ادامه ناتوانی جمهوری اسلامی در تامین انرژی؛ نیمی از استان‌های کشور فردا تعطیل می‌شوند

جمعه ۱۴۰۳/۱۰/۲۱

کارگروه‌های مدیریت مصرف انرژی استانی، حدود نیمی از استان‌های کشور را به دلیل آنچه «مصرف بهینه انرژی» اعلام شده، فردا شنبه، ۲۲ دی‌ماه تعطیل کردند. این چندمین بار از ابتدای پاییز است که جمهوری اسلامی به‌دلیل ناتوانی در تامین انرژی، کشور را تعطیل می‌کند.

تا زمان تنظیم این خبر، استان‌های تهران، البرز، فارس، همدان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، سمنان، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، کردستان، مازندران، قم و قزوین تعطیل اعلام شده‌اند.

این تعطیلات ناگهانی در حالی اعمال شده که درجه حرارات در بسیاری از این استان‌ها از جمله تهران برای فردا بالای صفر پیش‌بینی شده است و در سایر استان‌ها نیز کاهش فوق العاده دمایی پیش‌بینی نشده است.

پنجم دی‌ماه نیز تهران و برخی از استان‌های دیگر به‌دلیل آلودگی هوا تعطیل شده بودند. 

پیش‌تر محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، درباره تصمیم دولت برای تعطیل کردن مراکز آموزشی و ادارات به‌منظور کاهش مصرف انرژی، گفته بود: «این تعطیلی‌ها موجب افزایش سفرهای مردم، افزایش مصرف انرژی و همچنین بیشتر شدن مصرف سوخت و افزایش آلودگی هوا شده است.»

اعلام تعطیلی‌های جدید در حالی صورت گرفته است که بسیاری از دانشگاه‌ها غیر حضوری شده‌اند. وزارت علوم تحقیقات و فناوری، ۲۹ آذر ۱۴۰۳ با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد کلیه دانشگاه‌های کشور تا پایان ترم اول سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ غیر حضوری خواهند بود. آخرین بار در دوره همه‌گیری کرونا چنین تصمیمی گرفته شده بود.

در موج جدید تعطیلات کشور که از نیمه دوم آذرماه ۱۴۰۳ آغاز شده است، بسیاری از استان‌ها از جمله تهران، به‌طور مکرر به دلایلی از جمله «صرفه‌جویی در انرژی»، «سرمای هوا» و یا «آلودگی» با اعلام مراجع استانی تعطیل شدند.

این تعطیلات در حالی اعلام شده که خسارت هر روز تعطیلی کشور پنج هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

از سوی دیگر حمیدرضا رستگار پور، رییس اتاق اصناف تهران ضمن هشداری اعلام کرده است با توجه به تشدید سرمای هوا و کسری گاز، فروشگاه‌های بزرگ عرضه کالاهای غیر ضرور باید تعطیل شوند. رستگارپور تاکید کرد متخلفان که مغازه‌های خود را پس از ساعت ۲۰ نبندند، پلمب خواهند شد.

عباس علی آبادی وزیر نیرو یکشنبه ۱۶ دی‌ماه، در جلسه کمیسیون انرژی مجلس با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، صراحتا اعلام کرد کمبود گاز یک واقعیت است و وزارت نفت هم نمی‌تواند ظرف دو ماه آن را جبران کند.

از طرفی، به گفته علی‌آبادی، در تابستان ۱۴۰۳، بیش از ۲۰ هزار مگاوات کمبود در برق کمبود وجود داشته و پیش بینی می‌شود این کمبود در سال آینده به ۲۵ هزار مگاوات برسد.

او گفت:«خدا کند این اتفاق نیفتد.چرا که سرمای زمستان با پوشیدن لباس گرم سپری می‌شود اما عبور از شرایط تابستان به این سادگی نیست.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها