع با گذشت حدود ۲۰ روز هنوز محقق نشده است.
رسانهها در ایران ۱۰ آذر متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را منتشر کردند.
این قانون اعتراضات زیادی را به دنبال داشته و از جمله کارشناسان سازمان ملل متحد جمعه ۲۳ آذر در بیانیهای نگرانی خود را از تصویب آن ابراز کردند.
سازمان عفو بینالملل ۲۰ آذر ماه قانون تحمیل حجاب اجباری در ایران را موجب تشدید سرکوب زنان و دختران خواند و هشدار داد که مقامهای جمهوری اسلامی تلاش میکنند تا سیستم سرکوب موجود علیه زنان را تثبیت کنند.
مجموعه حقوق بشری هرانا ششم دی ماه گزارش داد جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴، با بیش از ۳۰ هزار زن به دلیل نافرمانی در برابر حجاب اجباری برخورد کرده است.